.

Πάγο θα ρίξουν την Τετάρτη έξω από τη Βουλή κάτοικοι της Φλώρινας και της Καστοριάς

Κομμάτια πάγου θα ρίξουν το πρωί της Τετάρτης έξω από τη Βουλή κάτοικοι και φορείς της Φλώρινας και της Καστοριάς, που θα μεταβούν στην Αθήνα, για να συναντηθούν με τον πρόεδρο της Βουλής και αρχηγούς κομμάτων, με αίτημα τη μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης σε μια περιοχή που πλήττεται από σφοδρούς και μεγάλους σε διάρκεια χειμώνες.

«Πρόκειται για μια συμβολική κίνηση που έχει στόχο να κάνει γνωστό το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας. Έχουμε μπει κυριολεκτικά 'στον πάγο' λόγω της απόφασης της κυβέρνησης για την εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με εκείνη του πετρελαίου κίνησης. Ζητούμε την εξαίρεση της Φλώρινας από τη σχετική ρύθμιση και την πώληση του πετρελαίου θέρμανσης σε τιμές ανάλογες με εκείνες του ναυτιλιακού πετρελαίου» εξηγεί ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας Σάββας Σαπαλίδης.

Κατά την κινητοποίηση της Τετάρτης εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων της περιοχής θα αναρτήσουν πανό έξω από τη Βουλή, ενώ μέλη της επιτροπής αγώνα που έχει συσταθεί θα επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων.

Η αυλαία των κινητοποιήσεων για το πετρέλαιο ανοίγει την Τρίτη, στις 11 το πρωί, με γενική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία της Φλώρινας, κλείσιμο υπηρεσιών, συνόρων, του τελωνειακού σταθμού της Νίκης και της μονάδας παροχής ρεύματος του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Φιλώτα.

«Μέλη της επιτροπής αγώνα θα κλείσουν όλα τα δημόσια κτίρια, τις εφορίες, τους δήμους και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας προκειμένου να εμποδίσουν την είσοδο σε αυτές» αναφέρει ο κ. Σαπαλίδης και επισημαίνει ότι δεν αποκλείεται να αποκλειστούν και κεντρικοί οδικοί άξονες.

Πηγη: ΤΑ ΝΕΑ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου