.

Σπάρτακος: Ανακοίνωση για τη νέα τριετή ΕΣΣΕ

                                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

 Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΓΕΝΟΠ ΤΗ ΝΕΑ ΤΡΙΕΤΗ ΕΣΣΕ

ΕΠΙΤΥΧΑΜΕ:


ü  Διασφάλιση των θέσεων εργασίας
ü  Διασφάλιση μισθών
ü  Καμία μείωση αποδοχών
ü  Συνέχιση καταβολής των μισθολογικών κλιμακίων 
ü  Κοινωνικές παροχές
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015 στα γραφεία της Διοίκησης, το σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και η συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων μελών της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, συνυπέγραψαν τη νέα τριετή ΕΣΣΕ που:
ü  Διασφαλίζει μισθούς αφού δεν γίνεται καμία απολύτως μείωση,
ü  Διασφαλίζει την εξέλιξη των μισθωτών αφού θα καταβάλλονται τα μισθολογικά κλιμάκια
ü  Διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας αφού δεσμεύει τη ΔΕΗ να μην προχωρήσει σε καμία απόλυση εργαζομένου για οικονομοτεχνικούς λόγους
ü  Καθιερώνει για πρώτη φορά κοινωνικό μισθό παρέχοντας στο προσωπικό -καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος της σύμβασης- τροφείο στο χώρο και κατά το χρόνο εργασίας ή διατακτικές σίτισης, 6 ευρώ για κάθε ημέρα πραγματικής εργασίας
ü  Αίρει αδικίες του παρελθόντος που σχετίζονται με τους συναδέλφους της βάρδιας, δίδοντας έτσι μία ηχηρή απάντηση σε όλους αυτούς που το προηγούμενο χρονικό διάστημα προσπάθησαν να διασπείρουν αμφιβολίες στους συναδέλφους.
 Πιο συγκεκριμένα:
Λύνει την αδικία που είχαν υποστεί οι συνάδελφοι βάρδιας αφού στην ουσία επαναφέρει την καταβολή των προσαυξήσεων βάρδιας για τις  περιπτώσεις εργατικού ατυχήματος και μακροχρόνιας ασθένειας.
Θυμίζουμε ότι η Σύμβαση του 2012, στην προσπάθεια να αντιμετωπίσει υπερβολές του παρελθόντος, δημιούργησε πρόβλημα στις δύο αυτές περιπτώσεις.
Με τη νέα σύμβαση η επιχείρηση καθίσταται πλέον υπόχρεη στο να καταβάλει  επίδομα ευδόκιμης παραμονής, που σημαίνει ότι κάποιος που έχει εξαντλήσει την μισθολογική του εξέλιξη, θα λαμβάνει μισό κλιμάκιο το οποίο θα καταβάλλεται υποχρεωτικά και όχι (πια) από ελευθεριότητα της επιχείρησης.
Με τη νέα σύμβαση καταφέραμε να επεκτείνουμε τις παροχές που αφορούν σε δάνεια, κατασκηνώσεις, βρεφονηπιακούς σταθμούς κλπ και στους συναδέλφους μας  αποσπασμένους στους ασφαλιστικούς φορείς.
Επιπλέον:
·        Καθιερώνουμε για πρώτη φορά ειδική άδεια 4ων ημερών (το χρόνο) στους συναδέλφους εξυπηρέτησης πελατών (front office) στη Γενική Διεύθυνση Εμπορίας, αναγνωρίζοντας το βαθμό εργασιακής τους δυσκολίας.
·        Διευρύνεται κατά ένα μισθολογικό κλιμάκιο το τερματικό όλων των κατηγοριών.
·        Στη νέα σύμβαση υπάρχει σαφής δέσμευση, παρουσία των εμπλεκομένων μερών, εντός διμήνου να λυθούν αδικίες κατηγοριών που αφορούν φύλακες, οδηγούς μηχανοτεχνίτες, βάρδια (43λεπτο) κλπ.
·        Σε ότι έχει να κάνει με την επιβολή έκτακτης εισφοράς ύψους 2 ευρώ, αυτή γίνεται για να εξοφληθούν όλες οι βεβαιωμένες οφειλές της ΓΕΝΟΠ (δάνειο, πρόστιμα προς την εφορία αλλά και άλλους προμηθευτές) ενώ θυμίζουμε ότι διαχρονικά, κάθε φορά που υπεγράφετο ΕΣΣΕ με θετικό πρόσημο (που περιείχε δηλαδή αυξήσεις για τους εργαζόμενους) γινόταν παρακράτηση 4‰ υπέρ ΓΕΝΟΠ από τους μισθωτούς της Επιχείρησης.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Είναι γνωστό ότι ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ήταν πρωταγωνιστής στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης για την υπογραφή σύμβασης που μαζί με τη ΓΕΝΟΠ συνυπέγραψαν επ’ ωφελεία των εργαζομένων.
Είναι επίσης γνωστό ότι μερικά σωματεία εναντιώθηκαν στη σύμβαση  φθάνοντας στο σημείο να την αμφισβητήσουν και νομικά.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, η ΓΕΝΟΠ  και τα σωματεία που υπέγραψαν την εν λόγω ΕΣΣΕ, κάνουν έκκληση στις ηγεσίες των Σωματείων (που δεν την υπέγραψαν) να προχωρήσουν σε δήλωση αποδοχής της για να συνεχίσουμε όλοι μαζί,  γιατί παρότι ο εποπτεύων Υπουργός κος Λαφαζάνης έχει προχωρήσει σε θετικές εξαγγελίες για το μέλλον της εταιρείας, η συμφωνία με τους «θεσμούς» αφήνει ανοιχτά τα θέματα τόσο του ΑΔΜΗΕ όσο και της «Μικρής ΔΕΗ».
Συναδέλφισσα Συνάδελφε
Η σύμβαση υπεγράφη στον πλέον κατάλληλο χρόνο αφού σε δύο μήνες θα μπαίναμε στην μετενέργεια της προηγούμενης, ενώ γίνεται απολύτως σαφές ότι εντός των επόμενων δύο μηνών, ως έχουμε δεσμευτεί, θα προχωρήσουμε στην υπογραφή σύμβασης για τους εργαζόμενους στα 8μηνα

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε

ΔΕΙΞΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ
ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΣΤΙΣ 3,4 & 5 ΜΑΡΤΙΟΥ


Για το Σωματείο Παραγωγής
Ηλεκτρικής Ενέργειας «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» ΔΕΗ Α.Ε


 Ο Πρόεδρος                                                        Ο Γεν. Γραμματέας

Γιώργος  Αδαμίδης                                           Αθανάσιος Μάστορας



Ολόκληρο το κείμενο της νέας ΕΣΣΕ στο  http://spartakos-dei.gr/






0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου