.

Εκταμιεύθηκε η χρηματοδότηση των 190 εκατ. της ΕΤΕπ προς τη ΔΕΗ

Στην άντληση ποσού 190 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), προέβη χθες η ΔΕΗ.

Η χρηματοδότηση αυτή αφορά επενδύσεις εκσυγχρονισμού και αποτελεί εισροή νέων κεφαλαίων και «ψήφο εμπιστοσύνης» στην εταιρεία και την ελληνική οικονομία.


Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση είχε ανακοινωθεί από την ΕΤΕπ στις 18 Μαΐου. Τα κεφάλαια χορηγούνται στη ΔΕΗ για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας και απόδοσης στην Ελλάδα. Οι σχετικές επενδύσεις θα συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό, την επέκταση και την αύξηση της απόδοσης των δικτύων μεταφοράς και διανομής ηλεκτρισμού στο σύνολο της χώρας και θα επιτρέψουν, μεταξύ άλλων, την αποδοτική εκμετάλλευση ΑΠΕ.

Καλύπτουν όλο το φάσμα από την υψηλή τάση των 400kV ως τη χαμηλή τάση και περιλαμβάνουν πολυάριθμα έργα που εντάσσονται στα διευρωπαϊκά δίκτυα ενέργειας. Για τον λόγο αυτόν υποστηρίζονται από την ΕΤΕπ με χρηματοδότηση συνολικού ύψους 950 εκατ., η οποία εγκρίθηκε το 2009 και χορηγείται σε δόσεις τα τελευταία χρόνια. Τα 190 εκατ. αποτελούν την τελευταία δόση.

Αν στο συγκεκριμένο κονδύλι συνυπολογιστούν και τα 95 εκατ. που είχαν εκταμιευθεί από την ΕΤΕπ πριν από λίγες εβδομάδες τότε ανεβάζουν το ποσό που εκταμίευσε η ΔΕΗ στα 285 εκατ. ευρώ.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου