.

Aποχωρούν 13 εταιρείες προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας από την λιανική

Πηγή: www.euro2day.gr

Τις 13 έφτασαν αισίως, οι εταιρείες προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, που τροποποίησαν την άδειά τους εγκαταλείποντας τη δραστηριότητες που έχουν σχέση με τη λιανική. Με αλλεπάλληλες αποφάσεις της η ΡΑΕ, ενέκρινε την μετατροπή των αδειών των εταιρειών αυτών από "προμήθειας" σε "εμπορίας".

Οι εταιρείες που μέχρι σήμερα τροποποίησαν τις άδειές τους είναι οι: Energy MT EAD, Ezpada, Verbund, TERNA Ενεργειακή, ΕΛ.ΠΕ., Vivid Power, EGL, Danske Commodities, CEZ, Alpiq Energy Hellas, EHOL Hellas, EFT, A2A. Όπως λένε στο euro2day παράγοντες της ενεργειακής αγοράς, η μετατροπή των αδειών αποτελεί μία πρώτη αμυντική κίνηση των εταιρειών, απέναντι στο επιδεινούμενο οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα.

Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά, το 2012 τα ρίσκα της συγκεκριμένης δραστηριότητας που έχει ελάχιστα εμπορικά περιθώρια, θα αυξηθούν, ενώ δεν διαφαίνονται προοπτικές για άρση των υφιστάμενων στρεβλώσεων, εισαγωγή σύγχρονων εργαλείων αντιστάθμισης κινδύνου κλπ, που θα επέτρεπαν στις εταιρείες να λειτουργούν έστω με ελάχιστη κερδοφορία.

Εκτός από τα παραπάνω, οι εταιρείες προμήθειας με βάση το νέο ενεργειακό νόμο, θα πρέπει να συμμορφωθούν με νέες απαιτήσεις. Αυτές αφορούν τη γνωστοποίηση του πελατολόγιού τους, ανταλλαγή στοιχείων με ΔΕΣΜΗΕ και ΡΑΕ, κατάθεση υψηλότερων εγγυητικών επιστολών, ανάληψη υποχρεώσεων έναντι των πελατών και γενικά τη δημιουργία και συντήρηση μίας υποδομής, που δεν μπορεί να "αντέξει" το πελατολόγιο των περισσότερων από αυτές.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου