.

Ραχήλ Μακρή: «Ο ΠτΔ, δεν εκδίδει το Π.Δ. της μετεγκατάστασης του χωριού Ανάργυροι Φλώρινας, των οποίων η ζωή κινδυνεύει. Υπογράφει όμως Π.Δ. εκχώρησης αρμοδιοτήτων διαχείρισης αρχαιολογικών θησαυρών στο Δήμο Μήλου και στην Μητρόπολη. Λογικό. Οι Ανάργυροι δεν έχουν σχέση με «ιερές και αυτοδιοικητικές μπίζνες» με αρχαία μνημεία, αλλά με κοινωνική δικαιοσύνη»

Οι κάτοικοι του χωριού Ανάργυροι Φλώρινας αναζητούν τον ΠτΔ για να υπογράψει το Π.Δ. μετεγκατάστασης του χωριού τους, όπως οφείλει και απορρέει από νόμο.

Ο ΠτΔ φυσικά εξέδωσε Π.Δ., αλλά όχι για τους κατοίκους του χωριού που κινδυνεύουν. Υπέγραψε Π.Δ. ανακήρυξης του όμορφου νησιού μας αυτού της Μήλου σε ιερό νησί, μεταβιβάζοντας όπως αναφέρεται στο Π.Δ. στους αρμόδιους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού καθώς και στην Ιερά Μητρόπολη Σύρου την ανάληψη κάθε δραστηριότητας και πρωτοβουλίας, που περιλαμβάνεται στην αρμοδιότητά τους, την ανάπτυξης στενής συνεργασίας μεταξύ τους και υποβάλλουν αιτήματα προς τα αρμόδια κεντρικά Υπουργεία και υπηρεσίες για την υλοποίηση των σκοπών, που ειδικότερα προβλέπονται στην παρ. 2 του άρθ. 30 Ν. 3801/2009.

Ενώ Οι ίδιοι φορείς, δηλαδή Δήμος και εκκλησία θα:
α) μεριμνούν με κάθε πρόσφορο τρόπο για την ανάδειξη του ιδιαίτερου θρησκευτικού χαρακτήρα της νήσου και την προστασία των ιερών χώρων, των κειμηλίων και των θησαυρών που βρίσκονται σε αυτούς και ιδιαίτερα του μοναδικού στη χώρα ταφικού μνημείου των πρωτοχριστιανικών κατακομβών,
β) θα μεριμνούν και θα συνεργάζονται με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για την αποτροπή, ιδίως στην περιοχή των Κατακομβών, χρήσεων γης ή εκμετάλλευσης ή άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας, που παραβλάπτει ή διαταράσσει με οποιονδήποτε τρόπο τον αρχαιολογικό και ιερό χαρακτήρα των μνημείων.
Συμβάλλουν στην εφαρμογή των ισχυουσών διεθνών συμβάσεων για την πολιτιστική κληρονομιά και ιδιαίτερα της συμβάσεως για την Προστασία της Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς της Ευρώπης, που υπεγράφη στη Γρανάδα.
Μάλιστα, ο Δήμος Μήλου για να ευχαριστήσει τον ΠτΔ για την υπογραφή του Π.Δ., οργάνωσε μια από τις φιέστες που παρακολουθούμε σε όλη την περιφέρεια για να τον ανακηρύξει ως επίτιμο δημότη.

Του απονέμουν το χρυσό κλειδί της πόλης για τη 'μεγάλη και σημαντική' προσφορά του στο έθνος.
Προφανώς για την προσφορά του να υπογράφει χωρίς αντίδραση, τα Κοινωνιοκτόνα μνημόνια, τους εφαρμοστικούς τους νόμους, τα νομοσχέδια που φτωχοποιούν το λαό , που καταστρέφουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας, που οδηγούν σε λουκέτα τις επιχειρήσεις, που αυξάνουν την ανεργία, που ξεπουλάνε τη χώρα, που υπονομεύουν την εθνική μας κυριαρχία, που υποδουλώνουν την πατρίδα για τα επόμενα εκατό και πλέον χρόνια στους δανειστές.
Για να υπογράφει νόμους και νομοσχέδια αντισυνταγματικά, που παραβιάζουν το Σύνταγμα, τις αρχές της αναλογικότητας και της ισότητας όλων των πολιτών στα δημόσια βάρη το πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασής των δικαιωμάτων του ανθρώπου και αυτός ως θεματοφύλακας του Συντάγματος θα έπρεπε να μην υπογράφει.
Ποια είναι κύριοι της Δημοτικής Αρχής η σημαντική προσφορά και ποιο το σημαντικό έργο που προσέφερε στη πατρίδα μας και για το οποίο πρέπει να τον τιμάτε κιόλας; Για την υπογραφή του αυτονόητου Π.Δ. όπως προβλέπεται στον νόμο του 2009;
Μήπως γιατί ανέθεσε για τους λόγους που εσείς γνωρίσετε, αρμοδιότητες που άπτονται της πολιτείας, σε εσάς και την Μητρόπολη και αφορούν ειδικά θέματα προστασίας και ιερών αρχαιολογικών χωρών, κειμηλίων και θησαυρών και εφαρμογής διεθνών συμβάσεων; Η΄ μήπως οι φιέστες αποτελούν απλά καθρεφτάκια και χάντρες στους «ιθαγενείς», που πλήττονται από την ανθρωπιστική κρίση που φέρει και την υπογραφή του Επίτιμου Δημότη σας και πίσω από αυτές κρύβονται συμφέροντα αλλότρια του ελληνικού λαού και των κατοίκων της Μήλου και εκμετάλλευση αρχαιολογικών χωρών και θησαυρών από αναρμόδιους φορείς που δεν διαθέτουν τα μέσα και τις γνώσεις ούτε θα πρέπει να εμπλέκονται σε θέματα χρήσης γης και ιδιοκτησίας;
Ποιες είναι οι θεσμικές ενέργειες, στις οποίες έχει προβεί επίσημα στην κυβέρνηση της Γαλλίας για την επιστροφή της Αφροδίτης της Μήλου, που παράνομα κρατούν στο μουσείο του Λούβρου;
Ποιες οι δικές σας ενέργειας ως Δημοτική Αρχή που πήρε την ψήφο των πολιτών με το πρόταγμα: «θα φέρω το άγαλμα της Αφροδίτης για την πατρίδα ρε γαμώτο;»
Μήπως οι επικοινωνιακές φιέστες για τα μάτια του κόσμου με συλλογές υπογραφών για το αυτονόητο;
Το Μέτωπο Νίκης καταγγέλλει τις επικοινωνιακές σας φιέστες ως παραπλανητικές για τον ελληνικό λαό και τους κατοίκους της Μήλου.
Καλεί τον ΠτΔ, όπως απαντήσει σε ποιες θεσμικές ενέργειες προέβη προς την κυβέρνηση της Γαλλίας για την επιστροφή της Αφροδίτης της Μήλου.
Καλεί τον ΠτΔ, όπως εφαρμόσει το νόμο όπως στην Μήλο και υπογράψει το Π.Δ. της μετεγκατάστασης του χωριού Ανάργυροι Φλώρινας, καθώς κινδυνεύουν ζωές κατοίκων.


Καταλαβαίνουμε ότι δεν υπάρχουν τα ίδια ωφελήματα και προφανώς δεν προσελκύει το ενδιαφέρον για «ιερές και αυτοδιοικητικές μπίζνες» με αρχαία μνημεία, τα οποία η πολιτεία με τους ελεγκτικούς και εποπτικούς φορείς της οφείλει να προστατεύει και όχι να μεταβιβάζονται αρμοδιότητες σε φορείς που δεν διαθέτουν ούτε τις γνώσεις, ούτε την τεχνογνωσία.
Κύριοι και κύριες, δεν απευθύνεστε σε υπηκόους τριτοκοσμικής χώρας.
Υπάρχουν νοήμονες πολίτες που καταλαβαίνουν τι κρύβεται πίσω από τις πράξεις και τις παραλείψεις σας και τον εναγκαλισμό σας με την μεγάλη θεϊκή εξουσία που ανεβοκατεβάζει Πρωθυπουργούς και ζητά από τους πολίτες να σιωπήσουν και να κλείσουν τα μάτια μπροστά στα εγκλήματα που συντελούνται σε βάρος της πατρίδος μας και των ιερών και οσίων της.
Αιδώς Φαρισαίοι και Γραμματείς υποκριτές.

Ραχήλ Μακρή
Πρώην Βουλευτής – Επικεφαλής του Μετώπου Νίκης
Μέτωπο Νίκης

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου