.

ΜΕΤΑ ΔΕΗ: Ανακοινωση για τις εξελίξεις στη ΔΕΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι.
Τα σενάρια που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο και φέρουν τους δανειστές να πιέζουν την κυβέρνηση ώστε να συμφωνήσει στην πώληση λιγνιτικών μονάδων και υδροηλεκτρικών σταθμών, δημιουργούν προβληματισμό στους εργαζόμενους και στην κοινωνία ενώ παράλληλα προετοιμάζουν το έδαφος για αντίδραση και αντίσταση, ώστε αυτά τα σενάρια –στην περίπτωση που έρθουν προς υλοποίηση- να ακυρωθούν.
Η κυβέρνηση, που από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία δεσμεύτηκε για την μη πώληση ορυχείων, λιγνιτικών μονάδων και υδροηλεκτρικών σταθμών και που μέχρι τώρα δείχνει να τηρεί αυτή της τη δέσμευση, θα πρέπει να μην υποκύψει στις πιέσεις που ασκούνται από τους θεσμούς και να επιμείνει σε αυτές της τις δεσμεύσεις.
Εξάλλου οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει η ΔΕΗ ώστε να συμβάλλει στην ανάκαμψη της οικονομίας αλλά και να ανακτήσει τον κοινωνικό και Εθνικό της ρόλο, ήταν ξεκάθαρες και είχαν απήχηση στην μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
Πέρα όμως από τα παραπάνω σενάρια, δεν μπορούμε να παραβλέπουμε και την απτή πραγματικότητα. Κι αυτή δεν είναι άλλη από την κατάσταση όπου η αξιωματική αντιπολίτευση ανακοινώνει το ενεργειακό της πρόγραμμα το οποίο προκρίνει την πωλήση μονάδων (λιγνιτικές, υδροηλεκτρικά), την είσοδο στρατηγικού επενδυτή αλλά και την πώληση του 66% του ΑΔΜΗΕ. Εμφανώς πρόκειται για ένα πρόγραμμα που δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτά που πιέζουν οι θεσμοί την κυβέρνηση να συμφωνήσει και ίσως μάλιστα να είναι και περισσότερο ακραίο.
Η αξιωματική αντιπολίτευση, πιστά ταγμένη στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και το σχεδιασμό του υπουργού οικονομικών της Γερμανίας κ. Σόιμπλε, δίνει διαπιστευτήρια αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι αν γίνει κυβέρνηση, θα τα υλοποιήσει αποτελειώνοντας αυτά που άφησε στη μέση της προηγούμενης θητείας της, με την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.
Συνοδοιπόρος σε αυτή την προσπάθεια της Ν.Δ είναι και το ΠΑΣΟΚ που με δηλώσεις του πρώην αρμόδιου υπουργού κ. Μανιάτη, καταγγέλλει την κυβέρνηση επειδή δεν προχωρά στην πώληση μονάδων.
Δυστυχώς αυτοί που ευθύνονται (Ν.Δ. & ΠΑΣΟΚ) για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η επιχείρηση, αντί να σιωπούν, προσπαθούν να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα ώστε να περάσει η ΔΕΗ στα χέρια αυτών που τόσα χρόνια έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για: να απαξιώσουν, να χρεοκοπήσουν και να υφαρπάξουν οι ίδιοι τη αντί πινακίου φακής. Και αυτό, δήθεν, στο όνομα του ανταγωνισμού και της ανάπτυξης.
Συνάδελφοι-σες, τα σενάρια αυτά τα είδαμε και στο παρελθόν, σύσσωμοι τότε εργαζόμενοι και κοινωνία δώσαμε μάχη για να τα αποτρέψουμε και τα καταφέραμε.
Σήμερα, εάν έρθουν ξανά στο προσκήνιο, καλούμαστε να πράξουμε και πάλι το ίδιο και είναι σίγουρο ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Η ιστορία το έχει αποδείξει.


Γραφείο Τύπου
΄ΜΕΤΑ΄ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου