.

Κόντρα κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για τη ΔΕΗ


Την παραπομπή στη Δικαιοσύνη των υπουργών και των πολιτικών που θα υπογράψουν αποφάσεις αμφίβολης επενδυτικής επιχειρηματικότητας προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τα σχέδια για τη ΔΕΗ.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτρέψει «στους αχόρταγους τοκογλύφους να εκποιήσουν και να λεηλατήσουν τη μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας (φωτ. ΑΠΕ) Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στους εργαζομένους του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), ξεκαθάρισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι το κόμμα του ως κυβέρνηση δεν θα δεχτεί τετελεσμένα και θα προχωρήσει σε ακύρωση της ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ, λέγοντας πως «όσοι επενδύτες θα έρθουν να κερδοσκοπήσουν αγοράζοντας κομμάτια της ελληνικής περιουσίας, θα χάσουν και τα λεφτά τους και θα βρεθούν υπόλογοι στη Δικαιοσύνη».
Η δήλωση προκάλεσε, όπως αναμενόταν, την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου που κατηγόρησε ακόμη μία φορά τον Αλέξη Τσίπρα ότι «τορπιλίζει το θετικό επενδυτικό κλίμα που διαμορφώνεται, ποντάροντας στην αποτυχία της χώρας».
«Ακόμα ένα έγκλημα»
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε τον ΑΔΜΗΕ «ραχοκοκαλιά» της ΔΕΗ και υποστήριξε ότι η ιδιωτικοποίηση δικτύων και γραμμών μεταφορών δεν θα επιφέρει κανένα όφελος για το Δημόσιο. «Βρισκόμαστε μπροστά σε ακόμα ένα έγκλημα εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου, σε ένα εθνικό έγκλημα», υπογράμμισε και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτρέψει «στα νύχια των αχόρταγων τοκογλύφων και των υποτακτικών κυβερνήσεων να εκποιήσουν και να λεηλατήσουν τη μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας» και ότι θα σταματήσει την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. «Εγώ δεν θα σας πω ότι λεφτά υπάρχουν, αλλά θα σας πω ότι τον πλούτο σε κάθε κοινωνία τον παράγουν οι δυνάμεις εργασίας. Θα βάλουμε όλοι και όλες πλάτη για να βγούμε από αυτή τη δύσκολη στιγμή που βρέθηκε η χώρα μας. Από αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Θα παράξουμε πλούτο. Θα σταθούμε στα πόδια μας. Αυτή η χώρα και σε πιο δύσκολες συνθήκες, μετά από πολέμους, εμφύλιους διχασμούς, κατάφερε να σταθεί στα πόδια της. Αν όμως μας κλέψουν τα εργαλεία, το έργο μας θα γίνει πολύ πιο δύσκολο για την επόμενη μέρα. Και η ΔΕΗ είναι ένα τέτοιο εργαλείο».
«Το παραμύθι του Σαμαρά»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στα τρέχοντα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας, κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι «επιμένει στο παραμύθι του success story» θέλοντας να κερδίσει χρόνο από τους δανειστές, καταλογίζοντας στον κ. Σαμαρά ότι δεν διαπραγματεύεται προς όφελος της χώρας με την τρόικα.
«Μέχρι πρότινος προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι βγαίνουμε από την κρίση. Οτι το πρόγραμμα βγαίνει. Σήμερα τους διαψεύδουν ακόμα και οι ίδιοι οι εμπνευστές τους», ανέφερε για να προσθέσει: «Μέχρι πρότινος, μας έλεγε ότι υπάρχει προοπτική σταθερότητας και εξάντλησης τετραετίας. Σήμερα, κάτω από τις πιέσεις της τρόικας για νέα μέτρα, το τροπάρι αλλάζει και ακούμε ολοένα και πιο συχνά την απειλή -προς τα πού άλλωστε, προς το λαό ή προς τους τεχνοκράτες του ΔΝΤ και της Ε.Ε.- ότι αν υπάρξουν νέα μέτρα, θα κάνουμε εκλογές».
«Οι μάσκες πέφτουν μία μία. Οι δημόσιες τοποθετήσεις του κ. Τσίπρα και οι απροκάλυπτες απειλές του εναντίον υπουργών και επενδυτών αποκαλύπτουν τις ακραίες πολιτικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Αυτή είναι η ιδεολογία του και αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Τους καταγγέλλουμε σε κάθε πολίτη που σκέφτεται το καλό της πατρίδας», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πηγη: Ελευθεροτυπία

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου