.

Δωρεάν Internet απο την Ευρώπη! WiFi4EU & Broadband for all via satellite – Ευρυζωνική σύνδεση για όλους μέσω δορυφόρου

Μετά το τέλος των χρεώσεων εντός ΕΕ στις τηλεπικοινωνίες για όποιον ταξιδεύει εκτός Ελλάδας, ήρθε και η δυνατότητα να βρίσκει κανείς δωρεάν σημεία για σύνδεση στο Ιντερνετ από την νέα πρωτοβουλία που διεκδικήσαμε στο Ευρωκοινοβούλιο!

Ενημερωτικό δελτίο σχετικά με τα δύο νέα προγράμματα της ΕΕ που αποτελούν την απάντηση στις ψηφιακές ανάγκες των Ευρωπαίων πολιτών και την κάλυψη του ψηφιακού χάσματος σε χώρες της Ευρώπης, απέστειλε σε όλους τους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η Ευρωβουλευτής κ. Εύα Καϊλή.

Η Ευρωβουλευτής, συμμεριζόμενη τα σχετικά αιτήματα και την ανησυχία των τοπικών και αυτοδιοικητικών αρχών όσον αφορά στην ψηφιακή αναβάθμιση τους και την πρόσβαση των πολιτών τους στο διαδίκτυο, γνωστοποιεί τις δυνατότητες που παρέχονται στο πλαίσιο χρηματοδότησης από την ΕΕ. Το πρώτο μέρος του προγράμματος θα ωφελήσει εκείνους που θα κινηθούν γρηγορότερα και θα τα διεκδικήσουν πρώτοι. Η άμεση ενημέρωση τους από την εισηγήτρια πολλών και σημαντικών φακέλων για την Ψηφιακή Οικονομία, Εύα Καϊλή, μπορεί να είναι κρίσιμη για να επωφεληθεί στον μέγιστο βαθμό η Ελλάδα μέσω των αρμοδίων φορέων και να διεκδικήσει τα μέγιστα.
Συγκεκριμένα, η ΕΕ, αναγνωρίζοντας τη σημασία της ψηφιακής αναβάθμισης και συνδεσιμότητας για τους πολίτες και κατοίκους των απομακρυσμένων και των μικρών, κυρίως, περιοχών, υιοθετεί, στο πλαίσιο της Στρατηγικής για την Ενιαία Ψηφιακή  αγορά, δύο νέα προγράμματα: 
Α.
  • WiFi4EU με αρχικό προϋπολογισμό 120 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2017-2019 την εγκατάσταση υπερσύγχρονου εξοπλισμού Wi-Fi σε κέντρα κοινωνικής ζωής και «δικαιούχους» Φορείς με δημόσια αποστολή, όπως οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, βιβλιοθήκες, κέντρα υγείας, κ.λπ.
Περισσότερες πληροφορίες:
Β.
  • Broadband for all via satellite – Ευρυζωνική σύνδεση για όλους μέσω δορυφόρου, το οποίο είναι ήδη διαθέσιμο για την παροχή γρήγορης σύνδεσης στο διαδίκτυο σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, με την ευρυζωνικότητα μέσω δορυφόρου να αποτελεί συχνά τη μόνη ευρυζωνική λύση για όσους ζουν σε περιοχές που δεν διαθέτουν ή έχουν πολύ κακή συνδεσιμότητα. 
Περισσότερες πληροφορίες:
Η κ. Εύα Καϊλή από τα έδρανα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συνεχίζει να διεκδικεί χρηματοδοτικά εργαλεία, κυρίως για την Ελλάδα, που θα συμβάλλον στη διαμόρφωση και θέσπιση των πολιτικών που αφορούν στην Ψηφιακή εποχή και τις δυνατότητες που αυτή παρέχει για την ανάπτυξη της οικονομίας και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Εύας Καϊλή...

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου