.

Το μητρώο των μηχανικών θα συνεχίσει να υπάρχει

Ο νέος νόμος 4412/2016 για τις δημόσιες συμβάσεις, τα δημόσια έργα και τις μελέτες, παρουσιάστηκε σε ειδική εσπερίδα στην Τρίπολη με πρωτοβουλία του ΤΕΕ Πελοποννήσου.
Η ενημερωτική εκδήλωση έγινε στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης και διαφώτισε τους διπλωματούχους μηχανικούς του ΤΕΕ για όλα όσα προβλέπει ο νέος νόμος, που τόσο πολύ ζητούσε ο τεχνικός κόσμος της χώρας.

Βασικοί ομιλητές ήταν η κ. Τίνα Γκόλια (νομική σύμβουλος Υπουργού Υποδομών-Μεταφορών) και ο κ. Αντώνης Κοτσώνης (αναπλ. διευθ. Υπουργείου Υποδομών-Μεταφορών, πρόεδρος Συμβουλίου Δημ. Έργων Γ.Γ.Υ.).

Η πρώτη παρουσίασε όλα τα στάδια του νέου Νόμου, ενώ ο δεύτερος, μίλησε για τα νέα δεδομένα στα τεύχη δημοπράτησης, για τις υπουργικές αποφάσεις και τις εγκυκλίους του νέου Νόμου.

Εκείνο που πρέπει να συγκρατήσουμε απ’ την σημερινή εκδήλωση, είναι η αποκάλυψη απ’ την κ. Γκόλια, ότι το μητρώο των μηχανικών και των μελετητικών γραφείων θα συνεχίσει να υφίσταται και δεν τίθεται θέμα να περάσουν αξιώσεις των δανειστών (που τελικά δεν πέρασαν) που, οι τελευταίοι, επιθυμούσαν διακαώς, στους διαγωνισμούς να συμμετέχουν άπαντες που διαθέτουν οικονομική δυνατότητα-επάρκεια και όχι αυτοί που είναι ενταγμένοι στα μητρώα.

«Διαπραγματευτήκαμε σκληρά με τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών και αναχαιτίσαμε τις όποιες εξωφρενικές απαιτήσεις τους. Με την κατάργηση των μητρώων, στην ουσία, ζητούσαν την κατάργηση του επαγγέλματος του μηχανικού», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Γκόλια απ’ την Τρίπολη.

ΕΡΤ Τριπολης

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου