.

Τροπολογία ΥΠΕΚΑ για πλαφόν στο ύψος του τέλους υπέρ ΑΠΕ

Πλαφόν στο ύψος του τέλους υπέρ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), που καλούνται να καταβάλλουν οι μεγάλοι βιομηχανικοί καταναλωτές ρεύματος, θέτει με τροπολογία η οποία κατατέθηκε στη Βουλή με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Διατήρηση ενός ελάχιστου επιπέδου αποθεμάτων αργού πετρελαίου ή/και προϊόντων πετρελαίου και άλλες διατάξεις».

Το σχέδιο νόμου βρίσκεται προς συζήτηση στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής και, όπως ανέφερε στην ομιλία του ο υφυπουργός Α. Παπαγεωργίου, το πλαφόν ορίζεται στο 1 εκατ. ευρώ.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας του υπουργείου να περιορίσει την επιβάρυνση του ενεργειακού κόστους των επιχειρήσεων που - σύμφωνα με εκτιμήσεις της βιομηχανίας - έχει αυξηθεί κατά 35% την τελευταία διετία.

Με άλλη τροπολογία που κατατέθηκε στο ίδιο σχέδιο νόμου, προβλέπεται πέραν της παράτασης κατά δύο μήνες του χρόνου ισχύος των αδειών για αγροτικά φωτοβολταϊκά και η κατακύρωση της τιμής αναφοράς που είχαν εξασφαλίσει.

Πηγή:www.michanikos-online.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου