.

ΜΕΤΑ - ΔΕΗ: Πρώτιστο καθήκον όλων να σταματήσουμε την ανθρωπιστική τραγωδία

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες – Αλληλεγγύη το όπλο των λαών
Oι κυρίαρχες πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις του Νεοφιλελευθερισμού, μαζί με τις πιο αντιδραστικές δυνάμεις στις χώρες της Ε.Ε θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μια αποθήκη ψυχών.

Σε μια αποθήκη ανθρώπων που ο πόλεμος και τα αντιδημοκρατικά καθεστώτα , τους υποχρεώνουν να φύγουν από τις χώρες τους και να βρουν μια καλύτερη ζωή.
Πρώτιστο καθήκον όλων των προοδευτικών πολιτών είναι να σταματήσουν την ανθρωπιστική τραγωδία, πολύ περισσότερο που ο ελληνικός λαός και οι ευρωπαϊκοί λαοί γνωρίζουν τι σημαίνει προσφυγιά.

Οι πολίτες ,οι εργαζόμενοι και πάνω από όλα τα Συνδικάτα πρέπει να σταθούν στο πλευρό των προσφύγων.

Όλοι, τα συνδικάτα, οι συνδικαλιστές και οι πολίτες πρέπει να πρωτοστατήσουμε και να θέσουμε το θέμα της έμπρακτης Αλληλεγγύης προς του πρόσφυγες.
Αυτή την ώρα, που η Ελλάδα της ανθρωπιάς στέκεται απέναντι στο μέτωπο των χωρών του Βίζεγκραντ, των φραχτών και των κλειστών συνόρων, τα συνδικάτα της χώρας, οφείλουν να αποδώσουν τη μέγιστη συμπαράσταση και να δείξουν έμπρακτα πως υπηρετούν τις διαχρονικές αξίες του εργατικού κινήματος για κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.
Ανάμεσα στη συντήρηση και την πρόοδο, την Ελλάδα και την Ευρώπη της αλληλεγγύης και των δημοκρατικών αξιών και αυτή της απανθρωπιάς, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, υπάρχει για μας σαφής διαχωριστική γραμμή και αισθανόμαστε ότι σε αυτόν τον κόσμο χρωστάμε πολλά και νιώθουμε το ιστορικό βάρος και την ιστορική ευθύνη να σταθούμε δίπλα στους κατατρεγμένους συνανθρώπους μας, θύματα – πρόσφυγες των πολέμων.

Υ.Γ: Οι καταστάσεις τις οποίες βιώνουμε σήμερα σαν κοινωνία γενικότερα, δεν αντιμετωπίζονται ούτε με ακραίες φωνές, ούτε με υπερβολές, ούτε με αφορεσμούς, όπως έγινε με τις τελευταίες ανακοινώσεις της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, που μόνο αποπροσανατολισμό φέρνουν και περισσότερα προβλήματα δημιουργούν.
Η λύση βρίσκεται στην από κοινού αντιμετώπιση των καταστάσεων, με κατανόηση και συνεργασία. Βρίσκεται στον προσδιορισμό των αιτιών που δημιουργούν τα προβλήματα και στον σωστό προγραμματισμό δράσεων με γνώμονα το εφικτό και ουσιαστικό αποτέλεσμα.


Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ !
ΜΕΤΑ-ΔΕΗ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου