.

Ραχήλ Μακρή: Η μονάδα Πτολεμαΐδα 5 δεν είναι παιχνίδι επικοινωνιακής εκμετάλλευσης

Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες περίεργων και πιθανών ύποπτων παιχνιδιών σχετικά με την κατασκευή της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ, γνωστής και ως «Πτολεμαΐδα 5».
Εύλογα γεννάται το ερώτημα για το ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται από την αποτροπή κατασκευής μιας μονάδας με 50% λιγότερη κατανάλωση λιγνίτη, 50% λιγότερη τέφρα, 50% λιγότερη έκλυση διοξειδίου του άνθρακα και με σύγχρονη μονάδα αποθείωσης για την παρακράτηση διοξειδίου του θείου.

Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος συγκεκριμένου κόμματος καταθέτει ερώτηση ενάντια στην κατασκευή της μονάδας, εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης εγκαλεί εκτός αρμοδιότητας βουλευτή συγχέοντας την θέση που του ανατέθηκε με τη κομματική του ταυτότητα. Η συγκεκριμένη επένδυση είναι ιδιαίτερα σοβαρή για να γίνεται εσωκομματική αντιπαράθεση οποιαδήποτε πολιτικού μορφώματος καθώς από αυτή εξαρτάται το μέλλον του Νομού Κοζάνης καθώς και η τροφοδοσία της επικράτειας με φτηνό ρεύμα.
Όσοι προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις με εκδρομές στα υπουργεία, που θυμίζουν μπουλούκι περιοδεύοντος θιάσου καλό θα είναι να μελετήσουν την ουσία του ζητήματος και να μην κάνουν γενικόλογες δηλώσεις για την καύσιμη ύλη. Η ορθή και έγκαιρη υλοποίηση της επένδυσης θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας, θα συνεχίσει την τηλεθέρμανση της Εορδαίας, θα ευνοήσει το περιβάλλον με την αποφυγή των οικιακών καυστήρων πετρελαίου και θα εμποδίσει την εξάρτηση των καταναλωτών από το ακριβό ρεύμα των ιδιωτών.

Γραφείο Τύπου Ραχήλ Μακρή
www.rachelmakri.com

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου