.

Απόφαση της Γ.Γ. ανοίγει το δρόμο για την κατασκευή και λειτουργία του Εκπαιδευτικού Αστρονομικού Πάρκου Όρλιακα

Από kozan.gr
Το δρόμο της υλοποίησης ενός έργου πνοής για την ανάπτυξη των Γρεβενών αλλά και συνολικά της Δυτικής Μακεδονίας, όπως είναι το Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο Όρλιακα, ανοίγει η προχθεσινή απόφαση της Γενικής Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, κ. Δήμητρα Γεωργακοπουλου-Μπάστα να εγκρίνει τους περιβαλλοντικούς όρους κατασκευής και λειτουργίας του έργου.

Η απόφαση προβλέπει την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του έργου: «Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο Όρλιακα», που αποτελούσε και απαραίτητη προϋπόθεση για την κατασκευή και λειτουργία του, με συνοδό έργο την κατασκευή οδού πρόσβασης μήκους 1.351, 64 μ. στη Δημοτική Ενότητα Θ. Ζιάκα του Δήμου Γρεβενών, στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε αυτή, το Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο θα περιλαμβάνει κτίρια και υποστηρικτικές δομές, συνολικής επιφάνειας 2.546 τ.μ., που αφορούν 1.066 τμ. για κτιριακές εγκαταστάσεις και 1.480 τ.μ. για υποστηρικτικές δομές.
Η Αποκεντρωμένη Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, προωθώντας την κατασκευή του Αστρονομικού Πάρκου στον Όρλιακα, ενισχύει την αναπτυξιακή προοπτική στην περιοχή, ενδυναμώνοντας την κοινωνική συνοχή, μέσα από τη δημιουργία επενδύσεων αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου