.

Σπάρτακος: Ανοικτή επιστολή για τα σενάρια περί πώλησης μονάδων

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς Υπουργό ΠΕΚΑ Κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου
Ημερ: 29/08/2011
Θέμα: Σενάρια περί πώληση μονάδων της ΔΕΗ

Χθες ήταν ο ΑΗΣ Αμυνταίου Φιλώτα, σήμερα ο ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, προχθές η Μελίτη. Αύριο τι; Ποια άλλη μονάδα της περιοχής μας θα πωλείται ή… μήπως πρόκειται να ακούσουμε και κάτι για πώληση στη Μεγαλόπολη;
Κύριε Υπουργέ
Δυστυχώς διανύουμε μία περίοδο που οι εξελίξεις στα θέματα της ΔΕΗ είναι τόσο καταιγιστικές, σημαντικές και κρίσιμες που θα έλεγε κανείς ότι απαιτούνται βιονικές δυνάμεις για να παρακολουθήσει κανείς τα τεκταινόμενα. Όμως, τις ίδιες ακριβώς δυνάμεις φαίνεται πως θα πρέπει να διαθέτει προκειμένου να ¨κρατήσει έναν λογαριασμό¨ από όλα όσα καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητες. Άρθρα, ρεπορτάζ, σχόλια, τοποθετήσεις που βασίζονται σε «καλά πληροφορημένες πηγές», σε «υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου», σε «κορυφαίους κυβερνητικούς παράγοντες» και που τη μία πωλούν την τάδε μονάδα, την άλλη πωλούν τη άλλη μονάδα και η ιστορία πάει λέγοντας.
Την ώρα που κρίνεται το μέλλον της ΔΕΗ (και όπως αντιλαμβάνεστε στο όνομά αυτής, κρίνονται και πολλά άλλα πράγματα όπως είναι το μέλλον και οι προοπτικές του Ενεργειακού Λεκανοπεδίου), την ώρα που η κατάσταση της Εθνικής μας Οικονομίας εξαρτάται άμεσα από τις καθημερινές εξελίξεις στα ενεργειακά (και υφίσταται διαρκώς τις αρνητικές συνέπειες αυτών), αυτή λοιπόν την ώρα που όλοι περιμένουν από επίσημα χείλη μία θέση σχετικά με το τι ακριβώς συμβαίνει, αντί αυτού έρχονται αντιμέτωποι με νέα σενάρια, νέες υποθέσεις και ενδεχόμενα.
Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι την αγωνία και την ανησυχία του κόσμου δεν τη συμμερίζεται κανένας. Αντίθετα οι «πηγές» φροντίζουν να κρατούν καλά ενημερωμένο τον τάδε ή το δείνα δημοσιογράφο ή παράγοντα με αποτέλεσμα η σύγχυση και η αγωνία να μεγαλώνουν. Μη ξεχνάτε όμως κ. Παπακωνσταντίνου ότι μαζί με αυτά μεγαλώνουν και το μένος και η αγανάκτηση του κόσμου.
Κύριε Υπουργέ
Πριν από λίγο καιρό δηλώνατε ότι «δεν έχω σταματήσει να μιλάω με συμπατριώτες μου από την Κοζάνη και αν χρειαζόταν θα μπορούσα να εξηγήσω σε όλους κάθε απόφαση που έχει παρθεί από την κυβέρνηση. Η ζωή στην Κοζάνη ούτε αρχίζει ούτε τελειώνει στο ποσοστό του Δημοσίου στη ΔΕΗ». Δυστυχώς η προσωπική σας εκτίμηση διαφέρει παρασάγγης από τη θέση της τοπικής κοινωνίας και μάλλον πλανάστε αν νομίζεται ότι ΔΕ χρειάζεται να δώσετε εξηγήσεις. Ιδού η Ρόδος λοιπόν.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ήδη σας έχει προσκαλέσει να είστε ο κεντρικός εισηγητής της ημερίδας που διοργανώνει στις 9 Σεπτεμβρίου με θέμα «Παραχώρηση δικαιωμάτων εκμετάλλευσης λιγνίτη σε ιδιώτες – οι εξελίξεις στη ΔΕΗ Α.Ε. μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου».
Εκτιμούμε ότι η πρόσκληση αυτή αποτελεί παράλληλα και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να δώσετε επιτέλους τις απαντήσεις που ζητά η τοπική κοινωνία, πρωτίστως.
Το συνδικάτο έχει εκφραστεί. Οι θέσεις του είναι διαχρονικές, σαφείς και αταλάντευτες. κ. Υπουργέ, σας προκαλούμε να ξεκαθαρίσετε μία και καλή ποια είναι τα αληθινά σενάρια.


ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ
ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Γιώργος Αδαμίδης Κων/νος Βασιλειάδης

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου