.

Συστάσεις για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, λόγω των μετεωρολογικών συνθηκών και των επικρατούντων ανέμων, ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική, από σήμερα Πέμπτη 29-6-2017 έως την Κυριακή 2-7-2017.
Οι συγκεντρώσεις των αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10) αναμένεται να ξεπεράσουν το όριο της μέσης ημερήσιας τιμής των 50 μg/m3.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Αλέξης Χαρίτσης: Ξεκινά με 5 εκ. ευρώ το ΤΑΔΥΜ/Δελτίο τύπου του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης

Με 5 εκατ. ευρώ από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ξεκινά την λειτουργία του το «Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας», την ίδρυση του οποίου είχαν ανακοινώσει πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Συνεχίζονται οι συναντήσεις ενημέρωσης-διαβούλευσης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στους τομείς της βιοποικιλότητας, του τουρισμού και της αξιοποίησης των λιμνών [στις 4 Ιουλίου η επόμενη]

Ξεκίνησαν την Παρασκευή 23 Ιουνίου και ολοκληρώνονται την Τρίτη 4 Ιουλίου, οι ανοιχτές συναντήσεις ενημέρωσης-διαβούλευσης για τα ολοκληρωμένα σχέδια της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στους τομείς της βιοποικιλότητας, του τουρισμού και της αξιοποίησης των λιμνών. Τα σχέδια εκπονούνται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτική Μακεδονία 2014-2020 από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Συμφωνία για την αναθεώρηση της οδηγίας ενεργειακής απόδοσης κτιρίων

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέληξε σε συμφωνία ως προς τη θέση του σχετικά με πρόταση αναθεώρησης της οδηγίας για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων. Μετά τη συμφωνία αυτή θα μπορέσουν να αρχίσουν διαπραγματεύσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπό την εσθονική Προεδρία.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Επενδύσεις στον τομέα των μεταφορών της ΕΕ: 2,7 δισ. ευρώ για 152 έργα – 61 εκατ. ευρώ για 7 έργα στην Ελλάδα

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει να επενδυθούν 2,7 δισ. ευρώ σε 152 βασικά έργα μεταφορών που υποστηρίζουν την ανταγωνιστική, καθαρή και διασυνδεδεμένη κινητικότητα στην Ευρώπη. Για την Ελλάδα επιλέχθηκαν 7 προτάσεις για χρηματοδότηση (σε σύνολο 11 επιλέξιμων προτάσεων) με συνολική χρηματοδότηση ύψους 61 εκατ. ευρώ. Δείτε αναλυτικά τα σχετικά έργα στην Ελλάδα εδώ: https://ec.europa.eu/transport/sites/transport/files/2016-cef-call/2016-cef-country-fiche-el.pdf

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

«Ανεβάζει» το θέμα της ΔΕΗ η Ν.Δ. – Επίκαιρη επερώτηση κατέθεσαν 38 βουλευτές

Επίκαιρη Επερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου κατέθεσαν ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της ΝΔ Κώστας Σκρέκας και 38 βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ορίζοντας ως θέμα: «Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποφασίζει, συμφωνεί και εκτελεί τη χρεωκοπία της ΔΕΗ».

Στο κείμενο της επερώτησης αναφέρονται τα εξής:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΔΕΗ: Εντός δεκαπενθημέρου η λίστα με τις προς πώληση λιγνιτικές μονάδες – Ζημιές 67,5 εκατ. ευρώ το α΄ τρίμηνο του 2017 - Γύρισμα σε κερδοφορία προβλέπει ο προυπολογισμός του 2017

Έως τις 15 Ιουλίου αναμένεται να έχει σταλεί στις Βρυξέλλες η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για το πακέτο των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ που θα ενταχθούν στο market test του Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μελέτες τόσο της MacKinzey που εκπονείται για λογαριασμό της ΔΕΗ, όσο και της Lazard που εκπονείται για λογαριασμό του υπουργείου Ενέργειας βρίσκονται σε τελικό στάδιο, ενώ σε εξέλιξη είναι και οι διαβουλεύσεις μεταξύ της διοίκησης της ΔΕΗ και της κυβέρνησης για τη συγκρότηση του τελικού καταλόγου των προς πώληση μονάδων.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΔΑΚΕ-ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ: Θαυμάστε τους!

Η Οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΔΜΗΕ επιχαίρει ότι, η αποκοπή του ΑΔΜΗΕ από την ΔΕΗ, η πώληση του 24% των μετοχών του στους Κινέζους και η εισαγωγή του στο χρηματιστήριο είναι η δικαίωση των αγώνων του 2014.
Τι άλλο θα ακούσουμε.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Επίσκεψη του ΤΕΕ/τμ. Δυτικής Μακεδονίας στη ΔΕΗ για ενημέρωση για την κατολίσθηση στο Ορυχείο Αμυνταίου


Κλιμάκιο του ΤΕΕ/τμ. Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποίησε επίσκεψη στην ΔΕΗ ΑΕ και συγκεκριμένα στην Διεύθυνση Εκμετάλλευσης Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας καθώς και στον Κλάδο Ορυχείου Πεδίου Αμυνταίου και ενημερώθηκε σχετικά με τα γεγονότα που αφορούν στην κατολίσθηση στο Ορυχείο Αμυνταίου καθώς και την υφιστάμενη κατάσταση.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ο ΤΑΡ επενδύει 9 εκατ ευρώ για την αναβάθμιση του στόλου οχημάτων κοινής ωφέλειας στη Βόρειο Ελλάδα

Ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG) θα δωρίσει 92 οχήματα κοινής ωφέλειας σε τοπικές κοινότητες και στις τρεις περιφέρειες της Βορείου Ελλάδας από όπου διέρχεται ο αγωγός. Αυτή η θεματική διαπεριφερειακή πρωτοβουλία, που σχεδιάστηκε  σε αγαστή συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία, είναι μέρος του εκτεταμένου προγράμματος κοινωνικών και περιβαλλοντικών επενδύσεων του ΤΑΡ, συνολικού ύψους €32 εκατ.,  που θα υλοποιηθεί κατά μήκος των επηρεαζόμενων περιοχών.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Η κατολίσθηση του Αμυνταίου και οι ενέργειες των Λιγνιτωρύχων του Ορυχείου [του Σ. Μποζίνη]

Με αφορμή το κείμενο του ομότιμου καθηγητή ΑΠΘ Σαράντη Δημητριάδη, για την κατολίσθηση του Ορυχείου, όπου απάντησα αλλά λόγω του Σ/Κ λίγοι θα το πρόσεξαν, θα επιθυμούσα να το ξαναφέρω στη σελίδα (με μικρές απαραίτητες διορθώσεις) για να μπορούμε όλοι να αντιληφθούμε τις ενέργειες των εργαζομένων και της ΔΕΗ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Πρόσκληση για συμμετοχή φορέων στην πανευρωπαϊκή έρευνα για την ψηφιακή πολιτιστική κληρονομιά

Το ΕΚΤ προσκαλεί τους ελληνικούς φορείς μνήμης (αρχεία, βιβλιοθήκες, μουσεία) να στηρίξουν μια ιδιαίτερα σημαντική προσπάθεια καταγραφής του ψηφιακού εθνικού πολιτιστικού κεφαλαίου, συμπληρώνοντας, μέχρι τις 30 Ιουνίου 2017, το σχετικό ερωτηματολόγιο της έρευνας του παρατηρητηρίου ENUMERATE.

κλικ για περισσότερα...

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Έτοιμη να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες ηλεκτροδότησης κατά τη θερινή περίοδο η ΔΕΗ, ακόμη και χωρίς το Αμύνταιο

Από την πλευρά της η ΡΑΕ ανησυχεί για την επάρκεια του συστήματος το χειμώνα και ζητά από τον ΔΕΣΦΑ να καταρτίσει μελέτη με όλες τις πιθανές λύσεις για την αποφυγή του black out
Διαβεβαιώσεις ότι η ΔΕΗ βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη αυξημένη ζήτηση κατά την θερινή περίοδο παρά την καταστροφή του ορυχείου του Αμυνταίου, δίνουν στελέχη της επιχείρησης με αφορμή το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί γύρω από το συγκεκριμένο θέμα.
Την ίδια ώρα πάντως η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας φαίνεται να ανησυχεί περισσότερο για τους χειμερινούς μήνες οπότε και έχει μετατοπιστεί το pic της ζήτησης όπως έδειξε η ενεργειακή κρίση του περασμένου Ιανουαρίου.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Αναγνωρίστηκαν τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών του Παν. Ιωαννίνων

Με ιδιαίτερη συγκίνηση, χαρά, ανακούφιση, ικανοποίηση, καθώς και αίσθημα δικαίωσης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθ. κ. Γεώργιος Καψάλης, ανακοινώνει ότι ένα πάγιο αίτημα δεκαεπτά ετών του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών και γενικότερα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, έλαβε την οριστική λύση του με την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων στους αποφοίτους του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, σύμφωνα με την πρόταση του Τμήματος και την πρόταση της εισήγησης ως Χημικών Μηχανικών επί των Υλικών.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Πρόσκληση σε ημερίδα διαβούλευσης για το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σας καλεί σε ενημέρωση- διαβούλευση, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Ιουνίου 2017 και ώρα 10.00 πμ στα Γρεβενά (αίθουσα "Πέτρος Σούλης» ΠΕ Γρεβενών) με στόχο την παρουσίαση του σχεδίου (draft) και την κατάθεση προτάσεων για το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Δωρεάν Internet απο την Ευρώπη! WiFi4EU & Broadband for all via satellite – Ευρυζωνική σύνδεση για όλους μέσω δορυφόρου

Μετά το τέλος των χρεώσεων εντός ΕΕ στις τηλεπικοινωνίες για όποιον ταξιδεύει εκτός Ελλάδας, ήρθε και η δυνατότητα να βρίσκει κανείς δωρεάν σημεία για σύνδεση στο Ιντερνετ από την νέα πρωτοβουλία που διεκδικήσαμε στο Ευρωκοινοβούλιο!

Ενημερωτικό δελτίο σχετικά με τα δύο νέα προγράμματα της ΕΕ που αποτελούν την απάντηση στις ψηφιακές ανάγκες των Ευρωπαίων πολιτών και την κάλυψη του ψηφιακού χάσματος σε χώρες της Ευρώπης, απέστειλε σε όλους τους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η Ευρωβουλευτής κ. Εύα Καϊλή.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Λ. Μαλούτας: "ΑΚΡΙΝΗ : τα προβλήματα παραμένουν, λύσεις δεν είναι ακόμη ορατές, ευθύνες δεν υπάρχουν;"

Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο στην Ακρινή, στις 14/6/2017, που προκλήθηκε από αίτημα της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» ώστε να ενημερωθούν το Δημ. Συμβούλιο και οι πολίτες αναδείχτηκαν στο ακέραιο όλες οι ευθύνες για την καθυστέρηση της μετεγκατάστασης, αυτής της μεγάλης κατάκτησης, του 2011, των κατοίκων και φορέων της Ακρινής.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Δασικοί Χάρτες: Ενστάσεις χωρίς χρέωση σκέφτεται το υπουργείο

Νέες διευκολύνσεις εξετάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος για να προσελκύσει τους ενδιαφερόμενους ώστε να συμμετάσχουν στη διαδικασία επικύρωσης των δασικών χαρτών. Μια ρύθμιση που, σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», επεξεργάζονται συνεργάτες του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου, προβλέπει ότι οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν την ένστασή τους χωρίς την πληρωμή τέλους αλλά, αν δεν δικαιωθούν από τις επιτροπές κρίσης, θα οφείλουν να το καταβάλουν μέσα σε δέκα ημέρες.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Δυτικής Μακεδονίας για την κατολίσθηση στο Ορυχείο Αμυνταίου

Η μεγάλη κατολίσθηση στο Ορυχείο Αμυνταίου έρχεται να  καταδείξει με δραματικό τρόπο την εγκατάλειψη των εργασιακών χώρων της ΔΕΗ αλλά και τα καταστροφικά, για το λαό και τους εργαζόμενους, αποτελέσματα της «Απελευθέρωσης» και των εκτεταμένων ιδιωτικοποιήσεων στην Ενέργεια.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Αίτημα υποστήριξης μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην πληγείσα περιοχή των Αναργύρων έστειλε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας στην αρμόδια Επίτροπο Κορίνα Κρέτσου

Αίτημα υποστήριξης μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην πληγείσα περιοχή των Αναργύρων έστειλε προς την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης.
Αναλυτικά, η επιστολή έχει ως εξής:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Εντός του Ιουλίου η λίστα με τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ προς πώληση

Η ΔΕΗ και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αυτή την περίοδο καταρτίζουν τη λίστα των μονάδων και των ορυχείων που θα διατεθούν προς πώληση στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους εταίρους, που απορρέει και από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για κατάργηση του μονοπωλίου της ΔΕΗ στη λιγνιτική παραγωγή.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Τι προβλέπουν τα σενάρια της McKinsey για τις προς πώληση μονάδες της ΔΕΗ

Σε τουλάχιστον πέντε σενάρια στα οποία κυριαρχούν οι μονάδες της Μεγαλόπολης, της Μελίτη (Ι,ΙΙ), και υπό προϋποθέσεις του Αμυνταίου, εστιάζει σύμφωνα με τις πληροφορίες η λίστα της εταιρείας McKinsey που ετοιμάζει, για λογαριασμό της ΔΕΗ, το προς πώληση λιγνιτικό της δυναμικό. Δεν περιλαμβάνει σε αυτά ούτε την υπό κατασκευή Πτολεμαΐδα V, ούτε και κάποια από τις 5 μονάδες του σταθμού του Αγ. Δημητρίου, τον οποίο και η ΔΕΗ θέλει πάση θυσία να διατηρήσει στο χαρτοφυλάκιό της.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ταύτιση απόψεων του υπουργού υποδομών και μεταφορών Χρ. Σπίρτζη με τους Περιφερειάρχες Β. Ελλάδας στο θέμα των διοδίων- Δρομολογούνται μεγάλα έργα στη Δυτική Μακεδονία

Συνάντηση με τον Υπουργό υποδομών και μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη στην Αθήνα, είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Εποικοδομητική συνάντηση Θ. Καρυπίδη με Μ. Παναγιωτάκη


Με παρέμβαση του Περιφερειάρχη, άμεση καταβολή 20 εκ. ευρώ από τη ΔΕΗ μέσω τοπικού πόρου.
Απάντηση στην αναπτυξιακή προοπτική της Δυτικής Μακεδονίας η δημιουργία του Εργοστασίου Έξυπνων Μετρητών.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Σπάρτακος: Επέρασαν χρόνοι πολλοί… έγιναν πολλές προσπάθειες… πολλές δεσμεύσεις αλλά δυστυχώς βρισκόμαστε στο σημείο: «Ακρινή ώρα ΜΗΔΕΝ»

Η ιστορία της μετεγκατάστασης με… λίγα λόγια:
2007 & 2009: Η μετεγκατάσταση της Ακρινής αποτελεί προεκλογική δέσμευση του Γ. Παπανδρέου, την οποία και επαναλαμβάνει ως Πρωθυπουργός της χώρας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ένα τεράστιο βήμα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας κάνει η Δυτική Μακεδονία-Καθοριστική η συμβολή της Περιφέρειας στο μεγάλης εμβέλειας έργο του φυσικού αερίου που γίνεται πραγματικότητα

Ένα πολύ μεγάλο βήμα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας κάνει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με την επικύρωση της συμφωνίας και τον καθορισμό των επόμενων κινήσεων, προκειμένου να έρθει το φυσικό αέριο στην περιφέρεια.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Προχωρούν ταχύτατα οι διαδικασίες για τους Αναργύρους- Στο Προεδρικό Διάταγμα, που βρίσκεται σε τελικό στάδιο και η Ακρινή, με διαβεβαίωση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκη

Προχωρούν ταχύτατα οι διαδικασίες για την αναγκαστική απαλλοτρίωση των Αναργύρων, όπως ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκη, το μεσημέρι της Τετάρτης στην Αθήνα. Ταυτόχρονα, ξεκαθαρίστηκε δια στόματος Σταθάκη ότι το Προεδρικό Διάταγμα της μετεγκατάστασης που προωθείται, περιλαμβάνει και τον οικισμό της Ακρινής, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Οικολογική Κίνηση Κοζάνης: Κατολίσθηση ΔΕΗ στο ορυχείο Αμυνταίου: Γιατί κ. Σταθάκη πρέπει να πληρώσουν οι φορολογούμενοι – κι αυτή τη φορά - το «μάρμαρο» ;

Κατολίσθηση ΔΕΗ στο ορυχείο Αμυνταίου:

Γιατί κ. Σταθάκη πρέπει να πληρώσουν οι φορολογούμενοι – κι αυτή τη φορά - το «μάρμαρο» ; 
Τα φαινόμενα των μεγάλων κατολισθήσεων στα ορυχεία που δεν συμβαίνουν για πρώτη φορά, αποκαλύπτουν – εκτός των άλλων - ποιο είναι το πραγματικό κόστος του άνθρακα και πώς επιδοτείται με πλάγιους τρόπους ώστε να συντηρείται o  «μύθος του φτηνού λιγνίτη».

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Γ. Μανιάτης: "Μας διαβεβαιώνουν για σωστή αντιμετώπιση του προβλήματος στο λιγνιτωρυχείο Αμυνταίου"

Γ. Μανιάτης: "Μας διαβεβαιώνουν για σωστή αντιμετώπιση του προβλήματος στο λιγνιτωρυχείο Αμυνταίου"
Ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον, Υποδομές, Γ. Μανιάτης, μετά τη συνάντηση του κλιμακίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με τη συμμετοχή του Γραμματέα Τ. Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Πάρι Κουκουλόπουλου, με τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας για την καταστροφή μετά την κατολίσθηση στο Αμύνταιο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Έχουν πιάσει δουλειά McKinsey και Lazard – Αρχές Ιουλίου η πρώτη πρόταση στην Κομισιόν για το 40% των λιγνιτών

Δύο παράλληλες μελέτες έχουν ήδη ξεκινήσει να εκπονούνται για την κατάρτιση της ελληνικής πρότασης που θα υποβληθεί στην Κομισιόν σχετικά με την αποεπένδυση του 40% των λιγνιτικών της ΔΕΗ. Η πρώτη μελέτη διενεργείται από τη ΔΕΗ, η οποία θυμίζουμε ότι την περασμένη εβδομάδα ενέκρινε την πρόσληψη του οίκου McKinsey προκειμένου να συνδράμει στην επιλογή των μονάδων από το χαρτοφυλάκιο λιγνίτη της ΔΕΗ που θα διατεθούν προς πώληση.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Χωρίς ασφάλιση τα πάγια περιουσιακά στοιχεία της ΔΕΗ

Χωρίς ασφάλιση είναι η ΔΕΗ λόγω υψηλού κόστους. Αυτό αναφέρεται στην ετήσια οικονομική έκθεση του ΔΣ της εταιρείας, γεγονός που σημαίνει ότι όλες τις αποζημιώσεις στην περίπτωση της κατολίσθησης στο ορυχείο Αμύνταιου θα τις καταβάλει από ίδια κεφάλια.
Ειδικότερα σε ότι αφορά τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η εταιρεία αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Οι τοποθετήσεις Παναγιωτάκη για την κατολίσθηση στο ορυχείο του Αμυνταίου

Το θέμα της κατολίσθησης στο Ορυχείο του Αμυνταίου έχει κυριαρχήσει στην ενεργειακή επικαιρότητα των τελευταίων ημερών, καθώς η καταστροφή είναι σημαντική, ενώ για την ολοκληρωμένη αποτίμηση των συνεπειών της θα χρειαστεί να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα.
Το ζήτημα της ζημιάς που έχει υποστεί η ΔΕΗ εξαιτίας της κατολίσθησης στο ορυχείο είναι ένα από τα πλέον βασικά, δίπλα στην κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι της κοινότητας Αναργύρων. Τέλος, ένα ακόμα σημαντικό ζήτημα αφορά το τι μέλλει γενέσθαι με τους εργαζόμενους στο ορυχείο, δεδομένου ότι ευτυχώς, λόγω της πρόνοιας που είχε έγκαιρα ληφθεί, δεν υπήρξε κάποιο ατύχημα.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Θ. Καρυπίδης: «Φυσικό αέριο θα πάρει και η Δυτική Μακεδονία»

Δήλωση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη, για την έλευση του Φυσικού Αερίου στη Δυτική Μακεδονία: «Την Τετάρτη υπήρχε ένα προγραμματισμένο ραντεβού με τον κ. Σταθάκη και για άλλα θέματα και για το αέριο στη Δυτική Μακεδονία, και να σας δώσω και αυτή την είδηση, που κάποιοι δεν θέλουν να το πιστέψουν, ότι αέριο θα πάρει και η Δυτική Μακεδονία, με δύο σταθμούς, ένα στον ενεργειακό άξονα κοντά στον Περδίκκα και ένα στην Πορειά της Καστοριάς».

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Επιστολή Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας στον πρόεδρο της Ν.Δ. με αφορμή την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στην περιοχή

Μετά την ενημέρωση για την επικείμενη επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017 στο ορυχείο Αμυνταίου και στον οικισμό των Αναργύρων, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης έστειλε στον πρόεδρο της Ν.Δ. την ακόλουθη επιστολή:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ο ΤΑΡ χρηματοδοτεί Διαχειριστικές Μελέτες Δασών στο Νεστόριο

Ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG) ανακοινώνει τη χρηματοδότηση πέντε Διαχειριστικών Μελετών Δασών στο Δήμο Νεστορίου, μία από τις φιλοξενούσες κοινότητες του αγωγού. Με αυτήν τη μακροπρόθεσμη κοινωνική και περιβαλλοντική επένδυση, ο ΤΑΡ ανταποκρίνεται σε αντίστοιχη πρόταση που υπέβαλε ο Δήμος Νεστορίου – μία πρωτοβουλία κρίσιμης σημασίας για το βιοπορισμό των 3.000 κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, αλλά και για τη βιωσιμότητα του τοπικού περιβάλλοντος.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ανησυχία ΡΑΕ για την επάρκεια του συστήματος ηλεκτροδότησης μετά την απώλεια των μονάδων στο Αμύνταιο

Σε άμεση παρέμβαση για τις επιπτώσεις στην ευστάθεια του ηλεκτρικού συστήματος της χώρας από την μη λειτουργία των δύο μονάδων των ΑΗΣ Αμυνταίου αναμένεται να προχωρήσει η ΡΑΕ τις αμέσως επόμενες ημέρες.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΥΠΕΝ: Τέσσερις στους δέκα Δήμους δεν έχουν διασφαλίσει ακόμα τα δικαιώματα των δημοτών τους για τους δασικούς χάρτες

Επιστολή στους ΟΤΑ που καθυστερούν να αποστείλουν τα απαραίτητα στοιχεία για τους δασικούς χάρτες έστειλε, σήμερα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, με τη λήξη του προβλεπόμενου χρόνου υποβολής των σχεδίων οικισμών και των οικιστικών πυκνώσεων, από τους ΟΤΑ στο Κτηματολόγιο.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΓΓΕΤ: Ορίζοντας 2020 Πρόγραμμα εργασίας 2018 - 2020 (συνολικό έγγραφο στρατηγικής)

Η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας ανακοινώνει, το έγγραφο εργασίας της Ε. Επιτροπής με τίτλο «Ορίζοντας 2020 πρόγραμμα εργασίας 2018-2020 – συνολικό έγγραφο στρατηγικής προγράμματος/Horizon 2020 work programme 2018-2020- Strategic Programme Overarching Document», το οποίο αφορά το πολιτικό πλαίσιο-στρατηγικές κατευθύνσεις και τις προτεραιότητες για το συνολικό πρόγραμμα εργασιών του Ορίζοντα2020-Η2020, καθώς και τα προγράμματα εργασίας των επιμέρους θεματικών προγραμμάτων-περιοχών του Η2020.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΔΕΗ: Πρόσληψη εκτάκτου προσωπικού στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου

Η ΔΕΗ ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά σαράντα δύο (42) σαράντα δύο ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του ΑΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, που εδρεύει στον Νομό Κοζάνης, και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β):

κλικ για να δείτε την προκήρυξη...

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Climate-smart agriculture and forestry projects help turn EU policies into action

EU-funded projects on climate-smart agriculture and forestry help turn policy goals into concrete action and could be further scaled up to enhance impacts, concluded a workshop organised by the European Commission and the Executive Agency for Small and Medium-sized Enterprises (EASME) on 1 June.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΔΕΗ: Κάθε χρόνο οι εργαζόμενοι θα περνούν από αξιολόγηση

Νέο σύστημα για την αξιολόγηση του προσωπικού της ΔΕΗ τίθεται σε εφαρμογή από φέτος, όπως αναφέρει επιστολή του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της επιχείρησης κ. Εμμ. Μ. Παναγιωτάκη προς τους εργαζόμενους.Η επιστολή Παναγιωτάκη:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Τεράστια η ζημιά για την ΔΕΗ από την κατολίσθηση στο Αμύνταιο - Τα πάνω- κάτω για το προς πώληση χαρτοφυλάκιο μονάδων

Ζημιά πολλαπλών διαστάσεων που χτυπά σε διαφορετικά επίπεδα, από αυτή καθ’ εαυτή την εξόρυξη λιγνίτη, έως την επικείμενη σύνθεση του προς πώληση χαρτοφυλακίου των μονάδων της, υπέστη η ΔΕΗ από την μεγάλη κατολίθηση στο Αμύνταιο.

Σε πρώτη ανάγνωση, στελέχη της επιχείρησης απαριθμούν τις προφανείς ζημιές, που ξεκινούν από τα τέσσερα κατεστραμμένα εκσκαφικά μηχανήματα, εκτιμώμενης αξίας 50 εκατ. ευρώ, και φτάνουν έως το γεγονός ότι το ορυχείο διαθέτει ακόμη 30 εκατ. τόνους κοιτάσματος λιγνίτη, που με τιμή 20 ευρώ ο τόνος, αποτιμώνται σε περίπου 500-600 εκατ. ευρώ. Ουδείς ωστόσο όπως είναι φυσικό είναι σε θέση να προβλέψει το ακριβές ύψος της ζημιάς.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Παναγιωτάκης: Μικρότερες των αρχικών εκτιμήσεων οι επιπτώσεις της κατολίσθησης - Διαχειρίσιμη η ζημιά

Η κατολίσθηση που σημειώθηκε το Σάββατο στο ορυχείο Αμύνταιου οφείλεται στην ενεργοποίηση ενός δεύτερου ρήγματος που δεν είχε εντοπιστεί από τους τεχνικούς της ΔΕΗ, όπως διευκρίνισε σήμερα ο πρόεδρος, Μανώλης Παναγιωτάκης, παραθέτοντας σχετικά στοιχεία.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΚΑΠΕ: Έκθεση του έργου Publenef για τις βέλτιστες πρακτικές εξοικονόμησης ενέργειας στην Ευρώπη

Τα αποτελέσματα έρευνας για τις βέλτιστες πρακτικές εξοικονόμησης ενέργειας που έχουν εφαρμοστεί στην Ευρώπη, σε σχέση με τις αντίστοιχες ανάγκες, δημοσιεύθηκαν σε έκθεση που εκπόνησε η ομάδα του έργου Publenef. Ο βασικός σκοπός του έργου Publenef είναι η υποστήριξη των Δημόσιων αρχών στη διαδικασία εφαρμογής πολιτικών εξοικονόμησης ενέργειας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Οι νομαρχιακές πολεοδομίες ιδρύονται ξανά

Την επανίδρυση των παλαιών «νομαρχιακών» πολεοδομιών, για όσους δήμους δεν έχουν καταφέρει να φτιάξουν δική τους πολεοδομία, προβλέπει το σχέδιο νόμου που κατέθεσε το υπουργείο Περιβάλλοντος στη Βουλή. Η αιτία είναι απλή: επτά χρόνια από την ψήφιση τον «Καλλικράτη», στην πλειονότητά τους οι δήμοι εξακολουθούν να μην έχουν ιδρύσει δικές τους υπηρεσίες. Ενώ δεν λείπουν και οι «παρεμβάσεις» των δημάρχων στο έργο των υπαλλήλων...

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΔΕΗ: Συγκρότηση επιτροπής για τη διερεύνηση των αιτίων κατολίσθησης στο ορυχείο Αμυνταίου

Με απόφαση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκη συγκροτήθηκε σήμερα Επιτροπή για τη διερεύνηση των αιτίων
κατολίσθησης της 10ης Ιουνίου 2017 στο Ορυχείο Αμυνταίου. Η επιτροπή αποτελείται από τα ακόλουθα μέλη:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ομόφωνη πρόταση των τεσσάρων Περιφερειαρχών της Βόρειας Ελλάδας προς την κυβέρνηση για το θέμα των διοδίων στην Εγνατία Οδό

Συνάντηση των τεσσάρων Περιφερειαρχών –Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη, Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χρήστου Μέτιου- πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο μεσημέρι, στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη και κατόπιν ενημέρωσης από τον Πρόεδρο της «Εγνατία Οδός ΑΕ» Απόστολο Αντωνούδη και τους εργαζόμενους στην εταιρία, αλλά και συζήτησης για το θέμα των διοδίων επί του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού, οι τέσσερις Περιφερειάρχες κατέληξαν στην εξής πρόταση προς την Κυβέρνηση:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Εργατική Αλληλεγγύη: Επικίνδυνοι για τις ανθρώπινες ζωές αυτοί που ξεπουλάνε τη ΔΕΗ

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΔΕΗ

Ø Στον βωμό της αισχροκέρδειας Θυσιάζονται οι ζωές των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής
Ø Η κατολίσθηση στο ορυχείο Αμυνταίου δεν είναι φυσικό ούτε «υπερφυσικό» φαινόμενο όπως θέλουν να το παρουσιάσουν.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Τις πταίει για τη ζημία άνω του 1 δισ. της ΔΕΗ στο Αμύνταιο

Μετρά τις πληγές της η ΔΕΗ από τη μεγάλη κατολίσθηση στο ορυχείο του Αμύνταιου στη Φλώρινα το Σάββατο το πρωί και ενώ οι εγκαταστάσεις είχαν εκκενωθεί καθώς όλες τις προηγούμενες ημέρες υπήρχαν εμφανή σημάδια για ενεργοποίηση του τεκτονικού ρήγματος στην περιοχή του ορυχείου. Η οικονομική ζημιά για την εταιρεία είναι πολύ μεγάλη και μόνο η αξία του κοιτάσματος λιγνίτη που πιθανόν να μην μπορεί πλέον να εξορυχθεί εκτιμάται στα 400 εκατ. ευρώ χωρίς να υπολογίζεται ο κατεστραμμένος εξοπλισμός. 

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Σπάρτακος: Κατέρρευσε το ορυχείο, κατέρρευσαν οι «επιστημονικές» προσεγγίσεις, κατέρρευσαν οι καθησυχασμοί που ¨μοίραζαν¨

Τελικά το απευκταίο συνέβη, με τον χειρότερο μάλιστα τρόπο, διαψεύδοντας «επιστημονικές» προσεγγίσεις και διακαείς πόθους.

Το γεωλογικό φαινόμενο που εδώ και καιρό «ούρλιαζε» -και πράγμα αδύνατον να μην το ακούσει κανείς- ότι έρχεται, κατέφθασε εν πλήρη δύναμη καταργώντας την «επιστημονική» διάσταση των μελετών και αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι οι έχοντες την ευθύνη σχεδιασμού και υλοποίησης της λειτουργίας του ορυχείου δεν μπορούν –έτσι, πολύ απλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ- να «αποτυγχάνουν στις προβλέψεις τους γιατί το κόστος είναι δυσβάσταχτο, είναι απαγορευτικό. Δεν έχουν κανένα ακαταλόγιστο, δεν έχουν κανένα ελαφρυντικό.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...