.

Συνάντηση εργασίας Σπάρτακου & διευρυμένου κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας με επίκεντρο τα ενεργειακά

Σκρέκας, υπεύθυνος τομέα ενέργειας - περιβάλλοντος: Για λιγνίτες: Λελογισμένη αξιοποίηση για διάρκεια και απόδοση με σεβασμό στο περιβάλλον.
Γκιουλέκας, υπεύθυνος τομέα πολιτισμού: Κοιτάμε την επόμενη ημέρα. Όχι παραμύθια, θα πούμε τι ακριβώς μπορούμε να κάνουμε σαν Νέα Δημοκρατία.
Παπαδόπουλος, τέως υπουργός Μεταφορών: Καθαρές κουβέντες με τους εργαζόμενους και τους συμπολίτες μας, συνέπεια και αξιοπιστία.


Ένα βήμα πριν από την καταστροφή, ένα βήμα από αυτό που φαίνεται να σημαίνει την κατάρρευση της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας, ένα βήμα πριν σκάσει μία βόμβα η οποία θα έχει ολέθριες αλυσιδωτές συνέπειες, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εντείνει την προσπάθεια που κάνει προκειμένου να διαπιστώσει τις πανταχόθεν προθέσεις ώστε να μπορέσει να καθορίσει την περαιτέρω στάση και να διαμορφώσει τον αγώνα του.
Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα, έκανε ένα νέο συντονισμένο βήμα πραγματοποιώντας συνάντηση συνεργασίας, στα γραφεία του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, με διευρυμένο κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας.
Από πλευράς του Προεδρείου του σωματείου αναλύθηκαν τα κρισιμότερα σημεία και ζητήματα (ΝΟΜΕ, λιγνίτες, ενεργειακός σχεδιασμός, ΑΠΕ κ.α) που τούτη την ώρα παίρνουν τη μορφή εκρηκτικού υλικού που μπορεί να τινάξει στον αέρα την επιχείρηση, με τραγικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους, στην οικονομία, στους καταναλωτές.
Ειδική αναφορά-περιγραφή έγινε ως προς την καταστροφική τροπή που θα λάβουν τα πράγματα σε τοπικό επίπεδο με την περιοχή να κινδυνεύει να αφανιστεί από τον χάρτη.
Επισημάνθηκε η αναγκαιότητα να ξεκαθαριστεί το τοπίο (που στην παρούσα φάση είναι τόσο συγκεχυμένο με αποτέλεσμα να δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη αβεβαιότητα και αναταραχή) με τα κόμματα να διατυπώνουν τις σαφείς θέσεις και προτάσεις τους.
Εκφραζόμενα, τα στελέχη του κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας (Στάθης Κωνσταντινίδης), δήλωσαν πως συμμερίζονται απόλυτα τον προβληματισμό και την ανησυχία του σωματείου επί του συνόλου των ζητημάτων που προτάσσονται υπό το πρίσμα των συνεπειών που προδιαγράφονται. Είναι χαρακτηριστική η φράση που χρησιμοποιήθηκε ότι όλη «η κατάσταση μοιάζει με ένα κλαδί στο οποίο είμαστε όλοι πάνω και το πριονίζουμε κινδυνεύοντας να βρεθούμε όλοι κάτω».
Μεταξύ των δύο μερών, του Σωματείου και του Κλιμακίου, συμφωνήθηκε να υπάρχει συνεχείς ενημέρωση και συντονισμός ενεργειών ώστε να μπορεί να υλοποιηθεί ο στόχος της συνάντησης εργασίας.
Καλώντας τα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ το επόμενο διάστημα θα επιδιώξει ανάλογες συναντήσεις και με τα υπόλοιπα κόμματα, ενώ για κάθε εξέλιξη θα ενημερώνει με σχετικά δελτία τύπου και ανακοινώσεις.



Γραφείο Τύπου

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου