.

Στην τελική ευθεία το Προεδρικό Διάταγμα για τις μετεγκαστάσεις Ακρινής και Αναργύρων- Στο επόμενο διάστημα ρυθμίζονται τα αναγκαία θέματα

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη έγινε την Τετάρτη στην Αθήνα συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκη, με αντικείμενο την «προώθηση των διαδικασιών έγκρισης του Προεδρικού Διατάγματος για τις μετεγκαταστάσεις των οικισμών Ακρινής Ν. Κοζάνης και Αναργύρων Ν. Φλώρινας», σε εφαρμογή των συμφωνηθέντων και των δεσμεύσεων για προώθηση του θέματος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν βουλευτές των νομών Φλώρινας και Κοζάνης, οι αντιπεριφερειάρχες Φλώρινας και Κοζάνης, οι αντιπεριφερειάρχες Ενέργειας και Οικονομικών, οι δήμαρχοι Κοζάνης, Εορδαίας και Αμυνταίου, εκπρόσωποι των κατοίκων των δύο οικισμών και ο γενικός διευθυντής της ΑΝΚΟ.
Από τον Περιφερειάρχη τέθηκαν τα έντονα περιβαλλοντικά και οικονομικής βιωσιμότητας θέματα που απασχολούν τους αρμόδιους δήμους και τους κατοίκους των οικισμών, για την αντιμετώπιση των οποίων τόσο το ΥΠΕΝ, όσο και η ΔΕΗ θα πρέπει να δρομολογήσουν τις απαραίτητες ενέργειες.
«Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, οι δήμοι, οι φορείς και οι κάτοικοι της περιοχής πιστεύουν και θέλουν μια ισχυρή ΔΕΗ σε επίπεδο χώρας με δημόσιο χαρακτήρα στην υπηρεσία του ελληνικού λαού, κοινωνικά και περιβαλλοντικά ευαίσθητη σε αντιστάθμισμα των όσων αυτή εδώ η περιοχή έδωσε, εξαντλώντας τους φυσικούς της πόρους» τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.
Στο πλαίσιο αυτό προέτρεψε τους παρευρισκόμενους, να αντιμετωπίσουν το θέμα του Π.Δ. και όλα τα υπόλοιπα, ως ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.
Ο υπουργός, από την πλευρά του, διαπίστωσε την ανάγκη να δρομολογηθούν τα θέματα που σχετίζονται με το Π.Δ.:
-αναγνωρίζοντας το δίκαιο αίτημα των κατοίκων
- αναγνωρίζοντας ότι το Π.Δ. είναι κάτι ξεχωριστό από τη διαδικασία της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης των υφιστάμενων οικισμών
-διατυπώνοντας την επιθυμία και βούλησή του να είναι το Π.Δ. πλήρες από νομοπαρασκευαστικής και τεχνικής άποψης
- δεσμευόμενος να ζητήσει την άποψη της ΔΕΗ επ’ αυτού μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα
-και αποτυπώνοντας με όλα τα παραπάνω τη θετική διάθεση που υπάρχει να προχωρήσει το δίκαιο αίτημα, έτσι όπως τέθηκε από τους συμμετέχοντες.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου