.

Πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση των κατοίκων της Ποντοκώμης από το Δήμο Κοζάνης αναφορικά με τη μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης

Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των κατοίκων της Ποντοκώμης από το Δήμο Κοζάνης αναφορικά με τη μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης και τη διαδικασία ανάρτησης των κτηματολογικών πινάκων από την Επιθεώρηση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδας.Ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα μετεγκαταστάσεων κ. Δημήτρης Μαυροματίδης και η νομικός σύμβουλος κ. Πολυτίμη Φαρμάκη ως συνεργάτης της ΑΝΚΟ (τεχνικός σύμβουλος για τη μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης) ενημέρωσαν του κατοίκους για τη διαδικασία υποβολή αντιρρήσεων επί των αναρτημένων πινάκων.

Κατά τη συνάντηση, πέραν της ενημέρωσης των ενεργειών που έχουν πραγματοποιηθεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα από το Δήμο Κοζάνης, ακολούθησαν ερωτήσεις για όλο το εγχείρημα της μετεγκατάστασης της Ποντοκώμης οι οποίες και απαντήθηκαν.

Κοινή διαπίστωση όλων των παρευρισκομένων ήταν η επίσπευση κατά το δυνατόν των διαδικασιών και η τήρηση των συμφωνημένων δεσμεύσεων για την περιοχή και του μνημονίου συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ ΔΕΗ και τοπικής κοινωνίας.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης αφού ευχαρίστησε δημόσια την Επιθεώρηση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος και το αρμόδιο τμήμα της ΔΕΗ για τις προσπάθειες που κατέβαλλαν και καταβάλουν για την ολοκλήρωση όλων των ενεργειών για τη δημοσίευση από πλευράς πολιτείας του ΦΕΚ μετεγκατάστασης της Ποντοκώμης, επεσήμανε πως η υφιστάμενη συγκυρία αποτελεί στάση στην διαδρομή για την οριστική μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης.

Σημειώνεται ότι αποκλειστικά για την ενημέρωση των δικαιούχων επί των κτηματολογικών πινάκων του οικισμού Ποντοκώμης παραβρίσκονται υπάλληλοι του Δήμου μέχρι το πέρας της προβλεπόμενης προθεσμίας.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου