.

Υψηλός ο κίνδυνος απώλειας κοινοτικών πόρων από το ΕΣΠΑ

Στην τελική ευθεία μπαίνει το 2015 η ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ, με τον κίνδυνο της απώλειας κοινοτικών πόρων να διαφαίνεται πλέον υψηλός. Προγράμματα υψηλού ρίσκου είναι αυτά της Ψηφιακής Σύγκλισης, του Περιβάλλοντος, αλλά και του Περιφερειακού Προγράμματος (ΠΕΠ) για την Αττική, τα οποία για διαφορετικούς λόγους το καθένα, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να μην απορροφήσουν τα χρήματα που έχουν δεσμεύσει.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Αντώνης Τουρλιδάκης: Σε καλό στάδιο το κτιριακό - Απόλυτος στόχος η συνέχιση λειτουργίας του Πανεπιστημίου

Σε καλό στάδιο βρίσκεται το κτιριακό του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σύμφωνα με τον νέο Πρύτανη του ιδρύματος Αντώνη Τουρλιδάκη. Δύο ημέρες μετά τη διαδικασία εκλογής Πρύτανη στο Πανεπιστήμιο, για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο κ. Τουρλιδάκης μιλάει στον "Πρωινό Λόγο" για τους στόχους του αναφορικά με το ίδρυμα, το ρόλο του Πρύτανη και τη νέα Σύγκλητο. "Απόλυτος στόχος η συνέχιση λειτουργίας του Πανεπιστημίου" ξεκαθάρισε ο ίδιος.

Διαβάστε αναλυτικότερα από τον Πρωινό Λόγο...

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ενημερωτική συνάντηση της Βουλευτού Ν. Κοζάνης κα Ραχήλ Μακρή με στελέχη της ΔΕΗ ΑΕ για τα θέματα της Μαυροπηγής, ΑΗΣ Πτολεμαΐδας και μονάδας Πτολεμαΐδα 5

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ ΑΕ και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες της εταιρίας ενημέρωσαν τις Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Κοζάνης κυρίες Ραχήλ Μακρή και Ευγενία Ουζουνίδου, τον Δήμαρχο Εορδαίας και εκπροσώπους κατοίκων της Μαυροπηγής για τις τρέχουσες εξελίξεις και τις νόμιμες ενέργειες που δύνανται να πραγματοποιηθούν στο ζήτημα του συγκεκριμένου οικισμού.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

WWF: Άμεσο σχέδιο «διάσωσης» για το περιβάλλον

Με έγγραφό του προς τον Πρωθυπουργό αλλά και τους συναρμόδιους για το περιβάλλον υπουργούς, το WWF Ελλάς αναδεικνύει τις ενέργειες εκείνες που αποτελούν άμεση προτεραιότητα για το περιβαλλοντικό έργο της νέας Κυβέρνησης και μπορούν να δώσουν ένα σαφές στίγμα βιώσιμης αναπτυξιακής πολιτικής μέσα σε μόλις 100 ημέρες.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΓΕΝΟΠ: Υπεγράφη η νέα τριετής Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΣΣΕ)

                                     ΚΑΝΑΜΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ.

ΜΕ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ ΤΗ ΝΕΑ Σ.Σ.Ε.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ υλοποίησε όλα όσα είχε υποσχεθεί:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Πρώτος πρύτανης ο Αντώνιος Τουρλιδάκης

Στη σημερινή ψηφοφορία για την ανάδειξη Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ψήφισαν 74 εκλογείς. Πρύτανης αναδείχθηκε ο Καθηγητής Αντώνιος Τουρλιδάκης.
Αποτελέσματα Ψηφοφορίας πρυτανικών Εκλογών.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου [02.03.15]

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί τη  2η Μαρτίου 2015, ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00 μμ, στην αίθουσα συνεδριάσεων  του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης), με θέματα: 

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Αλλάζει ο νόμος για τα αυθαίρετα

Αλλάζει ο νόμος για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων. Αυτό ανέφερε την Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης κατά τη διάρκεια άτυπης ενημέρωσης με δημοσιογράφους.
Ο Γιάννης Τσιρώνης αφού ξεκαθάρισε ότι η παράταση -για την τακτοποίηση- που έχει δοθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση έως τον Φεβρουάριο του 2016 θα ισχύσει κανονικά, είπε ότι ο νόμος θα αλλάξει πιθανότητα ως προς την κατεύθυνση της καλύτερης προστασίας του πολεοδομικού σχεδιασμού.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Τέλη του 2018 ξεκινά η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στο σύστημα εμπορίας εκπομπών

Οι ευρωβουλευτές ψήφισαν, την περασμένη Τρίτη, για να αρχίσει η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στο σύστημα εμπορίας εκπομπών της ΕΕ από το τέλος του 2018, τρία χρόνια νωρίτερα από ό, τι προβλέπει η πρόταση της Επιτροπής.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Πέντε σκοπέλους βάζει το e-mail Βαρουφάκη στην ενεργειακή πολιτική Λαφαζάνη

Στο “στενό κορσέ” των δεσμεύσεων του κειμένου Βαρουφάκη θα πρέπει πλέον να... στριμωχτεί το ριζοσπαστικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην ενέργεια, κι όλα αυτά υπό τη δαμόκλειο σπάθη των εταίρων με τη γνωστή διαδικασία αξιολόγησης που ξεκινά τον Απρίλιο.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Explore the world in a new way with IEA Energy Atlas [Interactive maps depict a wealth of data, from oil consumption to CO2 emissions, for the globe and 138 countries]

If an atlas is a window on the world, the new IEA Energy Atlas offers panoramas on every aspect of energy on a global basis and for 138 individual countries, with interactive maps and customisable charts that detail and compare a host of data based on the Agency’s authoritative statistics.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Σπάρτακος: Οι συνδικαλιστικοί αγώνες δεν ποινικοποιούνται

Την απόλυτη δικαίωση της θέσεως του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ότι οι συνδικαλιστικοί αγώνες δεν ποινικοποιούνται και δεν παύονται από δικαστικές αποφάσεις, επέφερε η σημερινή απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κοζάνης που αθώωσε τα 28 άτομα τα οποία είχαν κατηγορηθεί για παρακώλυση συγκοινωνιών τον Αύγουστο του 2011, κατά τη συμβολική διαμαρτυρία του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στα διόδια Πολυμύλου σχετικά με τα Ασφαλιστικά ζητήματα εργαζόμενων και συνταξιούχων.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

«OK» από Ελεγκτικό για τα απορρίμματα Δυτικής Μακεδονίας

Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση για την κατασκευή και διαχείριση μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στη Δυτική Μακεδονία μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Μετά την έγκριση της σύμβασης, ύψους περί τα 50 εκατ. ευρώ, η περιφερειακή αρχή πρόκειται να καλέσει τον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ (οι θυγατρικές ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις και ΗΛΕΚΤΩΡ είχαν επικρατήσει στο διαγωνισμό) για την υπογραφή της, κατά πληροφορίες εντός του Μαρτίου.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

"Πράσινο φως" υπό προϋποθέσεις για ανακατασκευή της Μονάδας 3 του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας

Στην απόφαση να ανακατασκευαστεί η μονάδα 3 του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας μετά την καταστροφική πυρκαγιά, με την προϋπόθεση ότι θα δοθεί το "πράσινο φως" για να συνεχίσει να λειτουργεί το 2016, οδηγήθηκε το Δ.Σ. της ΔΕΗ, το οποίο συνεδρίασε σήμερα.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ενεργειακή Ένωση: Το πιο φιλόδοξο σχέδιο παρουσιάζεται σήμερα

Είναι ίσως το πιο φιλόδοξο σχέδιο ευρωπαϊκής ενοποίησης από την εποχή της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Άνθρακα και Χάλυβα, δηλαδή της κοινότητας που αποτέλεσε την αφορμή για τη δημιουργία αρχικά της ΕΟΚ κα στη συνέχεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο λόγος για το εγχείρημα της Ενεργειακής Ένωσης, το οποίο σήμερα το μεσημέρι παρουσιάζεται από τον αρμόδιο επίτροπο Μάρος Σέφκοβτις, ο οποίος θα αναλύσει τη στρατηγική και τους βασικούς στόχους της Επιτροπής για τα επόμενα χρόνια.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Λαφαζάνης : Ας λέει το mail, δεν πρόκειται να προχωρήσει καμία ιδιωτικοποίηση στην ενέργεια

Εμμένει στην θέση του ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει καμία ενεργειακή ιδιωτικοποίηση ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Λαφαζάνης, παρά τα όσα περί του αντιθέτου αφήνει να εννοηθεί το κείμενο Βαρουφάκη που εστάλη στο Eurogroup. “Στον τομέα της ενέργειας δεν πρόκειται να προχωρήσει καμία ιδιωτικοποίηση, ούτε στη ΔΕΗ, ούτε στη ΔΕΠΑ, ούτε στα ΕΛΠΕ. Ισχύει στο ακέραιο ότι έχω μέχρι σήμερα πει,” σχολίαζε χθες ο υπ.Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π.Λαφαζάνης σε αντιδιαστολή με τις παραδοχές του επίμαχου mail.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Οι 10+7 Ενεργειακές εντολές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Προ ημερών ανακοινώθηκε στις Βρυξέλλες από την ομάδα Γιούνκερ, μια ευρεία λίστα με τους στόχους που έχει θέσει για την επόμενη πενταετία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανά τομέα και Επίτροπο.
Ειδικά για τον τομέα της ενέργειας οι στοχεύσεις είναι διπλές αφού υπάρχουν δύο επίτροποι ο Maros Sefcovic αρμόδιος για θέματα της Ενεργειακής Ένωσης και ο Miguel Arias Canete στο χαρτοφυλάκιο του οποίου εντάσσεται η Κλιματική Αλλαγή και η Ενέργεια.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Λαφαζάνης: Δημόσιες και με αναπτυξιακά και κοινωνικά κριτήρια οι ΔΕΗ-ΔΕΠΑ

«Καμία προεκλογική δέσμευση δεν εγκαταλείφθηκε» δήλωσε στον Real ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης. «Οι κόκκινες γραμμές μας δεν θα παραβιαστούν. Γι αυτό άλλωστε χαρακτηρίζονται και κόκκινες», πρόσθεσε.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Πώς αντικαθίστανται οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις από 13 δομές - Αλλαγές στο δημόσιο και τους ΟΤΑ

Μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση μαζί με τους εργαζόμενους και για τους εργαζόμενους, περισσότερες αρμοδιότητες στους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης αλλά και διαμόρφωση δομών που θα αντικαταστήσουν τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, προανήγγειλε μιλώντας στους εργαζόμενους του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΥΠΑΠΕΝ: Ανάγκη άμεσων μέτρων για την αποπληρωμή των οφειλών στους παραγωγούς Φωτοβολταϊκής Ενέργειας

Με εκπροσώπους Συνδέσμων κυρίως Φωτοβολταϊκών συναντήθηκε σήμερα ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Αντιδρούν τα συνδικάτα στο "πάγωμα" των μόνιμων προσλήψεων στη ΔΕΗ

fragezeichen-0005.gif from 123gifs.euΤην έντονη αντίδραση των σωματείων και των συνδικάτων συνάντησε η απόφαση για το "πάγωμα" των προσλήψεων, που "μπλοκάρει" τις δύο προκηρύξεις μόνιμου προσωπικού στη ΔΕΗ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Σε χαμηλό 20ετίας η κατανάλωση ενέργειας στην ΕΕ

Η κατανάλωση ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μειωθεί σε επίπεδα που εμφανίστηκαν τελευταία πριν από περισσότερο από δύο δεκαετίες, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΜΕΤΑ ΔΕΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: Καταγγελία

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Με την διακήρυξή μας βγήκαμε και είπαμε ανοιχτά ότι θέλουμε ένα Συνδικάτο το οποίο και θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των εργαζόμενων.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

ΠΕΔ: Διοργάνωση Ημερίδας Ενημέρωσης-Κατάρτισης για το θεσμικό πλαίσιο & Πρακτική Εκμάθηση του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. για φορείς Δημοσίου

Αγαπητέ κ. Δήμαρχε,


Όπως σας είναι γνωστό, βάσει του νέου θεσμικού πλαισίου (Ν. 4155/2013), όλες οι διαγωνιστικές διαδικασίες καθώς και η παρακολούθηση όλων των δημόσιων συμβάσεων που ξεπερνούν τις 60.000 ευρώ άνευ ΦΠΑ, θα πρέπει να πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ).

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Έτσι άνοιξε ο δρόμος για την Πτολεμαΐδα 5 πριν από 8 χρόνια … [του Χρήστου Κολοβού]

Οι εκλογές τελείωσαν, μια νέα κυβέρνηση ανέλαβε τις τύχες της χώρας, με την πρωτόγνωρη συνεργασία μιας «αριστερής» με μια «δεξιά» παράταξη σε ένα κοινό αντιμνημονιακό στόχο. Ας ευχηθούμε όλοι η νέα κυβέρνηση να πετύχει τους στόχους της, για το καλό της χώρας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Τσιρώνης:Το Πράσινο Ταμείο δεν είναι μαξιλάρι του υπουργείου Οικονομικών

Την «προίκα» του Πράσινου Ταμείου, ή τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος της, σκοπεύει να ζητήσει πίσω ο νέος αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιάννης Τσιρώνης.  
Σήμερα, μόλις το 2,5% των αποθεματικών του πηγαίνει για έργα αναβάθμισης του περιβάλλοντος. Οπως αναφέρει ο κ. Τσιρώνης μιλώντας στο «Βήμα» «το Πράσινο Ταμείο δεν είναι "μαξιλάρι" του υπουργείου Οικονομικών» και προσθέτει ότι «μόλις ξεμπερδέψουμε από τα μνημόνια, θα το συζητήσω με το υπουργείο Οικονομικών», καθώς η βούληση είναι να επιστρέψει βαθμιαία στους πολίτες και στους επιχειρηματίες ως πυλώνας βιώσιμης παραγωγικής ανασυγκρότησης.


κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Πόρτα από Αζέρους στα «προαπαιτούμενα» Λαφαζάνη για τον αγωγό TAP

Αποθαρρυντικά είναι τα νέα που καταφτάνουν από το Μπακού αναφορικά με τα αιτήματα που είχε βάλει πριν από μια εβδομάδα η ελληνική πλευρά στο τραπέζι υπό τη μορφή ανταλλαγμάτων ως αποτέλεσμα της δεδομένης στήριξής της στον αγωγό TAP.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Προσλήψεις έκτακτου προσωπικού ΔΕΗ στην Δυτική Μακεδονία

Πρόσληψη εκτάκτου προσωπικού στον ΑΗΣ Καρδιάς [Υποβολή Αιτήσεων από 12.02.2015 έως 21.02.2015]
Πρόσληψη εκτάκτου προσωπικού στον ΑΗΣ Μελίτης [Υποβολή Αιτήσεων από 18.02.2015 έως 27.02.2015]
Πρόσληψη εκτάκτου προσωπικού στη Δ/νση Υδροηλεκτρικής Παραγωγής στον Ν. Κοζάνης [Υποβολή Αιτήσεων από 11.02.2015 έως 20.02.2015]

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Renewables successfully driving down carbon emissions in Europe

Wind, solar, biomass and other renewable energy technologies continued to grow in 2013. New data shows they have been an important driving force in reducing greenhouse gas emissions in Europe.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Μείωση ενεργειακού κόστους των ΑΠΕ κατά 40% έως το 2025

Ισοτιμία δικτύου ή έως και χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τα ορυκτά καύσιμα επιτυγχάνει το κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, σε πολλές περιοχές του κόσμου.
Σύμφωνα με νέα έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ανανεώσιμης Ενέργειας (International Renewable Energy Agency -IRENA), που φέρει τον τίτλο «Το κόστος παραγωγής Ανανεώσιμης Ενέργειας το 2014» η χερσαία αιολική ενέργεια, η υδροηλεκτρική ενέργεια, η βιομάζα και η γεωθερμία ανταγωνίζονται ή είναι και φθηνότερες από πετρελαιογεννήτριες και μονάδες άνθρακα και φυσικού αερίου.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Αναστολή προκηρύξεων για πρόσληψη τακτικού προσωπικού από τη ΔΕΗ;

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γιώργου Αδαμίδη [Προέδρου του Σπάρτακου] σε προσωπικό του λογαριασμό σε κοινωνικό δίκτυο το ΑΣΕΠ απέστειλε πριν μερικές ημέρες στη ΔΕΗ επιστολή όπου αναφέρεται:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Δύο προκηρύξεις του ΑΣΕΠ για 660 μονίμους στη ΔΕΗ

Δύο προκηρύξεις του ΑΣΕΠ για 660 μονίμους στη ΔΕΗ   Στην τελική ευθεία για την αποστολή τους στο Εθνικό Τυπογραφείο βρίσκονται οι δύο προκηρύξεις που ετοίµασε το ΑΣΕΠ για 660 προσλήψεις στη ΔΕΗ
Πεντακόσιες πενήντα θέσεις Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης σε τεχνικές ειδικότητες και 110 πτυχιούχων ΑΕΙ και ΤΕΙ περιλαµβάνουν οι πρώτες προκηρύξεις που θα εκδώσει το ΑΣΕΠ το 2015 για µόνιµο προσωπικό.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Επιστολή εργαζομένων: Μύθοι και αλήθειες για τον ΑΔΜΗΕ

fragezeichen-0005.gif from 123gifs.eu Σε ανακοίνωση προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι του ΑΔΜΗΕ, προκειμένου να σχολιάσουν την ακύρωση της ιδιωτικοποίησης της εταιρείας από την κυβέρνηση, αλλά και τα δημοσιεύματα σχετικά με το θέμα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Σπάρτακος: Επιστολή στον Αν. Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις αμοιβές στην ΔΕΗ

Κύριε Υπουργέ

Καταρχάς θα θέλαμε να σας συγχαρούμε και ταυτόχρονα να ευχηθούμε καλή επιτυχία στο ομολογουμένως δύσκολο έργο που αναλάβατε.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

New publication out! LIFE and Climate change mitigation

In anticipation of the award of the first action grants from the LIFE sub-programme for Climate Action, the latest LIFE Environment Focus publication takes an in-depth look at LIFE's work till now in support of climate change mitigation.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

«Λίπος» 261 εκατ. ευρώ σε λιγνιτικές και ορυχεία εντοπίζει μελέτη της Ernst & Young

Συνολική μείωση του κόστους παραγωγής που φτάνουν τα 261 εκατ. ευρώ εντοπίζει μελέτη της Ernst & Young η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, η οποία αποτέλεσε και την αφορμή για τις πρόσφατες δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού ΥΠΑΠΕΝ Π. Λαφαζάνη για δυνατότητες μείωσης των τιμολογίων στο ρεύμα.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Τι έδειξε η αυτοψία του γεωραντάρ στο οδικό δίκτυο Καστοριάς και Φλώρινας που επλήγη από την κακοκαιρία

Στις ενέργειες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την κακοκαιρία, στο οδικό δίκτυο της Καστοριάς και της Φλώρινας, αναφέρθηκε χθες με δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης ο περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Τα προαπαιτούμενα για την ενεργοποίηση νέου ΕΣΠΑ

Αγώνα δρόμου για να καλύψει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το νέο ΕΣΠΑ κάνει η κυβέρνηση, με στόχο την ταχύτερη ενεργοποίηση του προγράμματος, που αποτελεί το βασικότερο αναπτυξιακό εργαλείο τα επόμενα χρόνια. Αμεσο προαπαιτούμενο είναι η υλοποίηση του νόμου για τη διαχείριση του προγράμματος, καθώς και η υποβολή έως τα τέλη Φεβρουαρίου των σχεδίων δράσης για την «Εξυπνη Εξειδίκευση», τα οποία θα πρέπει να συνοδεύουν κάθε περιφερειακό και τομεακό πρόγραμμα. Αντίστοιχα, εντός του Μαρτίου θα πρέπει να έχει κατατεθεί το σχέδιο δράσης για το σύνολο του προγράμματος.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή μελετών για το οδικό δίκτυο της Π.Ε. Κοζάνης [χρηματοδότηση 2,8 εκ ευρώ από τον Τοπικό Πόρο]

dromoiΤη μελέτη για την υλοποίηση σημαντικών έργων, που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης υπέγραψε την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης. Αντικείμενο της μελέτης αποτελούν τέσσερα οδικά έργα του Ν. Κοζάνης:

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ραχήλ Μακρή: Τέλος στον εργασιακό μεσαίωνα των λιγνιτωρυχείων και των ΑΗΣ

Ο Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων έχει υπερτονίσει ότι: «Έχουμε για μέτρο κάθε πράξης μας το συμφέρον των εργαζομένων και της κοινωνίας». Οι εργαζόμενοι του Ορυχείο Καρδιάς δεν πληρώνονται για μήνες, δεν έλαβαν δώρο Χριστουγέννων, ούτε την αμοιβή για την υπερωριακή του απασχόληση.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Επίσκεψη Υπουργού ΠΑΠΕΝ στο Αζερμπαϊτζάν [αντισταθμιστικά οφέλη για τον TAP;]

Ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης πραγματοποίησε επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν στις 12 Φεβρουαρίου και συμμετείχε στις εργασίες του Πρώτου Συμβουλευτικού Συμβουλίου για τον Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου, συνοδευόμενος από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΠΑ κ. Σπύρο Παλαιογιάννη, τον Πρέσβη της Ελλάδας στο Μπακού κ. Δημήτριο Τσούνγκα και τον Διπλωματικό του Σύμβουλο κ. Βασίλη Ξηρό.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ανακοίνωση ΥΠΑΠΕΝ για τα δημοσιεύματα περί λιγνιτωρυχείων

Οι δήθεν εξαγγελίες του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τις οποίες επικαλούνται κάποια δημοσιεύματα και οι οποίες, τάχα, αφορούν την τύχη λιγνιτωρυχείων, αποτελούν μυθεύματα και επινοήσεις που αποβλέπουν να προκαλέσουν αντιπαραθέσεις και φτηνές εντυπώσεις.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Διπλάσιες ποσότητες αερίου θα μεταφέρει ο TAP

Ρελάνς των Βρυξελλών απέναντι στην επιθετική πολιτική της Μόσχας αποτελεί η απόφαση να επισπευσθεί ο διπλασιασμός των ποσοτήτων φυσικού αερίου από τη Κασπία >που θα διοχετεύονται μέσω του αγωγού ΤΑP στην Ευρώπη, όπως έσπευσε να δηλώσει από το Μπακού ο Αντιπρόεδρος της ΕΕ και Επίτροπος Ενέργειας Μάρος Σέφκοβιτς.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Προς κοινή ενεργειακή πολιτική η Ευρωπαϊκή Ένωση

Aναβάθμιση του ρόλου του Νότιου Διαδρόμου φυσικού αερίου, στρατηγικές συμμαχίες με τις χώρες της Κεντρικής Ασίας και το Ιράν και αναδιαμόρφωση των σχέσεων ΕΕ-Ρωσίας στα ενεργειακά, είναι ορισμένες από τις προτεραιότητες που θέτει ο επίτροπος Μάρος Σέφκοβιτς για την αύξηση της ασφάλειας εφοδιασμού της ΕΕ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Ενέργεια: Αρχισαν τα... «όργανα» για τις εξαγγελίες Λαφαζάνη [Σε Ελασσόνα και Δράμα...]

Aντιμέτωπη με τις τοπικές κοινωνίες της Ελασσόνας και της Δράμας θα βρεθεί η κυβέρνηση στην περίπτωση που επιχειρήσει να ενεργοποιήσει τα σενάρια για εκμετάλλευση των κοιτασμάτων λιγνίτη στις περιοχές αυτές.

Τα σενάρια αυτά ήρθαν στην επιφάνεια μετά τις δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη, για πάγωμα της διαδικασίας που αφορά τη δημιουργία και ιδιωτικοποίηση της «μικρής ΔΕΗ».

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Τι αλλάζει στο μισθολόγιο στο Δημόσιο

Αλλαγές έρχονται στο ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίες προβλέπουν πλήρη εξομοίωση των αποδοχών μεταξύ των υπαλλήλων διαφορετικών υπουργείων και υπηρεσιών, οι οποίοι όμως έχουν τα ίδια προσόντα και την ίδια αποδοτικότητα.

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...

Στο μικροσκόπιο της Εγνατίας οδού οι γέφυρες της MOMA - Ξεκινά μελέτες σε 35 νομούς για την αποτύπωση της κατάστασης 1.200 έργων

Την επιθεώρηση και τη μελέτη αναβάθμισης περίπου 1.200 γεφυρών, η πλειονότητα των οποίων δεν έχει ελεγχθεί ή συντηρηθεί ποτέ, αναλαμβάνει σε 35 νομούς η Εγνατία Οδός ΑΕ. Σε συνέχεια προηγούμενης απόφασης του διοικητικού της συμβουλίου, η Εγνατία Οδός προκήρυξε προ ημερών τέσσερις διαγωνισμούς μελετών, με επίσημο αντικείμενο «την καταγραφή, κωδικοποίηση, επιθεώρηση, αξιολόγηση και μελέτη επεμβάσεων λειτουργικής και δομικής αναβάθμισης γεφυρών και τεχνικών, στο πλαίσιο του επιπέδου της οδικής ασφάλειας σε τμήματα του εθνικού και επαρχιακού δικτύου της Ελλάδας».

κλικ για πλήρη ανάγνωση ή για το σχόλιο σας...