.

Ενημερωτική συνάντηση της Βουλευτού Ν. Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή με στελέχη της ΔΕΗ ΑΕ για τα θέματα της Μαυροπηγής, ΑΗΣ Πτολεμαΐδας και μονάδας Πτολεμαΐδα 5

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ ΑΕ και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες της εταιρίας ενημέρωσαν τις Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Κοζάνης κυρίες Ραχήλ Μακρή και Ευγενία Ουζουνίδου, τον Δήμαρχο Εορδαίας και εκπροσώπους κατοίκων της Μαυροπηγής για τις τρέχουσες εξελίξεις και τις νόμιμες ενέργειες που δύνανται να πραγματοποιηθούν στο ζήτημα του συγκεκριμένου οικισμού.
Η κα Μακρή ζήτησε να επιδειχθεί ιδιαίτερη μέριμνα ΄για το χρονίζων ζήτημα με το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα τόσο για τους κατοίκους, όσο και για την εταιρία. Εν συνεχεία η Βουλευτής Νομού Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή συναντήθηκε με τον Διευθυντή παραγωγής της ΔΕΗ ΑΕ κ. Ιωάννη Κοπανάκη προκειμένου να ενημερωθεί για τις ενέργειες της εταιρίας επί των θεμάτων επαναλειτουργίας της Μονάδας 3 του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας και της πορείας κατασκευής της μονάδας 5 του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας.
Ο κ. Κοπανάκης ενημέρωσε την Βουλευτή ότι η ΔΕΗ ΑΕ έχει ήδη ζητήσει την συνδρομή του αρμόδιου Υπουργείου προκειμένου να δοθεί παράταση περιβαλλοντικών όρων ώστε η μονάδα 3 να λειτουργήσει για να διάστημα μετά το 2015 ως μονάδα ψυχρής εφεδρείας για την στήριξη της τηλεθέρμανσης.
Ο κ. Κοπανάκης διαβεβαίωσε την κ. Μακρή ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι θα μεταφερθούν σε γειτονικούς ΑΗΣ της Δυτικής Μακεδονίας μέχρι το τέλος Μαρτίου 2015 και ότι θα ζητηθεί και η προτίμηση των εργαζομένων όπως η ίδια ζήτησε.
Ο Διευθυντής Παραγωγής της ΔΕΗ ΑΕ ενημέρωσε επίσης την κ. Ραχήλ Μακρή για την πορεία των ενεργειών υλοποίησης της μονάδας Πτολεμαΐδα 5, η οποία βρίσκεται σε αναμονή της έκδοσης άδειας εγκατάστασης από το αρμόδιο Υπουργείο για να λάβει την διαβεβαίωση διενέργειας όλων των απαιτούμενων κοινοβουλευτικών και θεσμικών δράσεων από την Βουλευτή Κοζάνης.

Γραφείο Τύπου Ραχήλ Μακρή
www.rachelmakri.com

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου