.

Σύσκεψη για την εξέλιξη του έργου ΣΔΙΤ της ΔΙΑΔΥΜΑ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Σύσκεψη σχετικά με την εξέλιξη του έργου Σύμπραξης Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα για το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων της ΔΙΑΔΥΜΑ συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης το απόγευμα της Κυριακής 29 Μαρτίου 2015, με την παρουσία βουλευτών, αυτοδιοικητικών της περιοχής και εκπροσώπων της ΔΙΑΔΥΜΑ.
Η πρόταση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, την οποία αποδέχθηκαν οι συμμετέχοντες, είναι να εκπονηθεί εναλλακτική μελέτη σκοπιμότητας-βιωσιμότητας για την προοπτική κατασκευής του έργου με ίδιους πόρους και με την αξιοποίηση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων. Ο Θ. Καρυπίδης ζήτησε, προκειμένου να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον, να εξεταστούν παράλληλα οι δυο εναλλακτικές -αυτή των ίδιων πόρων και εκείνη του ιδιώτη-, σε σχέση με κόστος, ωφέλεια, δεσμεύσεις που δημιουργούνται στη μια και στην άλλη περίπτωση και εν συνεχεία να ληφθεί απόφαση με βάση τα νέα δεδομένα.
Η επόμενη συνάντηση με συγκεκριμένη ατζέντα ορίστηκε για μετά το Πάσχα, ώστε μέσα στο διάστημα που θα μεσολαβήσει, να γίνουν οι απαραίτητες επαφές σε πολιτικό επίπεδο, αλλά και οι ενέργειες από τεχνοκρατικής πλευράς που θα επιτρέψουν να ληφθεί οριστική απόφαση.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου