.

Ραχήλ Μακρή: Ερώτηση σχετικά με την πώληση 17% των μετοχών της ΔΕΗ στην Γερμανική εταιρεία RWE

Σύμφωνα με καταγγελία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ,  η Ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε να εκχωρήσει το ποσοστό του  17%  των  μεταβιβασθέντων  μετοχών της ΔΕΗ στο ΤΑΙΠΕΔ   έναντι του τιμήματος των 500εκ ευρώ στην Γερμανική εταιρεία RWE.

Aκόμη καταγγέλλεται ότι στην εν λόγω εταιρεία εκχωρήθηκε και το μάνατζμεντ της επιχείρησης και μάλιστα με ειδικό καθεστώς.


Αν η παραπάνω καταγγελία είναι βάσιμη, τότε τίθεται σοβαρό ζήτημα για την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών αλλά και για την κυβέρνηση, αφού η ενέργεια αυτή, μεταλλάσει την ενεργειακή πολιτική της χώρας,  πιθανώς να ανατρέψει τις εργασιακές σχέσεις και την μισθοδοσία στην επιχείρηση, δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στο επενδυτικό πρόγραμμα της ΔΕΗ, αφού είναι δεδομένο ότι ο ιδιώτης θα το αλλάξει, και ανατρέπει τα δεδομένα στις σχέσεις  τοπικής κοινωνίας των Π.Ε. Κοζάνης και Φλώρινας και της επιχείρησης, αφού με το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς θα αλλάξουν οι συσχετισμοί.
Είναι γνωστό ότι αλλιώς  αντιμετωπίζεται μια ΔΕΗ με Δημόσιο χαρακτήρα και διαφορετικά μια ΔΕΗ υπό « Γερμανική κατοχή».
Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις και να διασαφηνίσει στον Ελληνικό λαό τι έχει πράξει ακριβώς σε σχέση με την μεταβίβαση των μετοχών στο ΤΑΙΠΕΔ και την μελλοντική εξέλιξη της επιχείρησης, αν αληθεύουν οι καταγγελίες της ΓΕΝΟΠ και πως θα διασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν θα επιτρέψουν την παράνομη, αυθαίρετη και ενάντια στο δημόσιο συμφέρον, εκποίηση της ΔΕΗ μέσω του μηχανισμού ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας που ονομάζεται ΤΑΙΠΕΔ. Κάθε ενέργεια ενάντια στη δημόσια περιουσία των Ελλήνων αποτελεί υποθήκη της Ελληνικής μας κυριαρχίας.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου