.

Επίσκεψη του βουλευτή Θέμη Μουμουλίδη στα γραφεία του Σπάρτακου στην Πτολεμαΐδα

Ενημερωτική συνάντηση-συζήτηση είχε με το Προεδρείο και συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ο Βουλευτής Π.Ε Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θέμης Μουμουλίδης, κατόπιν αιτήματος του ιδίου ώστε να υπάρξει αλληλοενημέρωση για τα ενεργειακά θέματα.

Συμφωνώντας πως σε ό,τι έχει να κάνει με τα ζητήματα που αφορούν στην περιοχή και σχετίζονται με τους εργαζόμενους και τη ΔΕΗ, «δεν είμαστε αντίθετοι», ότι «δεν γίνεται να φύγει ο λιγνίτης από την περιοχή» και ότι θα πρέπει να υπάρχει συνεχής ενημέρωση και συζήτηση επί όλων των ζητημάτων που έρχονται στο προσκήνιο ώστε να υπάρχει συντονισμός και να αναζητούνται πάντα οι καλύτερες δυνατές λύσεις, οι δύο πλευρές κατέθεσαν τις θέσεις και απόψεις τους.
Θέσεις εργασίας, λιγνίτες, ΝΟΜΕ, πορεία και μέλλον της ΔΕΗ, αποκαταστάσεις εδαφών, μέλλον της περιοχής, βιομηχανική παράδοση-κληρονομιά, αποτέλεσαν το βασικό μέρος της ατζέντας κατά τη συνάντηση.
Από την πλευρά του το σωματείο ζήτησε την ξεκάθαρη θέση της πολιτείας για τα Ενεργειακά ζητήματα, για τους λιγνίτες και τις επενδύσεις, επαναλαμβάνοντας την διαχρονική και αταλάντευτη θέση του συνδικάτου για πλήρη, ολοκληρωτική εκμετάλλευση των λιγνιτών ώστε να υπάρχει απρόσκοπτη λειτουργία των μονάδων βάσης, ισορροπία στο σύστημα, φθηνό ρεύμα στον έλληνα καταναλωτή.
Όπως διαπιστώθηκε, ζητούμενο και για τις δύο πλευρές δεν είναι άλλο από «την ύπαρξη της ΔΕΗ στην περιοχή και την συνύπαρξη της ΔΕΗ με την περιοχή».
Για τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ, η έντονη κινητικότητα που έχει αναπτυχτεί στα ενεργειακά θέματα και η ανάγκη να υπάρχει συνέχεια στη ροή των θεμάτων και οι πληροφορίες να φθάνουν άμεσα στις ενδιαφερόμενες μεριές, ώστε να προλαμβάνονται αρνητικές εξελίξεις, αποτελεί μέγιστο ζήτημα και στη λογική αυτή θα έχει πάντα την πόρτα του σωματείου ανοιχτή για κάθε έναν που ενδιαφέρετε να συζητήσει, να ενημερώσει, να θέσει τους προβληματισμούς και τις απόψεις του.





Γραφείο Τύπου

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου