.

Ατζέντα πέντε θεμάτων θέτει η ΔΕΗ προς όλες τις κατευθύνσεις

Γεμάτη από μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση ήταν η χθεσινή δήλωση Παναγιωτάκη με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου της ΔΕΗ. Ο επικεφαλής της εταιρείας τοποθετήθηκε επί όλων των ανοιχτών θεμάτων της εταιρείας και της αγοράς και ιδιαίτερα σε κάποια σημεία υπήρξε αποκαλυπτικός για τις προτάσεις , τις θέσεις αλλά και τις διαθέσεις της ΔΕΗ μπροστά στις κρίσιμες εξελίξεις στον ηλεκτρισμό.

Ποια είναι λοιπόν η ατζέντα των θεμάτων που θέτει η ΔΕΗ προς όλες τις κατευθύνσεις;

Πρώτον, για το φλέγον θέμα των ληξιπρόθεσμων που βρίσκεται στην επικαιρότητα τους τελευταίους μήνες, ο κ. Παναγιωτάκης στη δήλωσή του σημειώνει ότι παράλληλα με την παράταση του προγράμματος διακανονισμών θα συνεχιστούν και οι στοχευμένες αποκοπές μετρητών για τις οποίες η ΔΕΗ έχει δεχθεί ακόμη και φίλια πολιτικά πυρά. Και βέβαια σε αυτήν την κατεύθυνση δε θα πρέπει να θεωρείται τυχαία η αναφορά Παναγιωτάκη σε παρανομίες και σε αντικοινωνικές συμπεριφορές.

Δεύτερον, ο επικεφαλής της ΔΕΗ έκρουσε για μια ακόμη φορά το καμπανάκι για τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η εταιρεία. Όπως φάνηκε από τη δήλωσή του, είναι επιτακτική η ανάγκη με τις νέες επιβαρύνσεις που έρχονται από το τέλος προμηθευτή για τις ΑΠΕ, τα προσωρινά ΑΔΙ αλλά και τη δεύτερη δόση για τα φέσια από τις Energa & Hellas Power, να καταβληθούν οι ΥΚΩ των ετών 2012 – 2015 αλλά και οι οφειλές του Δημοσίου ύψους 200 εκ. ευρώ.

Το τρίτο μήνυμα αφορά στις απώλειες μεριδίων της ΔΕΗ, που πρέπει να ελεγχθούν ώστε να μην αφορούν μόνο στα κερδοφόρα κομμάτια των πελατών. Σε αυτήν την κατεύθυνση, η ΔΕΗ συνεχίζει να προκρίνει έναντι των ΝΟΜΕ τη σύσταση θυγατρικών που θα πουληθούν σε άλλες εταιρείες.

Τέταρτο θέμα που θέτει η ΔΕΗ και είναι συναφές με τις δημοπρασίες, είναι οι όροι για τα ΝΟΜΕ. Συγκεκριμένα η ΔΕΗ επαναφέρει ενόψει της έναρξης των δημοπρασιών το αίτημα να μην συνυπολογιστούν στα υπό παραχώρηση μερίδια της ΔΕΗ οι πελάτες υψηλής τάσης, τα προϊόντα να έχουν διάρκεια 1 έτος ενώ ζητείται να επανακαθοριστεί η τιμή προς τα πάνω.

Το τελευταίο μήνυμα της διοίκησης της ΔΕΗ αφορά στην υπό εξέλιξη παραχώρηση του 24% του ΑΔΜΗΕ, με τον κ. Παναγιωτάκη να θέτει ως προτεραιότητα για την εταιρεία την επίτευξη του μέγιστου δυνατού τιμήματος. Ποιοι είναι οι λόγοι που ανάγκασαν τον κ. Παναγιωτάκη να προχωρήσει σε αυτή τη διευκρίνιση ενόσω μάλιστα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ο διαγωνισμός, απομένει να φανεί – εάν φανεί – στην πορεία.

energypress.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου