.

Θετικές εξελίξεις μετά τη σύσκεψη με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου για τη δημιουργία Πανεπιστημιακής Σχολής στην Καστοριά

Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου είχαν σήμερα η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Αντώνιος Τουρλιδάκης.


Σε πολύ καλό κλίμα ο Υπουργός αποδέχθηκε ότι είναι δίκαιο το αίτημα της Καστοριάς για την δημιουργία Αρχιτεκτονικής σχολής στην πόλη και συμφώνησε πως υπάρχουν αναπτυξιακές δυνατότητες , για τον νομό, με την προσέλκυση και αλλοδαπών φοιτητών, λόγω του Βυζαντινού αποτυπώματος της Καστοριάς.

Ο κ. Γαβρόγλου ενημερώθηκε για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα που ξεκίνησε στην Καστοριά, από την περιφέρεια Δ. Μακεδονίας στο πλαίσιο των ανταποδοτικών τελών από τον αγωγό ΤΑΠ , με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και εξέφρασε την ικανοποίησή του, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την εκπαίδευση.

Για το θέμα ίδρυσης Αρχιτεκτονικής Σχολής στην Καστοριά συμφωνήθηκε να τεθεί στον εθνικό διάλογο για την παιδεία. Το αμέσως επόμενο διάστημα συγκροτούνται από το Υπουργείο Παιδείας 13 Ακαδημαϊκά Περιφερειακά Συμβούλια. Στη Δυτική Μακεδονία θα συμμετάσχει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας , το ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας, η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, το ΕΚΕΤΑ και τοπικοί φορείς του τόπου, οι οποίοι θα κάνουν την τελική πρόταση για την Ανώτατη Εκπαίδευση για Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στο Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων. Η πρόταση μας βρήκε σύμφωνους, στην λογική της συναπόφασης καθώς ήδη εργαζόμαστε σε αυτή την κατεύθυνση και είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε άμεσα τις προτάσεις μας.

Μετά από αυτή τη συνάντηση θεωρούμε πως το δίκαιο αίτημα της Καστοριάς, για την δημιουργία της Πανεπιστημιακής σχολής στον νομό σύντομα θα έχει θετική έκβαση.

Ολυμπία Τελιγιορίδου-Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς

Θεόδωρος Καρυπίδης-Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας

Αντώνιος Τουρλιδάκης – Πρύτανης Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου