.

Eurelectric: Έναυσμα για επενδύσεις σε τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών άνθρακα οι ευρωπαϊκοί στόχοι για τις ΑΠΕ

Την εδραίωση μηχανισμού ETS, εντός της ΕΕ, για την ενίσχυση του ετήσιου συντελεστή και τη σταδιακή μείωση των εκπομπών ρύπων θέλει η Eurelectric, χαιρετίζοντας παράλληλα τις Ευρωπαϊκές αποφάσεις της περασμένης εβδομάδας για το κλίμα και την ενέργεια, για το 2030.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Πρόεδρος της EURELECTRIC Johannes Teyssen : «Η απόφαση της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, θέτει έναν σαφή στόχο μείωσης των αερίων του θερμοκηπίου στόχο για όλα τα κράτη μέλη και παρέχει το απαραίτητο έναυσμα για επενδύσεις σε τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών άνθρακα . Υψίστης σημασίας είναι τώρα μια ταχεία μεταρρύθμιση του ΣΕΔΕ της Ε.Ε. , όπως προβλέπεται από την πλειονότητα των κρατών μελών». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είναι υψίστης σημασίας για την εισαγωγή της αγοράς η Σταθερότητας Αποθεματικού από το 2017.

Ακόμη, ο Γενικός Γραμματέας της EURELECTRIC, Hans Berge , τόνισε : «Οι Ευρωπαίοι ηγέτες δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για τη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά τρόπο που δεν είναι μόνο περιβαλλοντικά αλλά και οικονομικά βιώσιμη. Η EURELECTRIC με ευχαρίστηση διαπιστώνει. ότι οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων έχουν αντιληφθεί τη σημασία του πλαισίου του 2020 για το κλίμα και την ενέργεια και από την πλευρά της αποφάσισε να συμβάλει στην επίτευξη των στόχων της ενεργειακής απόδοσης και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας , μέσω οικονομικά αποδοτικών πολιτικών, που βασίζονται στην αγορά».
Η EURELECTRIC είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη με τις σαφείς αναφορές της Συνόδου στις κατευθυντήριες γραμμές για τις κρατικές ενισχύσεις , στην ανάγκη για επιπλέον ενίσχυση των διασυνδέσεων και στη σημασία της περαιτέρω ενσωμάτωσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην αγορά .

Πηγη: energypress.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου