.

Σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, για την Ανάπτυξη του Σιδηροδρομικού Δικτύου στη Δυτική Μακεδονία και την Προστασία της Ποιότητας Ζωής

Με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κου Μιχάλη Παπαδόπουλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 06 Οκτωβρίου, σύσκεψη αναφορικά με την δρομολόγηση όλων των απαιτούμενων διαδικασιών, πρωτίστως για την κατεδάφιση των δυο γεφυρών του ΟΣΕ στην πόλη της Κοζάνης, και εν συνεχεία για την ανάπτυξη του Σιδηροδρομικού Δικτύου.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Νικόλαος Σταθόπουλος, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ, κ. Παναγιώτης Θεοφανόπουλος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Θεόδωρος Καρυπίδης, ο Δήμαρχος Κοζάνης, κ. Λευτέρης Ιωαννίδης, ο Γενικός Διευθυντής της Αναπτυξιακής Εταιρίας Δυτικής Μακεδονίας ΑΝΚΟ Α.Ε., κ. Γιώργος Αμανατίδης, καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας, του ΟΣΕ και του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Κατά την σύσκεψη αποφασίστηκαν:
1. Η άμεση κατεδάφιση των δύο γεφυρών στις παρυφές της πόλης της Κοζάνης με τις μελέτες που συντάσσει η ΑΝΚΟ Α.Ε.
2. Η προοπτική μεταφοράς του Σιδηροδρομικού Σταθμού της Κοζάνης και η διασύνδεσή του με την Καλαμπάκα και την Ηγουμενίτσα.
3. Ο ορισμός νέας συνάντησης μεταξύ του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, των Διαχειριστικών Αρχών του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, του Δήμου Κοζάνης και της ΑΝΚΟ Α.Ε., για εξειδίκευση του θέματος ανάπτυξης του Σιδηροδρόμου.
4. Παράλληλα, τα θεσμικά όργανα και οι φορείς θα συνεχίσουν τη διαδικασία της διαβούλευσης για τη διαμόρφωση της πρότασης σχεδιασμού.
Στο τέλος της σύσκεψης, όλοι οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τα αποτελέσματα της συνάντησης και την προοπτική ανάπτυξης που διαμορφώνεται.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου