.

ΜΕΤΑ ΔΕΗ: Ανακοίνωση για το εργατικό ατύχημα

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΠΙΑ ΝΑ ΘΡΗΝΟΥΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ
ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ


Το ΜΕΤΑ ΔΕΗ εκφράζει τη θλίψη του για το χαμό του ηλεκτρολόγου συναδέλφου στο ορυχείο Αμυνταίου και τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Πολύ μελάνι έχει χυθεί κατά καιρούς και πολλές ώρες αφιερώθηκαν για τα αίτια και τις αφορμές που προκαλούν τα ατυχήματα όπως και για τα μέτρα πρόληψης. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για να σωθεί ο άτυχος συνάδελφος.
Η εντατικοποίηση της εργασίας λόγω έλλειψης προσωπικού και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν οι εργαζόμενοι, είναι καθοριστικοί παράγοντες πρόκλησης ατυχημάτων, από τα πιο μικρά μέχρι τα θανατηφόρα.
Έχει καταντήσει ρουτίνα πλέον να έχουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα μικρά ή μεγάλα ατυχήματα στους μόνιμους, στους έκτακτους και στους εργαζόμενους σε εργολάβους, τόσο στους χώρους των ορυχείων όσο και των σταθμών.
Η κατάσταση πηγαίνει όλο και προς το χειρότερο.
Δεν μπορεί όμως οι εργαζόμενοι, όλων των κατηγοριών, να ρισκάρουν και να παίζουν καθημερινά τη ζωή τους «κορώνα γράμματα», η να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλειά τους.
Καλούμε τη διοίκηση της ΔΕΗ, όπως και τους αρμόδιου φορείς της πολιτείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν σε λήψη μέτρων που θα λύσουν το πρόβλημα.
Καλούμε τα συνδικάτα να πάρουν πρωτοβουλίες και να προγραμματίσουν δράσεις προκειμένου να ασκηθεί πίεση στη διοίκηση της ΔΕΗ και στους αρμόδιους φορείς, ώστε να δοθούν λύσεις σε όλα αυτά που βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές των συναδέλφων, ώστε να αποφύγουμε παρόμοια γεγονότα στο μέλλον και να σταματήσουμε να θρηνούμε συναδέλφους.

Γραφείο Τύπου

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου