.

Ο Σπάρτακος συμμετέχει στην «Ώρα της γης»

Δέκα χρόνια συμπληρώνει φέτος η «’Ωρα της γης» που «γεννήθηκε» το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όταν δύο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις επέλεξαν να «υψώσουν τη φωνή τους», ενάντια στην κλιματική αλλαγή, σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα. Η πρωτοβουλία ανήκε στην περιβαλλοντική οργάνωση WWF και τη διαφημιστική εταιρεία Leo Burnett.

Φέτος για μία ακόμα φορά, οι πολίτες όλου του κόσμου καλούνται να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα (το Σάββατο 25 Μαρτίου από 20.30 ως 21.30, ώρα Ελλάδας) προκειμένου να στείλουν το μήνυμα της συμμετοχής τους στην προστασία του περιβάλλοντος.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, διαχρονικά, έχοντας αποδείξει εμπράκτως τις περιβαλλοντικές τους ευαισθησίες και έχοντας επανειλημένως εκφράσει τις αντιρρήσεις του σχετικά με τον «ξύλινο» τρόπο που χρησιμοποιούν κάποιοι προκειμένου να πείσουν και να επιβάλλουν πράγματα (προβάλλοντας και προτάσοντας ως «ορθόδοξο», έναν παντελώς ανορθόδοξο και ανέφικτο τρόπο και στηρίζοντας μάλλιστα την προσπάθειά τους αυτή σε «δήθεν» και «αμφίβολα συμφέροντα») θα συμμετέχει συμβολικά στην ‘Ωρα της Γης το Σάββατο 25/3.
Επί της ουσίας όμως και εκτιμώντας ότι η ώρα της Γης ούτε εξαντλείται σε μία ώρα αλλά και ούτε με πρακτικές τέτοιας μορφής, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ επιλέγει την ώρα που σβήνει τα φώτα, να κρατά ανοιχτά το μυαλό και τη σκέψη του, αποφεύγοντας έτσι τις «παγίδες» τις οποίες -η ιστορία αποδεικνύει- ότι μάλλον κάποιοι τις επιλέγουν, αντί να τις αποφεύγουν.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου