.

Σκουρλέτης για ΔΕΗ: «Με το χρονοδιάγραμμα που μας επιβάλλουν μας οδηγούν σε μια πώληση όσο – όσο»

Είναι σαφές ότι η συμφωνία για τα μέτρα - αντίμετρα έχει να κάνει και με το χρέος, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Π.Σκουρλέτης στην τηλεοπτικό σταθμό ΚΟΝΤΡΑ.
Ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε πως ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι ειλικρινής.

Χαμένες είναι οι μάχες που δεν δίνονται, ανέφερε και παραδέχθηκε πως έχουμε μέτρα , που ελήφθησαν τα τελευταία 7 χρόνια, που κάνουν τον λαό να ζει σε συνθήκες πίεσης.
Ο υπουργός Εσωτερικών αναρωτήθηκε τι θα συνέβαινε αν παρέμενε η προηγούμενη κυβέρνηση και υπενθύμισε τη συμφωνία για πλεόνασμα 4,5% από το 2015 κα υπογράμμισε πως η ΝΔ είναι στην ίδια πολιτική οικογένεια με τον Β.Σόιμπλε.
Παραδέχτηκε ότι η φορολογία είναι πάρα πολύ υψηλή στην Ελλάδα εκτίμησε όμως ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή θα είναι πάνω από το 3%, πολύ πάνω από το στόχο του ο,5% , και ανέφερε πως η συμφωνία με τους δανειστές δίνει την βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση θα πιάσει και τους επόμενους στόχους. Ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν είναι ικανοποιημένος διότι αυτά τα χρήματα τα στερείται η πραγματική οικονομία .
Για ένα λαϊκό κόμμα όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η σχέση με την κοινωνία και η βοήθεια στους ανέργους και απόρους.
Αναφέρθηκε στα κοινωνικά οφέλη από την ολοκλήρωση της κατασκευής των αυτοκινητόδρομων ασκώντας κριτική στην ΝΔ για τη στασιμότητα των έργων.
Με την ολοκλήρωση των έργων, ανέφερε πως ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι να πάμε στην λογική των αναλογικών διοδίων για να μειωθούν τα διόδια διότι οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί δεν μπορούν να αλλάξουν.
Η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου δεν θέλει εκλογές, ανέφερε και τόνισε πως με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, για την καθυστέρηση της οποίας ευθύνονται μόνον οι δανειστές, δημιουργούνται προϋποθέσεις σταθερότητας και δεν συντρέχουν λόγοι εκλογών οι οποίες, όπως είπε, δεν είναι στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.
Όλες οι προσπάθειες της κυβέρνησης εστιάζονται στο να σπάσει τον φαύλο κύκλο της λιτότητας, ανέφερε και τόνισε πως η ΝΔ δεν πείθει γιατί ευθύνεται για την κατάσταση στην οποία είμαστε.
Για την ΔΕΗ διευκρίνισε τις δηλώσεις του περί ξεπουλήματος που προκάλεσαν αντιδράσεις και ανέφερε πως αυτό που εννοούσε είναι ότι με το χρονοδιάγραμμα που μας επιβάλλουν μέχρι τον Ιούνιο του 2018, αυτό σημαίνει ότι μας οδηγούν σε μια πώληση όσο - όσο. Κάτι υποκρύπτουν οι απαιτήσεις των δανειστών για την ΔΕΗ ανέφερε, έκανε λόγο και για εγχώρια συμφέροντα που θα ήθελαν να πάρουν μονάδες, επισήμανε όμως πως θεωρεί αβέβαιη την ολοκλήρωση της πώλησης της ΔΕΗ.
Ο κ Σκουρλέτης κατηγόρησε την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι επί των ημερών τους υπερχρέωσαν τη ΔΕΗ κατά 5 δισ. ευρώ Έγιναν εγκλήματα στην ΔΕΗ και τα χρεωνόμαστε εμείς, ανέφερε.

energia.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου