.

Χορήγηση δωρεάν πιστοποιητικών CO2 και στην Ελλάδα- Δικαιωμένος από την εξέλιξη δηλώνει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

Από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψηφίστηκε σήμερα η τροπολογία που υποστηρίχθηκε από τους Έλληνες Ευρωβουλευτές και δίνει προοπτική στη λιγνιτική παραγωγή για τα επόμενα χρόνια.

Η ενεργοποίηση των Φορέων της περιοχής μας με μπροστάρη την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τη ΔΕΗ και με την υποστήριξη των Δήμων και των εργαζομένων στη ΔΕΗ, η προώθηση του δίκαιου αιτήματος της περιοχής στο ανώτατο επίπεδο της Κυβέρνησης και η παραγωγική συνεργασία των Ευρωβουλευτών της Χώρας μας έδωσε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Με τη σημερινή απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου, που επί της ουσίας έλαβε υπόψη τα έτη 2014-2015 για την εκτίμηση του ΑΕΠ της Χώρας μας και όχι το έτος 2013 που έλαβε υπόψη η προηγούμενη απόφαση του 2014, η Ελλάδα καλύπτει τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στο νέο Ταμείο Εκσυγχρονισμού του τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας που θα λειτουργήσει από το 2021.
“Η εξέλιξη αυτή αποτέλεσε πάγιο αίτημά μας προς κάθε κατεύθυνση και δικαιώνει τις προσπάθειές μας και την καθολική συμφωνία στην Ημερίδα που συνδιοργανώσαμε στις 9 Ιουλίου 2016 με το Σωματείο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ».
Ήταν ατυχές όταν τον Οκτώβριο του 2014 δεν διαφωνήσαμε ως χώρα κατά την ψήφιση, από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έτσι ώστε να εξαιρεθούμε και να έχουμε δωρεάν πιστοποιητικό CO2 την ίδια στιγμή που αποφασίζονταν η υλοποίηση της Μονάδας ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 5.
Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους προσπάθησαν και στήριξαν την απόφαση που επιβεβαιώνει την άποψή μας ότι μόνον αθόρυβα, συστηματικά και με πολύ δουλειά έρχονται οι επιτυχίες της χώρας και της περιοχής μας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονία Θ. Καρυπίδης.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου