.

Εργατική Αλληλεγγύη: Να ανατρέψουμε τώρα τα σχέδια για το ξεπούλημα της ΔΕΗ και της χώρας

Όλοι στο συλλαλητήριο την παρασκευή 7 Απριλίου στην Πτολεμαΐδα ώρα 6.00μ.μ
Να γίνει αυτό το συλλαλητήριο η απαρχή σε έναν ανυποχώρητο αγώνα όλων των εργαζομένων.


 Η κυβέρνηση ΑΝΕΛ βιάζεται να προλάβει το ξεπούλημα όλης της χώρας
 Καταστροφικά αποτελέσματα θα έχει για όλο τον λαό το ξεπούλημα της ΔΕΗ
 Να σταματήσουν οι αυταπάτες των ηγεσιών της ΓΕΝΟΠ και των συνδικάτων
 Το ενωμένο, αγωνιστικό εργατικό κίνημα μπορεί να ανατρέψει τα σχέδια τους

Η επαίσχυντη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ,ΑΝΕΛ του δουλικού δίδυμου Τσίπρα, καμένου, συνεχίζουν την εγκληματική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, πουλώντας την χώρα, για χάρη των αφεντικών τους, τα ντόπια και ξένα επιχειρηματικά κοράκια κάτω από τις διαταγές της Ε.Ε και της κομισιόν προχωρούν το σχέδιο τους για την κατασπάραξη της μεγαλύτερης βιομηχανίας της χώρας, της ΔΕΗ. Μετά το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ σειρά έχει το τεμάχισμα των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας χαρίζοντάς τα κομμάτι- κομμάτι στους ιδιώτες το 40% των μονάδων λιγνιτικής παραγωγής και δώρο το ισόποσο ποσοστό των πελατών της ΔΕΗ. Τα ΝΟΜΕ. Έπεται η συνέχεια με την πώληση υδροηλεκτρικών μονάδων, του 17% των μετοχών της ΔΕΗ που ήδη βρίσκεται στο ταμείο πλειστηριασμού της χώρας το ΤΑΙΠΕΔ και Δηλαδή ολοκληρωτικό ξεπούλημα!
Τα αποτελέσματα της εφαρμογής αυτού του σχεδίου θα είναι καταστροφικά για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους ,τους άνεργους και όλα τα μικρομεσαία στρώματα, αγρότες, κάτοικοι νησιών και απομακρυσμένων χωριών αλλά και θα αφήσει την χώρα εξαρτημένη στις ορέξεις των ξένων και ντόπιων οικονομικών συμφερόντων.
Αυτά τα σχέδια για το ξεπούλημα της ΔΕΗ δεν είναι σημερινό, έχουν ιστορία δυο δεκαετιών από την μετοχοποίηση της εταιρίας, την δεκαετία του ενενήντα και τη λεηλασία των αποθεματικών του ασφαλιστικού ταμείου των εργαζομένων στην απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας την δεκαετία του 2000 ως την τριχοτόμηση της ΔΕΗ (μεταφορά, διανομή και παραγωγή) ήταν συνεχείς οι πιέσεις και τα επιθετικά βήματα της Ε.Ε μαζί με τα εκτελεστικά της όργανα, τις ελληνικές κυβερνήσεις, κατάφεραν να βρίσκονται σε καλύτερη θέση έναντι των εργαζομένων και στο πρόσφορο έδαφος της οικονομικής κρίσης, των μνημονίων και της εποχής των ξένων επικυρίαρχων προσπαθούν να δώσουν το τελειωτικό και θανατηφόρο κτύπημα.
Σε όλα αυτά βοήθησε και έπαιξε προδοτικό ρόλο ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός και οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ όπως και ονομάζονται κάθε φορά, σε ομοσπονδία και συνδικάτα που τον υπηρέτησαν, συμφωνώντας και συνυπογράφοντας όλες αυτές τις επαίσχυντες αποφάσεις. Ακόμα και σήμερα που έχουμε να δώσουμε τις ποιο κρίσιμες μάχες μοιράζουν αυταπάτες στους εργαζόμενους με δημοψηφίσματα που γνωρίζουν και γνωρίζουμε όλοι την κατάληξη τους, όχι μόνο από πλευράς αποτελεσματικότητας αλλά και ως αιτήματα, πιπιλίζουν πάλι το ίδιο παραμύθι για την στήριξη των τοπικών αρχόντων προσποιούμενοι την άγνοια για τον ρόλο που παίζουν και έπαιξαν αυτά τα τσιράκια των κυβερνητικών κομμάτων. Και αναλώνονται σε φοβέρες προς τους κυβερνητικούς βουλευτές λέγοντας τους πως δεν θα τους ψηφήσουν (τσιμουδιά για τα κόμματά τους, την κυβέρνηση την τρόικα και ΕΕ) λες και οι εργαζόμενοι χρειάζονται την δικιά τους παρέμβαση για να το πράξουν, σπέρνουν την απελπισία λέγοντας ότι οι απεργίες είναι μάταιες και αναποτελεσματικές. Γεμίζουν έτσι τους εργαζόμενους με αισθήματα ηττοπάθειας και απελπισίας πριν ακόμα αρχίσει η μάχη.
Συνάδελφοι-σσες
Μπορούμε να αλλάξουμε αυτήν την κατηφορική πορεία με τους αγώνες στα χέρια ενός ενωμένου αγωνιστικού ανατρεπτικού εργατικού και λαϊκού κινήματος, μαζί με όλους τους εργαζόμενους σε όλους κλάδους που πλήττονται , με απεργίες διαδηλώσεις καταλήψεις και γενικό ξεσηκωμό θα μπορέσουμε να επιφέρουμε τέτοια ρήγματα που να ανατρέψουν την εθελόδουλη κυβέρνηση να διώξουν την τρόικα από την χώρα και να ματαιώσουν τα σχέδια του κεφαλαίου και της ΕΕ

Γραφείο τύπου
Κοζάνη 5/4/2017

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου