.

Αντιδρούν τα συνδικάτα στο "πάγωμα" των μόνιμων προσλήψεων στη ΔΕΗ

fragezeichen-0005.gif from 123gifs.euΤην έντονη αντίδραση των σωματείων και των συνδικάτων συνάντησε η απόφαση για το "πάγωμα" των προσλήψεων, που "μπλοκάρει" τις δύο προκηρύξεις μόνιμου προσωπικού στη ΔΕΗ.

Ειδικότερα με έγγραφο του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού, το οποίο απεστάλη στις 13 Φεβρουαρίου αναστέλλονται όλες οι διακηρύξεις μόνιμου προσωπικού. Μετά την τελευταία αναδιάρθρωση των δομών του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αναστέλλεται η έκδοση των παρακάτω προκηρύξεων: 110 θέσεων Π.Ε. και Τ.Ε. και 450 θέσεων Δ.Ε.
Τα συνδικάτα αντέδρασαν έντονα, λέγοντας πως η κατάσταση στη ΔΕΗ είναι απαράδεκτη, οι ελλείψεις προσωπικού τεράστιες και χρειάζεται να προχωρήσουν άμεσα προσλήψεις. Χαρακτηριστικά, μιλώντας στον "Π.Λ." ο αντιπρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στη ΔΕΗ "Σπάρτακος" Αθανάσιος Μάστορας, τόνισε πως πρόκειται για μια άκρως αρνητική εξέλιξη, που βοηθάει την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως: "Είναι μια άκρως αρνητική εξέλιξη για την επιχείρηση και για τους εργαζόμενους. Η ΔΕΗ χρειάζεται άμεσα προσωπικό, εδώ και πάρα πολύ καιρό. Το προσωπικό χρειάζεται για να επανδρώσει τα μηχανήματα που υπάρχουν και κάθονται μέσα στα ορυχεία. Η μη πρόσληψη των νέων συναδέλφων θα βοηθήσει στην ιδιωτικοποίηση που συμβαίνει ήδη μέσα στα ορυχεία, με τους εργολάβους να έχουν αναλάβει μέσα στη ΔΕΗ".
Ο ίδιος δεν παρέλειψε να προσθέσει πως υπάρχουν και οικονομικές συνέπειες από αυτή την απόφαση, αφού όταν μπαίνει "νέο αίμα" στην επιχείρηση, το μισθολογικό κόστος πέφτει. "Οι αναλύσεις μπορεί να είναι πολλές, αλλά η αλήθεια δεν παύει να είναι πως πρόκειται για μια ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη", σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Ήδη έχουν υπάρξει αντιδράσεις, με το συνδικάτο "Σπάρτακος", τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και η διοίκηση της επιχείρησης, προχωρούν σε επιστολές διαμαρτυρίας προς το αρμόδιο Υπουργείο. Όπως ανέφερε για το θέμα ο κ. Μάστορας "τους θυμίζουμε ότι η ΔΕΗ δεν επιδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, η ΔΕΗ δεν έχει καμία σχέση με αυτό που γίνεται στο δημόσιο. Αντιθέτως, βοηθάει την ελληνική κοινωνία μειώνοντας την ανεργία, ενώ παράλληλα ο μισθός των εργαζομένων θα ενισχύσει την τοπική αγορά, μεγαλώνοντας την κύκλο εργασιών".
Αδαμίδης: "Η κατάσταση στην επιχείρηση είναι απαράδεκτη"
Εντωμεταξύ, με ανάρτησή του στο facebook, ο πρόεδρος του "Σπάρτακου" ανέφερε μεταξύ άλλων για το πάγωμα των προσλήψεων ότι: "Είναι μεγάλο λάθος που με απόφαση της Κυβέρνησης αναστέλλονται οι 560 προσλήψεις στη ΔΕΗ την ώρα που χρειάζονται τουλάχιστον άλλες 2000 μόνο στα ορυχεία και τους σταθμούς. Η κυβέρνηση θα πρέπει να καταλάβει πως οι ανάγκες για τακτικό προσωπικό στην ΔΕΗ ΑΕ καθορίζονται από την Διοίκηση της επιχείρησης, η οποία κατάφερε να εξασφαλίσει μετά από αγώνα και των συνδικάτων τον παραπάνω αριθμό που ως γνωστό έχει να κάνει με το απαράδεκτο περιορισμό που είχε επιβάλλει η μνημονιακή κυβέρνηση, δηλ να αποχωρούν 5 και να προσλαμβάνεται 1. Η Κατάσταση στην επιχείρηση είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ χρειάζεται άμεσα προσωπικό και όχι αναστολή των προσλήψεων που σταμάτησαν λόγω των εκλογών".

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου