.

Πράσινες επενδύσεις για 200.000 νέες θέσεις εργασίας

Πράσινες επενδύσεις ύψους 45 δις ευρώ, έως το 2015, οι οποίες θα δημιουργήσουν περισσότερες από 200.000 νέες θέσεις εργασίας προανήγγειλε από το βήμα του Economist η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη.

«Η στροφή προς την πράσινη ανάπτυξη είναι μονόδρομος», διαμήνυσε, προσθέτοντας: «το ερώτημα είναι ο τρόπος, δηλαδή η ποιότητα των επενδύσεων και η ταχύτητα της μετάβασης».

Η ίδια τόνισε ότι «πρέπει να αλλάξουν επιλογές του παρελθόντος, όπως η στήριξη της αγροτικής ανάπτυξης σε επιδοτήσεις και μόνον, η στήριξη του τουρισμού στο μαζικό πρότυπο του ήλιος και θάλασσα και η στήριξη της ανάπτυξης στην οικοδομή».

Αναφερόμενη στους βασικούς πυλώνες του περιβαλλοντικού προγράμματος, έκανε λόγο για «αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μεταβαίνοντας σε μία ανταγωνιστική οικονομία χαμηλής κατανάλωσης σε άνθρακα», «αειφόρο διαχείριση και προστασία των φυσικών πόρων», «αναβάθμιση της ποιότητας ζωής με σεβασμό στο περιβάλλον», «ενίσχυση των μηχανισμών και θεσμών της περιβαλλοντικής διακυβέρνησης».
Πηγή:proslipsis.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου