.

Τι έδειξε η αυτοψία του γεωραντάρ στο οδικό δίκτυο Καστοριάς και Φλώρινας που επλήγη από την κακοκαιρία

Στις ενέργειες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την κακοκαιρία, στο οδικό δίκτυο της Καστοριάς και της Φλώρινας, αναφέρθηκε χθες με δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης ο περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης.
Ειδικότερα, τα προβλήματα εντοπίζονται στο οδικό δίκτυο της Κορομηλιάς στην ΠΕ Φλώρινας, στο Βίτσι και ένα τρίτο πρόβλημα στο δρόμο από τη Βεύη προς τη Φλώρινα.
"Θέλοντας να έχουμε επακριβή γνώμη τι συμβαίνει με τη θεομηνία και για να αποφύγουμε λάθος εκτιμήσεις δια γυμνού οφθαλμού, επιστρατεύσαμε ένα σύγχρονο μηχάνημα, γεωραντάρ, που κάνει τομές στο δρόμο σε τρισδιάστατη εικόνα. Το μηχάνημα πήγε χθες στην Κορομηλιά και στις άλλες περιοχές που υπάρχουν προβλήματα. Για το δρόμο της Κορομηλιάς υπάρχει η εισήγηση των ειδικών να επιτραπεί η διέλευση των οχημάτων από τη μια λωρίδα, χωρίς ωστόσο να γίνει η κυκλοφορία των φορτηγών. Στο Βίτσι ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός και στη Βεύη ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός. Μάλιστα συμβαίνει κάτι πρωτοφανές στο κομμάτι αυτό του δρόμου της Βεύης, για το λόγο αυτό ζήτησα πραγματογνωμοσύνη, να ζητηθεί ο φάκελος του έργου για να δούμε αν βάση των μελετών και των προδιαγραφών του εκτελέστηκε το έργο ως έπρεπε" τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καρυπίδης.
Θυμίζουμε πως μετά την έντονη βροχόπτωση στην ευρύτερη περιοχή των Κορεστείων αυξήθηκε κατά πολύ η παροχή του νερού του ποταμού που ρέει σε αρκετά μεγάλο μήκος του παράλληλα με το τμήμα της Ε.Ο. 15 Διασταύρωση Κορομηλιάς – Διασταύρωση Κρυσταλλοπηγής και δημιούργησε υποσκαφή σε τοιχείο βαρύτητας που συγκρατεί τμήμα του δικτύου και ποιο συγκεκριμένα στο 9ο χλμ. (με αρχή αφετηρίας την Διασταύρωση Κορομηλιάς) λίγο πριν την διασταύρωση για τον Απόσκεπο, με αποτέλεσμα την αστοχία αυτού και του οδοστρώματος σε μήκος περίπου 50 μ. καθιστώντας αυτό το τμήμα μη λειτουργικό και επικίνδυνο για την διέλευση οποιουδήποτε οχήματος.
Η κυκλοφορία από τη Διασταύρωση Κρυσταλλοπηγής προς τη Καστοριά, για όλα τα οχήματα, γίνεται μέσω της Επ. Οδ. Κορεστείων – Βυσσινιάς – Τοιχιού Καστοριάς και η κυκλοφορία από Κοζάνη προς Διασταύρωση Κρυσταλλοπηγής, για όλα τα οχήματα, γίνεται δια μέσω του Α/Κ Άργους Ορεστικού – Επαρχιακή Οδό Καστοριάς Αμυνταίου – Διασταύρωση Σταυροπόταμου – Βυσσινιά – Άγιος Αντώνιος – Κορέστεια, βάση της εγκεκριμένης κυκλοφοριακής ρύθμισης.

Πηγη: www.prlogos.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου