.

Πρόγραμμα αντικατάστασης λαμπτήρων σε νοικοκυριά και δήμους από τη ΔΕΗ

Με στόχο την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας και τη διείσδυση στη νέα αγορά ενεργειακών υπηρεσιών, που αναπτύσσεται και στην Ελλάδα, η ΔΕΗ προχωρά σε αντικατάσταση λαμπτήρων σε νοικοκυριά και δήμους. Οι νέοι λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης, θα μπορούν επιπλέον να ενημερώνουν τους οδηγούς αν υπάρχουν κενές θέσεις στάθμευσης, θα λειτουργούν με τηλεχειρισμό για επιπλέον οικονομία κλπ.

Η επιχείρηση εφαρμόζει, ήδη, πιλοτικά δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε νοικοκυριά, προχωρώντας σε δωρεάν αντικατάσταση λαμπτήρων. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της επιχείρησης Γιώργος Ανδριώτης, το πρόγραμμα αντικατάστασης λαμπτήρων εφαρμόστηκε σε 1.700 σπίτια ευάλωτων καταναλωτών, στο σύνολο των σπιτιών στον 'Αη - Στράτη και το Αγαθονήσι (συνολικά 327 οικογένειες), ενώ η επιχείρηση θα προχωρήσει σε ενεργειακή αναβάθμιση και των κτηρίων ιδιοκτησίας της (γραφεία, αποθήκες), το συνολικό εμβαδόν των οποίων ξεπερνά τα 650 στρέμματα.

Επιπλέον, έχει ξεκινήσει συνεργασία με δήμους για τον εκσυγχρονισμό του οδοφωτισμού, το οποίο εκτός από την αντικατάσταση των λαμπτήρων με νέους, χαμηλής κατανάλωσης που από μόνη της οδηγεί σε σημαντική (πάνω από 50 %) μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και αντίστοιχη εξοικονόμηση πόρων, μπορεί να επεκταθεί σε νέες καινοτόμες χρήσεις.

Οι κολώνες του οδοφωτισμού της ΔΕΗ, όπως δηλώνει ο ειδικός σύμβουλος της Διοίκησης της επιχείρησης Χρυσόστομος Χρηστίδης, μπορεί σύντομα να λένε στους οδηγούς που υπάρχουν κενές θέσεις στάθμευσης, να μετρούν την ηχορύπανση και την ατμοσφαιρική ρύπανση, ενώ οι λάμπες θα σβήνουν όταν δεν υπάρχει κίνηση και θα ειδοποιούν αυτόματα τους τεχνικούς όταν έχουν βλάβη.

tanea.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου