.

Κοινό μέτωπο των επιστημονικών φορέων με Πανεπιστημονικές κινητοποιήσεις

Οι επιστημονικοί φορείς των δικηγόρων, δικαστικών επιμελητών, διπλ. μηχανικών, ιατρών, συμβολαιογράφων, οδοντογιατρών, φαρμακοποιών, οι οποίοι βρίσκονται σε σταθερή και διαχρονική συνεργασία μεταξύ τους, συντονίζουν τη δράση τους, αναπτύσσουν νέες πρωτοβουλίες και με κοινό αγωνιστικό και διεκδικητικό πλαίσιο πραγματοποιούν:

• Κοινή συνέντευξη Τύπου των προέδρων των επιστημονικών φορέων τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012 στις 10.30 το πρωί στα γραφεία του ΔΣΑ στην Αθήνα (Ακαδημίας 60, 1ος όροφος).

• Πανεπιστημονική συγκέντρωση διαμαρτυρίας επίσης τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012 στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου.

• Πανεπιστημονική συγκέντρωση την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012 έξω από τα γραφεία του ΔΣΑ στη 1 το μεσημέρι, στην οδό Ακαδημίας και εν συνεχεία και πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών.

Οι Φορείς των επιστημόνων αγωνίζονται προκειμένου να αποτραπούν:

α) αφενός μεν η επιχειρούμενη – διά της σχεδιαζόμενης ένταξης των κλάδων υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ) στον ΕΟΠΥΥ – φαλκίδευση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των μελών τους και η υφαρπαγή των αποθεματικών των Ταμείων τους, προς όφελος της στήριξης άλλων προβληματικών ταμείων και κλάδων υγείας,

β) αφετέρου δε η υιοθέτηση φορολογικών ρυθμίσεων εξοντωτικών, βραχυπρόθεσμης και κοντόφθαλμης λογικής, οι οποίες – κατά πλήρη βεβαιότητα – αναμένεται να οδηγήσουν σε αφανισμό του κλάδου των επιστημόνων ελεύθερων επαγγελματιών, στην οικονομική τους εξαθλίωση και, εντέλει, στην επίταση των αντιαναπτυξιακών αδιεξόδων της χώρας. Και

γ) να ανατραπούν οριστικά οι πολιτικές της ύφεσης, των οριζόντιων περικοπών και της διαρκούς εξαθλίωσης του ελληνικού επιστημονικού, παραγωγικού δυναμικού και της κατάλυσης του Κράτους Δικαίου.

Οι Φορείς των επιστημόνων αναπτύσσουν κοινή δράση και διεκδικούν:

1. Τη μείωση των παγίων ασφαλιστικών εισφορών και την αύξηση των αναλογικών ασφαλιτικών εισφορών.

2. Την ύπαρξη ιατροφαρμακευτικής κάλυψης για όλους.

3. Την αυτοδιαχείριση του ΕΤΑΑ, των Κλάδων του, των αποθεματικών του, την παραμονή της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης στο ΕΤΑΑ και την ανατροπή του Ν. 2469/1997 που υποχρεώνει τα ασφαλιστικά Ταμεία να καταθέτουν τα αποθεματικά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος.

4. Την άμεση ενεργοποίηση του Κλάδου Προνοιακών Παροχών και την κάλυψη της ανεργίας την οποία επιδοτούμε.

5. Την αναπλήρωση των περίπου 3 δις. € που απώλεσε το Ταμείο από την αναδιάρθρωση των Ομολόγων και τις παράνομες αλχημείες που συνεχίζει η Τράπεζα της Ελλάδος καθώς και την καταβολή της οφειλής του Κράτους, από την τριμερή χρηματοδότηση του Ν. 2084/1992, προς το Ταμείο μας, ύψους πλέον των 1000 εκ. €.

6. Την ακύρωση των ανάλγητων διατάξεων κατάργησης του εργασιακού πλαισίου και της οριζόντιας άδικης και συνεχούς φορολόγησης.

7. Τη μη κατάργηση του αφορολόγητου και τη ματαίωση του άδικου ενιαίου φορολογικού ποσοστού 35% για όλα τα εισοδήματα από το πρώτο ευρώ.

8. Την ύπαρξη ενός ιεραρχημένου αναπτυξιακού σχεδίου για την άμεση ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ και την αύξηση του ΠΔΕ και με επαρκείς Δημόσιες Υπηρεσίες.

9. Το σταμάτημα της απαξίωσης των ελλήνων επιστημόνων, ιδίως των νέων με τις συνεχείς μειώσεις μισθών και τα άδικα και οριζόντια χαράτσια και την

10. Ανατροπή της επιχειρούμενης πολιτικής διάλυσης των φορέων των ελλήνων επιστημόνων και προάσπιση του απολύτως κατοχυρωμένου θεσμικού, παρεμβατικού ρόλου τους, ως επίσημων επιστημονικών συμβούλων της ελληνικής πολιτείας.

Στο κοινό μέτωπο συμμετέχουν οι φορείς:

• Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος

• Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία

• Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής

• Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

• Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά

• Σύλλογος Δικαστικών Επιμελητών Εφετείων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου, Δωδεκανήσου, Λαμίας

• Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος

• Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος

• Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

• Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος

• Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου