.

Δημόσιο διάλογο για την κλιματική αλλαγή ξεκινά η Κομισιόν


Στη διοργάνωση σειράς εκδηλώσεων σε νότια και ανατολική Ευρώπη προχωρά η επίτροπος Περιβάλλοντος, Connie Hedegaard, προκειμένου να εδραιώσει το διάλογο για την κλιματική αλλαγή.
Το κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών των χωρών είναι ότι οι πολίτες τους είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένοι σε θέματα κλιματικής αλλαγής και επομένως οι δυνατότητες μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου μέσω της ατομικής δράσης είναι περισσότερες εκεί απ΄ό,τι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σφυγμομετρήσεις του Ευρωβαρόμετρου έχουν δείξει ότι η Πολωνία, η Βουλγαρία, η Λιθουανία και η Ιταλία παρουσιάζουν μεγάλες προοπτικές για την ανάληψη αυξημένης ατομικής δράσης κατά της κλιματικής αλλαγής.
Ο διάλογος αυτός εντάσσεται στην πανευρωπαϊκή εκστρατεία ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης, που διοργανώνει η Επιτροπή με θέμα «Ο κόσμος που θέλετε, με το κλίμα που θέλετε».
Η εκστρατεία στηρίζεται στο γεγονός ότι υπάρχουν τεράστιες, αναξιοποίητες δυνατότητες μείωσης των εκπομπών CO2 μέσω της αλλαγής της συμπεριφοράς των πολιτών της Ε.Ε..
Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
• 17 Μαΐου, Βαρσοβία (Πολωνία): Πώς οραματίζομαι τον κόσμο: Θέτοντας την πολωνική οικονομία σε τροχιά χαμηλών ανθρακούχων εκπομπών.
• 22 Μαΐου, Βίλνιους (Λιθουανία): Πώς οραματίζομαι τον κόσμο: Μείωση αποβλήτων. Μείωση εκπομπών. Μείωση κόστους.
• 28 Μαΐου, Σόφια (Βουλγαρία):  Πώς οραματίζομαι τον κόσμο: Δημιουργία μιας κοινωνίας χαμηλών ανθρακούχων εκπομπών στη Βουλγαρία
• 6 Ιουνίου, Λισαβόνα (Πορτογαλία): -Πώς οραματίζομαι τον κόσμο: Προς ένα μέλλον φιλικό προς το περιβάλλον.
• 7 Ιουνίου, Μιλάνο (Ιταλία): Πώς οραματίζομαι τον κόσμο: Πώς θα κάνουμε βιωσιμότερη την κατανάλωσή μας;

Πηγη: Energypress.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου