.

Μνήμες Λιγνίτη 2016: 700 αιτήσεις, 500 συμμετοχές, ΟΛΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ¨ΜΝΗΜΕΣ ΛΙΓΝΙΤΗ¨
ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ


Την ώρα που διαπιστώνεις ότι, σε μία περίοδο όπως αυτή που ζούμε, εύκολα καταρρέουν θεσμοί και δύσκολα μπορείς να διατηρήσεις κάποια πράγματα, καταστάσεις και γεγονότα, είναι πραγματικά πολύ ευχάριστο και συγκινητικό να λαμβάνεις απτή απόδειξη ότι έχεις καταφέρει, όχι απλά να διατηρήσεις αλλά και να ενισχύσεις κάποια άλλα γεγονότα.

Ένα τέτοιο γεγονός-θεσμός είναι και ο Πανελλήνιος Αγώνας δρόμου «Μνήμες Λιγνίτη», που από το ξεκίνημά του συνδιοργανώνουν ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΔΕΗ A.E και ολοκλήρωσε σήμερα με επιτυχία, την 8η διεξαγωγή του.
Με πάνω από 700 αιτήσεις και με τις συμμετοχές (από ολόκληρη τη χώρα) να ανέρχονται σε 500, οι Μνήμες Λιγνίτη ανεβαίνουν και πάλι στο πρώτο σκαλί του βάθρου.
Με τον αγώνα, δρομείς και συμμετέχοντες τιμούν τους λιγνιτωρύχους. Τιμούν τη μνήμη αυτών που «έφυγαν» και το έργο, την προσφορά αυτών που σήμερα εργάζονται στα Ορυχεία. Ο μόχθος που καταθέτουν καθημερινά οι εργαζόμενοι με τη δουλειά τους, αποτυπώνεται συμβολικά στην προσπάθεια που καταβάλει ο κάθε δρομέας για να φθάσει στον τερματισμό.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους, άμεσα ή έμμεσα, συμμετείχαν στη διοργάνωσης και διεξαγωγή μίας ακόμα εκδήλωσης. Σε όλους αυτούς που έφθασαν ή δεν έφθασαν στον τερματισμό, για να διαπιστώσουν ότι στις «Μνήμες Λιγνίτη», είμαστε ΟΛΟΙ νικητές.




0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου