.

Εγγραφές μαθητών στο Ελεύθερο Σχολείο της ΑΡΣΙΣ

Για τέταρτη συνεχή χρονιά είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη των εγγραφών στο Ελεύθερο Σχολείο της ΑΡΣΙΣ. Από σήμερα (15 Οκτωβρίου) έως την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012 οι ενδιαφερόμενοι μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου μπορούν να βρουν στο Ελεύθερο Σχολείο της ΑΡΣΙΣ, δωρεάν στήριξη στα μαθήματα της Γλωσσικής διδασκαλίας (Αρχαία, Νέα), των Μαθηματικών, της Φυσικής, της Χημείας, της Αγγλικής Γλώσσας και της χρήσης των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Παράλληλα, τα παιδιά του Ελεύθερου Σχολείου της ΑΡΣΙΣ συμμετέχουν σε εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης, πραγματοποιούν επισκέψεις σε πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, παίζουν, συμμετέχουν και δημιουργούν.

Στόχος, στη βάση της αρχής της ελευθερίας, η απρόσκοπτη εξέλιξη των ικανοτήτων του κάθε παιδιού και η δημιουργία μιας ανοιχτής δομής που θα ενθαρρύνει την αυτοπεποίθηση, την κριτική ικανότητα και την προσωπική ανάπτυξη των παιδιών. Η μάθηση στο Ελεύθερο Σχολείο της ΑΡΣΙΣ είναι διασκεδαστική με απώτερο σκοπό την εμπειρία μέσα από την αποδοχή της διαφορετικότητας, την πίστη στην ισότητα και όχι την παπαγαλία και τη βαθμοθηρία. Σύμφωνα με τον Jean Piaget "Ο στόχος της εκπαίδευσης δεν πρέπει να είναι να γεμίζει το μυαλό του παιδιού με στεγνές πληροφορίες, μα να δημιουργεί το ίδιο το παιδί ευκαιρίες μάθησης, να ανακαλύψει τους άλλους ανθρώπους και να είναι σε θέση να κάνει καινούργια πράγματα".  
Στο Ελεύθερο Σχολείο της ΑΡΣΙΣ μπορούν να εγγραφούν μαθητές οι οικογένειες των οποίων διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας και μπορεί να είναι άνεργοι, χαμηλά αμειβόμενοι εργαζόμενοι, μονογονεϊκές οικογένειες, μετανάστες κ.α. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε: με το Γραφείο της ΑΡΣΙΣ, οδός Αμύντα 4, στο τηλέφωνο 2461049799, στο e-mail: infokoz@arsis.gr, ή μέσω της σελίδας www.facebook.com/Arsis.Kozanis.
Σήμερα, που τα παιδιά βιώνουν ίσως με το χειρότερο τρόπο τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, σήμερα, που η ενεργοποίηση των κοινωνικών αυτοματισμών οδηγεί στην ολοκληρωτική διάσπαση της κοινωνικής συνοχής, σήμερα, που όλα αυτά είναι δύσκολο να τα εξηγήσεις στα παιδιά, σήμερα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μας να απελευθερώσουμε τη δυναμική της δημιουργικότητας μας και να προσπαθήσουμε στο τώρα και στο εδώ να χτίσουμε διαδικασίες μάθησης, όπου η ελευθερία, η αλληλεγγύη και η ισότητα θα αποκτούν υπόσταση καθημερινά στην πράξη και στη ζωή μας.

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου