.

3ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 12 Μαρτίου 2017,  ο 3ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας από το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Κοζάνης, το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας, τη μη κερδοσκοπική εταιρεία WROHellas και το 4ο ΓΕΛ Κοζάνης.  Στο  διαγωνισμό  συμμετείχαν 15 ομάδες εκπαιδευτικών και μαθητών δημοτικών σχολείων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Όλες οι ομάδες συμμετείχαν με πρωτότυπες και εξαιρετικές δημιουργίες- κατασκευές, επέδειξαν ιδιαίτερο ζήλο και συναγωνίστηκαν με ευγενή άμιλλα. Οι ομάδες που βραβεύτηκαν είναι:

1ο Βραβείο:  η ομάδα Robot Girls του Πειραματικού Δημοτικού Φλώρινας με το έργο “Έξυπνα Ταξί” και προπονητή τον κ.  Γιάννη Αρβανιτάκη.
2ο Βραβείο: η ομάδα IQ Robots, του Πειραματικού Δημοτικού Φλώρινας με το έργο “Ανελκυστήρας Διαστήματος” και προπονητή τον κ.  Γιάννη Αρβανιτάκη.
3ο Βραβείο: η ομάδα Power Robot Girls, του Πειραματικού Δημοτικού Φλώρινας με το έργο “Αυτόματο Τελεφερίκ” και προπονητή τον κ.  Γιάννη Αρβανιτάκη.
Δόθηκαν επίσης τιμητικές διακρίσεις στις παρακάτω κατηγορίες:
Προγραμματισμός στο Scratch: νικητήρια αναδείχθηκε η ομάδα The inventors  του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς με το έργο  “Το αυτοκίνητο του Μέλλοντος” και προπονητή τον κ.  Καλτσό Παύλο.
Λειτουργία Αυτοματισμών: νικητήρια αναδείχθηκε η ομάδα RoboClark,  του 5ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, με το έργο “Αυτόνομο μηχάνημα μεταφοράς πυρηνικών αποβλήτων και προπονητή τον κ.  Σωτήρη Γεωργίου.
Μηχανική κατασκευή:  νικητήρια αναδείχθηκε η ομάδα Smart Robotsτου Πειραματικού Δημοτικού Φλώρινας  με το έργο  “Αυτόματο Monorail ” και προπονητή τον κ.  Αρβανιτάκη Γιάννη.
Δημιουργία Εικονικού Κόσμου στο SCRATCH: νικητήρια αναδείχθηκε η ομάδα RoboKastτου 2ου Δημοτικού Σχολείο Καστοριάς  με το έργο  “Helicopter Transport” και προπονητή τον κ. Καλτσό Παύλο.
Ομαδική Παρουσίαση έργου: νικητήρια αναδείχθηκε η ομάδα Transbag,  του 5ου Δημοτικού Σχολείο Φλώρινας  με το έργο  “Σύστημα διαχείρισης αποσκευών αεροδρομίου” και προπονητή τον κ. Γεωργίου Σωτήρη.
Σύλληψη Ιδέας:  νικητήρια αναδείχθηκε η ομάδα  Builders 13,  του 13ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης  με το έργο “ Αυτοκίνητο του μέλλοντος ” και προπονήτρια την κα.  Χιονίδου Χριστίνα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Κωνσταντόπουλος Κωνσταντίνος, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα. Βόντσα Βασιλική, ο Σύμβουλος Πληροφορικής κ. Γκάσταρης Παύλος, ο Πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κουκουλόπουλος Πάρις, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Γρηγοριάδης Ιωάννης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Πουτακίδης Αριστοτέλης και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Κοζάνης κ. Πλεξίδας Νικόλαος.

Ευχαριστούμε θερμά:
§  τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, 
§  το Δήμο Κοζάνης για τη  χορηγία του  
§  τους κριτές κ. Ηλιάδη Παύλο, κα. Καρανάτσιου Σπυριδούλα, κ. Κοκκινίδη Ιωάννη, κα. Λιάμπα Θεοδούλα, Εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και τους κ. Αγγελόπουλο Γεώργιο και κ. Άγγελο Χατζημπάρμπα, φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών και μέλη της Hyperion Robotics,
§  όλους τους Εθελοντές εκπαιδευτικούς, τους μαθητές του 4ου ΓΕΛ, 1ου ΕΚ, 1ου ΕΠΑΛ, 2ου ΕΠΑΛ Κοζάνης και ΕΠΑΛ Αμυνταίου για την υποστήριξή τους, και τέλος
§  τις φοιτήτριες/-ες του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας οι οποίοι υποστήριξαν την εκδήλωση.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής θα διεξαχθεί από το Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό WRO Hellas, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και με την υποστήριξη του ΟΤΕ και της COSMOTE στις 18-3-2017 στην Αθήνα.
Οι ομάδες που θα εκπροσωπήσουν τη Δυτική Μακεδονία στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό είναι:
§  Robot Girls, Πειραματικό Δημοτικό Φλώρινας, 1ο Περιφερειακό Βραβείο Δημοτικού
§  IQ Robots, Πειραματικό Δημοτικό Φλώρινας, 2ο Περιφερειακό Βραβείο Δημοτικού
§  Power Robot Girls, Πειραματικό Δημοτικό Φλώρινας, 2ο Περιφερειακό Βραβείο Δημοτικού
§  1ο Γυμνάσιο Κοζάνης
§  4ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης και
§  Λύκειο Βελβεντού
Πληροφορίες για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό στη διεύθυνση www.wrohellas.gr
Περισσότερα για τον διαγωνισμό Δυτικής Μακεδονίας στη διεύθυνση http://edurobot.uowm.gr

Πλαίσιο κειμένου: Η Υπεύθυνη Ρομποτικής Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 
Δ/ντρια 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Κοζάνης
Ατματζίδου Σουμέλα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου