.

Μέχρι τα τέλη του 2017 θα έχει ολοκληρωθεί η εκπόνηση του εθνικού ενεργειακού σχεδιασμού

Στα τέλη του 2017 με αρχές του 2018 θα έχει ολοκληρωθεί η εκπόνηση του εθνικού ενεργειακού σχεδιασμού της χώρας, με βάση το «Χειμερινό Πακέτο» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το ΥΠΕΝ έχει ήδη δρομολογήσει τις σχετικές διαδικασίες, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.
Η Ελλάδα, όπως είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, σε εκπροσώπους από Το Ποτάμι, με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα με αντικείμενο συζήτησης την ενεργειακή στρατηγική της χώρας, θα θέσει φιλόδοξους στόχους τόσο για τις ΑΠΕ, όσο και την εξοικονόμηση ενέργειας, δεδομένου ότι έτσι προσδίδεται μεγαλύτερη εγχώρια προστιθέμενη αξία, συνεκτιμώντας, ωστόσο, και την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού.



Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε. που παρουσιάζει εξαιρετικές επιδόσεις στη διείσδυση των ΑΠΕ. Ήδη, έχουν σχεδόν καλυφθεί οι ενδιάμεσοι στόχοι για το 2020 και πολύ νωρίτερα από το 2030 θα έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος για την κάλυψη των επόμενων στόχων.

Όπως αναφέρθηκε, αναμένεται μεγάλος αριθμός επενδύσεων στον τομέα των ΑΠΕ, στο πλαίσιο του Ν.4414/2016, καθώς υπάρχουν ώριμα αδειοδοτικά έργα συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 1 δισ. ευρώ, με έμφαση τα αιολικά πάρκα.

Για την ενθάρρυνση των επενδύσεων τόσο στην εξοικονόμηση ενέργειας, όσο και στην παραγωγή θερμικής ενέργειας, υπάρχουν μια σειρά από χρηματοδοτικά εργαλεία, ενώ διεθνή πιστωτικά ιδρύματα, όπως η EBRD και η ΕΤΕπ, έχουν αποφασίσει να στηρίξουν χρηματοδοτικά έργα ΑΠΕ στη χώρα μας, σύμφωνα με το ΥΠΕΝ.

Στη συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Μιχάλη Βερροιόπουλου, συμμετείχαν από το Ποτάμι ο υπεύθυνος για θέματα Ενέργειας, βουλευτής Γιώργος Αμυράς, ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου, βουλευτής Γιώργος Μαυρωτάς, ο υπεύθυνος του Τμήματος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Αντώνης Τριφύλλης και η τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Χλόη Βλασσοπούλου.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή απόψεων σε δημιουργικό κλίμα, καθώς κοινός τόπος αναδείχθηκε η προώθηση όλων των μορφών καθαρής ενέργειας.

energypress.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου