.

Στο τραπέζι το ασφαλιστικό των μηχανικών

Ανοίγει διάλογος μεταξύ του ΤΕΕ και του υπουργείου Εργασίας για την επίλυση του ασφαλιστικού των μηχανικών. Μετά από συνεννόηση του ΤΕΕ με τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δ. Στρατούλη πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση του πρώτου αντιπροέδρου της ΔΕ ΤΕΕ, που ασκεί καθήκοντα προέδρου ΤΕΕ Θόδωρου Σεραφίδη και του προέδρου της Κεντρικής Αντιπροσωπείας ΤΕΕ Γιάννη Κυριακόπουλου με τον γενικό γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Ρωμανιά.
Συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη νέα συνάντηση εργασίας ΤΕΕ και Υπουργείου για την εξειδίκευση των προς επίλυση με νομοθετικές ρυθμίσεις και διοικητικές παρεμβάσεις ασφαλιστικών θεμάτων των μηχανικών. Στο μεταξύ οι εκπρόσωποι του ΤΕΕ Θ. Σεραφίδης και Γ. Κυριακόπουλος, αφού παρουσίασαν και παρέδωσαν στον κ Ρωμανιά την απόφαση της Κεντρικής Αντιπροσωπείας ΤΕΕ για το ασφαλιστικό έθεσαν ως επείγοντα θέματα και έλαβαν από τον αρμόδιο εκπρόσωπο της κυβέρνησης διαβεβαιώσεις για άμεση και κατά προτεραιότητα επίλυση τριών καυτών θεμάτων τα οποία είναι:
1. Η αυτονομία και αυτοδιοίκηση του ΤΣΜΕΔΕ. Ο κ Ρωμανιάς δεσμεύτηκε ότι το ΤΣΜΕΔΕ θα παραμείνει ανεξάρτητο στο ΕΤΑΑ και ότι δεν θα ενοποιηθεί με άλλα Ταμεία, διατηρώντας την οικονομική του αυτοτέλεια, προσθέτοντας ότι τυχόν επιμέρους θέματα θα αντιμετωπιστούν με μελέτη σε βάθος χρόνου.
2. Ενεργοποίηση του Κλάδου Προνοιακών παροχών του ΤΣΜΕΔΕ. Ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, έχοντας γνώση του σχετικού κανονισμού είπε ότι θα γίνει άμεση επικαιροποίηση του σχεδίου της σχετικής Υπουργικής Απόφασης, ώστε να τεθεί αμέσως σε εφαρμογή. Το θέμα εκκρεμεί από το 2010 και αποτελεί πάγιο αίτημα του ΤΕΕ και των μηχανικών.
3. Προστασία των μηχανικών από την εισπρακτική έφοδο του ΕΤΑΑ μέσω Εφορίας. Ο κ. Ρωμανιάς δεσμεύτηκε ότι θα μεριμνήσει να ανακληθεί η λίστα οφειλετών που μεταβίβασε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΔΣ ΕΤΑΑ στις Εφορίες, ώστε να εξαλειφτεί ο κίνδυνος κατασχέσεων και άλλων συνεπειών εις βάρος των μηχανικών, οι οποίοι λόγω κρίσης δεν είναι σε θέση να εκπληρώσουν τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους.
Η Κεντρική Αντιπροσωπεία ΤΕΕ, σε τριήμερη συνεδρίαση της στην Αθήνα τον Δεκέμβριο διαμόρφωσε και αποφάσισε πλαίσιο ολοκληρωμένων θέσεων και παρεμβάσεων του ΤΕΕ, συνολικά για το ασφαλιστικό των μηχανικών

Πηγη: Ενημερωτικό Δελτίο ΤΕΕ

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου