.

Άρχισε η διάσκεψη του ΟΗΕ στη Βόννη για την κλιματική αλλαγή

Ξεκινά σήμερα Δευτέρα 6 Νοεμβρίου η κλιματική διάσκεψη του ΟΗΕ στη Βόννη της Γερμανίας, εν μέσω σημαντικών εξελίξεων, όπως η απειλή του Αμερικανού προέδρου Τραμπ ότι θα αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού.


Όπως είναι φυσικό, η πιθανή απόσυρση των ΗΠΑ θα απασχολήσει έντονα τους συμμετέχοντες που θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν από τις 6 ως τις 17 Νοεμβρίου για την πορεία των εθνικών σχεδίων δράσης, για την ανάπτυξη των ΑΠΕ, τις δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας, τη χρηματοδότηση κτλ.

Όλα αυτά ενώ πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε ότι η περιεκτικότητα διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα αυξήθηκε ιδιαίτερα πέρυσι με ότι συνεπάγεται αυτό για την άνοδο της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη στο μέλλον.

Ένα ακόμη θέμα που θα απασχολήσει τη σύνοδο είναι το γεγονός ότι οι οικοδεσπότες Γερμανοί δεν πρόκειται να πετύχουν τον κλιματικό τους στόχο για το 2020, όπως προκύπτει από αρκετές φετινές αναλύσεις ειδικών. Μέχρι πρόσφατα, η Γερμανία βρισκόταν στην αιχμή των εξελίξεων αναφορικά με τις ΑΠΕ, αλλά η αποτυχία της στις εκπομπές ρύπων μάλλον επισκιάζει τα τεχνολογικά της επιτεύγματα.

Το energypress καλύπτει ειδησεογραφικά τη σύνοδο και θα σας ενημερώνει για όλες τις σημαντικές εξελίξεις σε συνεργασία με τον πρώην πρόεδρο της ΕΛΕΤΑΕΝ Γιάννη Τσιπουρίδη, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας emc2 (Energy Matters to Climate Change) που θα "ξεδιπλωθεί" το επόμενο διάστημα σε διάφορα επίπεδα.

Παρακολουθείστε live το τι συμβαίνει στη Σύνοδο και όλες τις σχετικές εξελίξεις στο live blog του energypress.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου