.

Με επέμβαση των ΜΑΤ διαλύθηκε η κατάληψη στη ΔΕΗ από τη ΓΕΝΟΠ

Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα, Δευτέρα, οι 18 συλληφθέντες για την κατάληψη του κτιρίου Πληροφοριακών Συστημάτων της ΔΕΗ, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος.


Η κινητοποίηση διαλύθηκε έπειτα από επέμβαση των ΜΑΤ αργά το βράδυ της Κυριακής. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Η κατάληψη είχε οργανωθεί από τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ με πρωτοβουλία του προέδρου του συνδικάτου των εργαζομένων στην επιχείρηση Νίκου Φωτόπουλου. Οπως ο ίδιος είχε πει, προχώρησαν στην κατάληψη για να αναζητήσουν στοιχεία σχετικά με το τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών ρεύματος τα οποία κατά τον κ. Φωτόπουλο «συνιστούν σκάνδαλο απέναντι στο φτωχό λαό. Στοιχεία που θα αποδείξουν ότι πληρώνουν μόνο τα κορόιδα».

Οι άντρες της αστυνομίας προέβησαν σε 18 προσαγωγές, οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις με την κατηγορία της διατάραξης της κοινής ειρήνης. Ανάμεσα σε αυτούς που προσήχθησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών είναι και ο κ. Φωτόπουλος. Την ώρα της αστυνομικής επέμβασης έξω από το κτίριο της ΔΕΗ βρίσκονταν τουλάχιστον 200 άτομα.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ήδη από την Παρασκευή είχε διαμηνύσει ότι «αυτή την ώρα η κυβέρνηση δίνει μια μάχη σε όλα τα μέτωπα, για την αξιοπιστία της χώρας και για τη σωτηρία της Πατρίδας, ώστε να μην πάνε χαμένες οι τεράστιες θυσίες του Ελληνικού λαού. Απατώνται, λοιπόν, όσοι νομίζουν ότι θα αφήσω τη χώρα να γίνει ξέφραγο αμπέλι. Και λυπάμαι ιδιαίτερα για εκείνους που γνωρίζουν τι θα πει και Νόμος και Δημοκρατία και οι οποίοι όχι μόνο δεν βοηθούν, αλλά βάζουν και εμπόδια και ρίχνουν και λάδι στη φωτιά. Ας γνωρίζουν όλοι ότι δεν αποπροσανατολιζόμαστε. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα με την ίδια τόλμη και την ίδια αποφασιστικότητα για το καλό αυτού του τόπου».

Πηγη: Πρωτο Θέμα

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου