.

Μετά τις 15 Σεπτεμβρίου οι αποφάσεις για άνοιγμα της αγοράς ενέργειας

Η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρισμού σε συνδυασμό με το άνοιγμα της αγοράς λιγνίτη, μετατίθεται για τις 15 Σεπτεμβρίου, όπως ενημέρωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου τους εκπροσώπους της Ε.Ε., του ΕΚΤ και του ΔΝΤ, στο πλαίσιο του ελέγχου που πραγματοποιούν για την εξέλιξη του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Στη συνάντηση της τρόικας με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος παρουσιάστηκαν οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά την ψήφιση και εφαρμογή του νόμου 4001/2011 για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και το σχέδιο «Hλιος» για την ανάπτυξη υποδομών αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας, που στοχεύει στην προσέλκυση και κινητοποίηση κεφαλαίων ύψους 20 δισ. ευρώ και στη δημιουργία έως 60.000 νέων θέσεων εργασίας.

Τα στελέχη του υπουργείου ενημέρωσαν επίσης την τρόικα για θέματα που αφορούν την περιβαλλοντική αδειοδότηση και τα αυθαίρετα, την προώθηση επενδύσεων, το κτηματολόγιο, όπου επισημάνθηκε ότι έχουν ήδη προκηρυχθεί 2 εκατ. δικαιώματα και ως το τέλος του έτους θα έχει εκπληρωθεί ο στόχος για την προκήρυξη 4 εκατ. δικαιωμάτων. Ο υπουργός ενημέρωσε επίσης για τον σχεδιασμό της επιτάχυνσης της κτηματογράφησης με πιθανή είσοδο και ιδιωτών επενδυτών και την πρόοδο στην κατάρτιση των χωροταξικών σχεδίων και των δασικών χαρτών.

Αναδημοσίευση: express.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου