.

Αντιδράσεις για την κατεδάφιση του κτιρίου της ΛΙΠΤΟΛ

Η κατεδάφιση ενός απο τα κτίρια του παλιού βιομηχανικού συγκροτήματος της ΛΙΠΤΟΛ το περασμένο Σάββατο προκάλεσε αντιδράσεις από φορείς και πολίτες της περιοχής, οι οποίοι εδώ και καιρό μιλούν για αξιοποίηση των παλιών εγκαταστάσεων, με στόχο την ανάπτυξη του βιομηχανικού τουρισμού.

Ωστόσο, η ΔΕΗ φαίνεται να προχωρά κανονικά στην εκκαθάριση της περιοχής, αφού η αξιοποίηση του κοιτάσματος στο συγκεκριμένο σημείο είναι καθοριστική για τη συνέχιση της επιχείρησης.
“Το Τεχνικό Επιμελητήριο και με τη Biennale ουσιαστικά ζήτησε την αξιοποίηση της βιομηχανικής κληρονομιάς, θέτοντας ως σημεία αναφοράς το βιομηχανικό συγκρότημα της πρώην ΑΕΒΑΛ και το συγκρότημα του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας. Εμείς ήδη ζητάμε απο τη ΔΕΗ συνάντηση εργασίας για την αξιοποίηση της βιομηχανικής κληρονομίας” λέει ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΜ Δημήτρης Μαυροματίδης.
Το ΤΕΕ ζητά αξιοποίηση της βιομηχανικής κληρονομιάς και ζητά συνάντηση ΔΕΗ προκειμένου να συζητηθεί πως τα κτίρια μπορούν να γίνουν επισκέψιμα. Μέχρι στιγμής έχει γίνει καταγραφή και αυτό που απαιτείται είναι να υπάρξει πρόβλεψη για αξιοποίηση σε επόμενο χρόνο.
Η ανατίναξη του Σαββάτου δεν έγινε και με τον καλύτερο τρόπο, αφού το κτίριο δεν κατεδαφίστηκε πλήρως και χρειάστηκε να επιστρατευτούν μηχανήματα για να το καταστρέψουν.




Σωκράτης Μουτίδης- www.kozani.tv

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου