.

Αισιόδοξος για το 2012 ο Ε. Μυτιληναίος – Σημαντική η Συνεισφορά του Τομέα Ενέργειας

Από το energia.gr...

Μετά το επιτυχημένο α’ εξάμηνο του 2011, η διοίκηση του Ομίλου Μυτιληναίου προβλέπει και ένα θετικό 2012, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος σε πρόσφατη συνέντευξη για το Bloomberg. Αιτία για την αύξηση των μεγεθών είναι ότι ο όμιλος έχει εξωστρεφή διάθεση και συνεπώς δεν επηρεάζεται τόσο από την κρίση, όσο το σύνολο των επιχειρήσεων. Επίσης, υπογραμμίζεται η σημασία του τομέα ενέργειας, ο οποίος φέτος συνεισφέρει σημαντικά στην κερδοφορία.

Ο κ. Μυτιληναίος δήλωσε στη συνέντευξη ότι μέσα σε δύο χρόνια ο όμιλος διπλασίασε τζίρο και κέρδη και αναμένεται πολύ καλή χρονιά να είναι και το 2012. Τόνισε παράλληλα ότι η ελληνική αγορά αποτελεί καλή επενδυτική ευκαιρία, παρά το αρνητικό κλίμα, καθώς ο υποψήφιος επενδυτής θα εξασφαλίσει σημαντικές αποδόσεις. Ο κ. Μυτιληναίος πρόσθεσε ότι η σημαντικότερη προτεραιότητα για την πολιτική-επιχειρηματική και κάθε ελίτ στην Ελλάδα είναι να γίνει ότι χρειάζεται για να κρατηθεί η χώρα στη ζώνη του ευρώ. Στην αντίθετη περίπτωση, αν και τα οφέλη για μια εξαγωγική εταιρεία όπως ο όμιλος Μυτιληναίος θα ήταν τεράστια, η ζημία για τη χώρα θα ήταν ανυπολόγιστη.

Στον τομέα των εμπορευμάτων, εκτίμησε ότι θα έχουν για πολλά χρόνια ακόμη πολύ καλή πορεία, και αν και θα υπάρχουν και οι χρονιές διόρθωσης αργά ή γρήγορα θα επανέρχεται η ανοδική πορεία.

Δήλωσε σχετικά: «Εξακολουθώ να πιστεύω ότι τα βασικά προϊόντα βρίσκονται σε έναν υπερ-κύκλο (super cycle) που ξεκίνησε στην αρχή της δεκαετίας, της προηγούμενης δεκαετίας, και θα διατηρηθεί για πολλά ακόμα χρόνια. Υπάρχουν, φυσικά, και διακυμάνσεις. Το 2008 έγινε μια σημαντική διόρθωση. Παρατηρούμε και τώρα μία ελαφρά διόρθωση, τα πράγματα, όμως, θα επανέλθουν και αυτό δεν θα αργήσει να γίνει».

Τέλος, η συνεισφορά του τομέα της ενέργειας αναμένεται να επηρεάσει καθοριστικά τα οικονομικά αποτελέσματα και στο υπόλοιπο της φετινής χρήσης, καθώς ο όμιλος επωφελείται και από τις ευνοϊκές τιμές που επικρατούν στη spot αγορά του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), βελτιώνοντας σημαντικά το κόστος του παραγόμενου ηλεκτρικού ρεύματος. Πλέον, με την λειτουργία της μονάδας της Korinthos Power, η συνολική εγκατεστημένη ισχύς του ομίλου θα ανέλθει σε 1.200 MW.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου