.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες της ακαδημαϊκής ενίσχυσης της Καστοριάς- Επιστρέφει το Τμήμα Διεθνούς Εμπορίου

Επιστρέφει στο μηχανογραφικό των Πανελλήνιων Εξετάσεων, το τμήμα Διεθνούς Εμπορίου του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά, το οποίο είχε καταργηθεί με το περίφημο σχέδιο «Αθηνά», σε επανόρθωση μας αδικίας σε βάρος της εκπαιδευτικής κοινότητας του ΤΕΙ, αλλά και της Καστοριάς και της Δυτικής Μακεδονίας συνολικά.
«Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να επανεντάξει το τμήμα Διεθνούς Εμπορίου στο μηχανογραφικό, μεταξύ των 9 από τα συνολικά 20 τμήματα που είχαν χαρακτηριστεί ως μεταβατικά με το σχέδιο «Αθηνά» και επρόκειτο να καταργηθούν, έρχεται να βάλει τα πράγματα στη σωστή τους θέση και να αποδείξει για ακόμα μια φορά ότι σε πείσμα των άναρθρων κραυγών και των άστοχων κριτικών, η περιφερειακή αρχή δουλεύει και δουλεύει μεθοδικά, ώστε να φέρει αποτελέσματα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης.
Η περιφερειακή αρχή, από την πρώτη στιγμή, σε άμεση συνεργασία με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και με συντονισμένες ενέργειες προς το υπουργείο Παιδείας, παραστάσεις και αλληλογραφία προς την ηγεσία του (έγγραφο με αρ. πρωτ. 18/3/2015/29224/1073 προς τον τότε υπουργό Αριστείδη Μπαλτά, αλλά και εν συνεχεία τον περασμένο Δεκέμβριο έγγραφο με αρ. πρωτ. 177092/1011 προς τον υπουργό Κωνσταντίνο Γαβρόγλου), ζήτησε την επανένταξη του τμήματος στο μηχανογραφικό δελτίο, αναλύοντας με τεκμηρίωση τους λόγους για τους οποίους το τμήμα θα πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί, ικανοποιώντας μια σειρά από διεθνώς αναγνωρισμένα κριτήρια.
Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δεν έχει σταματήσει να διεκδικεί την ενίσχυση της ακαδημαϊκής και αναπτυξιακής πορείας της Καστοριάς, τόσο μέσα από τη σταθερή διεκδίκηση λειτουργίας πανεπιστημιακού τμήματος, όπως αυτό της Αρχιτεκτονικής, όσο και σε επίπεδο άλλων συνεργασιών, όπως συνέβη στην περίπτωση του ΤAP, με τη λειτουργία των μεταπτυχιακών προγραμμάτων.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου