.

Απόφαση του ΔΣ της ΔΕΗ: Το μείον 15% ισχύει και για τους ενεργοβόρους της Μέσης Τάσης

«Αυτό που κάνατε ήταν πραγματικά πολύ σημαντικό, είναι μια μεγάλη ανάσα. Θέλουμε να σας δηλώσουμε την ικανοποίησή μας. Μπορεί στο παρελθόν να συνέβησαν πολλά, όμως η αλήθεια είναι ότι η ΔΕΗ στα δύσκολα μας στάθηκε, μας έκανε πίστωση όταν κανένας άλλος δεν το έκανε. Και αυτό εμείς δεν το ξεχνάμε. Θέλουμε να σας στηρίξουμε και θα το κάνουμε. Θέλουμε τη ΔΕΗ δυνατή. Θα μείνουμε σε εσάς και θα συνεχίσουμε να είμαστε συνεπείς στα όσα έχουμε συμφωνήσει». Με τα λόγια αυτά η ιδιοκτήτρια γνωστής ενεργοβόρου βιομηχανίας της Μέσης Τάσης που είχε πρωτοστατήσει στο παρελθόν στο «αντάρτικο» των «μικρότερων» ενεργοβόρων βιομηχανικών καταναλωτών, απευθύνθηκε χθες στο πρόεδρο της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ.


Το εξαιρετικά θερμό τετ α τετ κράτησε αρκετά λεπτά και η συγκεκριμένη βιομήχανος είχε μόνο καλά λόγια να πει για τη στάση της ΔΕΗ και τις αποφάσεις που ελήφθησαν, ενώ ο κ. Παναγιωτάκης από την πλευρά του ενδιαφέρθηκε για το τελικό κόστος που προκύπτει με βάση τις νέες εκπτώσεις.

Η υποδοχή και τα θερμά λόγια προς τον επικεφαλής της ΔΕΗ από την συγκεκριμένη επιχειρηματία είναι ενδεικτικά του κλίματος που επικρατεί σε μία σημαντική μερίδα βιομηχανιών της μέσης τάσης, η οποία μετά τις μειώσεις της τάξης του 12% που αποφασίστηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, είχαν την περασμένη εβδομάδα το ΔΣ της ΔΕΗ να λαμβάνει απόφαση επέκτασης της έκπτωσης του 15% στη Μέση Τάση. Συγκεκριμένα για το τιμολόγιο ΒΜ η απόφαση αναφέρει ότι θα χορηγηθεί έκπτωση έως 15% υπό την προϋπόθεση βεβαίως – κάτι που ισχύει για όλους τους καταναλωτές – ότι παραμένουν συνεπείς ή έχουν συμφωνήσει σε ρύθμιση για τις οφειλές τους.

Αντίθετα η απόφαση δεν ισχύει για τις περιπτώσεις εκείνες βιομηχανιών που είτε χρωστούν και δεν έχουν προχωρήσει σε διακανονισμό ή δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς τους.

Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι μετά τη σχετική απόφαση της ΔΕΗ, πλέον τα τιμολόγια της Μέσης Τάσης σχεδόν εξισώνονται με τους όρους που ισχύουν και στην υψηλή τάση, γεγονός που διορθώνει μια χρόνια αδικία, βάσει της οποίας οι βιομηχανίες αυτής της κατηγορίας έφταναν να πληρώνουν το ρεύμα πάνω από 100 ευρώ η μεγαβατώρα, πιο ακριβά δηλαδή από το κόστος που πληρώνει ένα μικρό διαμέρισμα στο… Παγκράτι.

Να σημειωθεί τέλος ότι παρά την έκπτωση, κάποιες βιομηχανίες της Μέσης Τάσης, φαίνεται να μην υποστέλλουν τη σημαία της αντιπαράθεσης με τη ΔΕΗ (βλέπε εδώ σχετικό ρεπορτάζ από το energypress.gr), καθώς θεωρούν ότι η χορήγηση έκπτωσης 15% στους «καλοπληρωτές» δεν αποτελεί εξατομικευμένη τιμολόγηση και δεν ανταποκρίνεται στην υποχρέωση που έχει η ΔΕΗ βάσει των αποφάσεων της ΡΑΕ να παράσχει τιμολόγια στη βάση της ιδιαιτερότητας του ενεργειακού προφίλ κάθε βιομηχανίας. Εκπρόσωποι των συγκεκριμένων εταιρειών θεωρούν ότι δύσκολα θα αποφευχθεί η νομική κλιμάκωση της διελκυστίνδας μεταξύ της ΔΕΗ και κάποιων εκ των βιομηχανιών αυτής της κατηγορίας.

energypress.gr

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου